Vackra toner!

Jag kan inte låta bli att bara mysa runt och njuta av alla vackra toner som november bjuder på. Vädret i helgen har varit varmt, disigt och vindstilla. Vi har räfsat alla eklöv, städat på baksidan, lekt på tomten och bara myst omkring. Som vanligt får jag besök av grannkatten när jag stökar runt i trädgården.


När jag höststökar och städar  så utvärderar jag säsongen och börjar genast fundera på vad jag ska göra nästa år. Det är så mysigt att njuta av allt vi har gjort och sedan allt som man kan se framemot. Verandan är underbar och med fårskinn i november kan man fortfarande sitta ute och fika. Nästa år ska jag leta ett gammalt bord för att matcha soffan och stolarna. Det är alltid roligare att spana efter något när man är på auktioner.


Dessutom vill jag mysa till det ännu mer med lite ljusklot eller liknande. Tänk vilka lyxproblem att leta utedekorationer. På baksidan har vi röjt. I veckan ska byggställningar upp för att sätta upp ett snörasskydd. Varje år blir det världens brak på baksidan och det är med fara för liv och lem att gå förbi innan raset har varit. När jag tittar på bilderna som jag tog inser jag att vi ännu inte har målat farstukvisten i rätt färger. Allt är grått! Nästa år ska jag måla dit det som ska vara gult.


Sen vill jag göra något åt stuprörens färg som är längst ner. Vet inte hur markgubben eller snickaren, vem det nu var, tänkte när de lät röda rör få avsluta. Funderar på att göra några fasta murar och plantera i eller plantera klot av buxbom. Fast med buxbomsjukan så kanske det är bättre att satsa på något annat. Som sagt vilka lyxproblem man har att brottas med.

Kommentarer

Vilket fint hus du bor i! Så härlig miljö, när man bor i ett villaområde som vi gör med hus överallt, så känns det lite "mycket" ibland. Skön helg ni verkar ha haft. Söt misse som kommer och hälsar på dig. Jag har också en liten kattfröken som hälsar på här ibland. Mysigt.
Tack för alla fina kommentarer hos mig! Jag blir så glad.
Kram Maria
Marina sa…
Det är nog så att man tänker bra när man höststädar och strosar runt. Jag fick också en hel del tankar om nästa säsong; behöver klippa den och den busken mer, kanske en upphöjning funkar på den rabatten, ska så mer gröna bönor....

Fint hus ni har!
Kram!
Vilket fint hus! Å vilken skön trädgård du ser ut att ha! // Anna
Lena sa…
Tror inte jag sett ditt hus förut, vad fint det är!
Förstår att det är mysigt att sitta på verandan, eller förstukvisten med för den delen.

Gick runt i min lilla trädgård i lördags, hösten är verkligen en tid för drömmar och planering inför kommande säsong...

Ha det fint!

Kramar/ Lena
Jag blir nästan lite avis när jag ser er veranda .Har alltid önskat mej en sådan på vårt hus.Men det blev inte av.Jag njuter av din bild nu .
Underbara bilder! Så himla fint hus. Och rosorna gör sig verkligen fint till nya staketet. :) Härligt med lite mysigt kissesällskap i trädgården också.
Kramar!
AnnCharlotte sa…
Vilken härlig veranda....just nu önskar jag att vi hade haft tak på vår....
ha det bra :)
Suck... vilket vackert hus ni bor i! Den där verandan bara skriiiiker åt mig att den vill komma hit! Jag lovar!!!! :)

Jag har snart gett upp det här med att göra egna staket så jag undrar lite över ditt kastanjehägn. Vad kostar det och vart har du köpt det? Det är så snyggt och verkar väldans praktiskt!

Kram/ Anna
Oh, vilken härlig veranda du har!! En sån vill ja oxå ha...... Så underbart att ha en plats med tak över, skyddat så där för mys nu och i vinter. DET är en dröm jag närt i många år. Hösten är fin!! Härligt med blommande rosor. Söt katt...

Kram
Charlotte

Populära inlägg