Kallare!

Idag kändes det att det var november. Riktigt kyligt ute! Men, det hindrade inte fotolusten som kom krypande efter all städning och rensning inne. Jag älskar att fota när det är grått, brunt och dimmigt. I trädgården blommar fortfarande en del rosor men eftersom jag misstänker att det blir riktig frostnatt i natt så plockade jag in en del skönheter. Hur ljuvligt är det inte när hela huset doftar rosor...i november!Att fota är för mig, bland annat, att se saker på ett annat sätt. När jag började fota, eller om jag har hållit upp ett tag, eller köpt ett nytt objektiv, tar det ett tag innan seendet kommer igång. Men jag märker att det handlar mycket om träning, att träna ögat att se alla de möjligheter som finns precis utanför dörren. Här kommer fyra bilder som är tagna i dag. Det är samma objekt och bilderna är tagna inom loppet av några minuter.


Nedanför vallmons fröställning går vägen. I den första bilden kommer en röd bil. I den andra bilden kan man se bilens bakljus. Tredje och fjärde bilden är tagna precis efter varandra och det är strålkastarna från en  bil som kommer rakt mot mig. Så här kan jag hålla på och testa, att leka. Alla bilderna är tagna med min systemkamera och med teleobjektiv. Visst är fröställningarna vackra när de förfaller!

Tillbaka in i värmen förberedde vi en härlig söndagsmiddag och tände alla ljus. Jag är galen i värmeljus, blockljus, vanliga vita kronljus... Ljusfreak helt enkelt! F hänger på, han älskar att släcka dem...Som sagt hela helgen har jag ägnat mig åt storstädning och rensning. Det känns så skönt att rensa bort en massa bråte och få rena ytor. Om två veckor är det första advent och jag är redo för att pynta. Redo att pynta och slippa städa samtidigt. För första gången kan jag få fiffa i fred, lycka... Eller är det bara ett bevis på att jag börjar bli vuxen? Tack för er input i förra inlägget och alla glada, roliga och snälla kommentarer. Trädgårdsbloggvärlden är verkligen fantastisk!

Kommentarer

AnnCharlotte sa…
Fina bilder. Läckast är den översta och den nedersta.
Jag använder mitt 55-200objektiv allra mest. Tycker man kommer "bäst" nära med det.
Jag tror jag har listat ut vilken bild som är din hos slottsträdgårdsmästaren.
Ha det bra :)
Vad mysigt ni har det med alla tända ljus!
Läckra bilder med frökapseln.
Ha det bra!
Kram Maria
Lena sa…
Tror jag måste lära mej fota med systemkameran (den som dottern lagt beslag på), jag vill också ta så fina bilder.

Frökapselbilderna borde du göra tavlor av- tänk tre olika på rad!

En helg, sedan advent! Jag är INTE där än!

Ha en fin vecka!

Kramar/Lena
Anonym sa…
Wow, vilka bilder! Man får ju verkligen blodad tand när man börjat blogga och jag drömmer redan om att försöka hitta någon bra fotokurs nästa sommar.

Jag är också ljusfreak, finns det nåt mysigare? I år får jag dock hejda mig vad det gäller julpyntandet tills efter 15 dec som är slutdatum på vårt bygge. Men sen... som jag ska pynta! :)

Hoppas du får en fin start på den nya veckan! Kram Hanna
Ruben sa…
Inomhusbilder blir allra bäst såsom du har fotat dem! Verkligen mysigt verkar du ha det!
Och vilken kul förklaring till de olika vallmobilderna! Detta hade jag aldrig kunnat lista ut! Jag har inget sådant objektiv till min Canon, men nu blir jag sugen på att skaffa mig ett. Vad heter ditt objektiv?

Ha det gott!
/Ruben
Ja nu kommer kylan krypande.Måste säga att jag föredrar det framför dessa dimmiga dagar vi haft en längre tid.Humöret åker berg och dalbana sådana dagar.
Marina sa…
Så härligt du skriver om fotografering. Det är verkligen träning som behövs för att träna ögat och de tär en mycket rolig träningsform tycker jag. Vill ha systemkamera!!!

Mysigt med alla ljusen. Så ser det oftast ut här också på kvällarna under helgen. Mängder med ljus!

Kram!
Cecilia sa…
Heeej! Åh vad fina bilder du har! Jag har kommit av mig med allt. Både fota och blogga. Men det kommer väl tillbaka när livet lugnat ner sig lite igen framöver!
Hoppas du får en fin vecka!
Kram från Cecilia & Villa Hortensia
Läckra vallmobilder, kul att se ljuslyktorna förändra bilden så.
Ha det gott, kram H.

Populära inlägg