Gamla trotjänare och nya!

En dag med värme och det händer massor i rabatterna! En gammal trotjänare som först hade sin plats i köksfönstret återkommer tidigt varje år. En mild gul primula!


En annan vän som ofta sitter i köksfönstret och spanar är Snabbis! En av två katter som vi skaffade oss i höstas. Vi har börjat att vänja dom vid utelivet nu när de båda, en bror och en syster, är kastrerade. Snart ska vi skaffa kattlucka så att de kan välja själva när de vill gå in och ut.


 Jag hoppas på att de, både Snabbis som ni ser på bilderna och hennes bror Blixten, ska bli kvicka sorkjägare och nya trotjänare som helst vill vara ute och spana i rabatterna istället för att spana från köksfönstret.

Kommentarer

Nette sa…
Sød missekat og dejlig primula. Primula slægten er en af de familier, som jeg kunne gå amok i. Mine har også først gjort tjeneste i vindueskarmene, inden de er blevet smidt ud i haven, hvor de nu står og ser dejlige ud. Primulaer er afgjort nogle planter, som man ikke kan få for mange af, har jeg fundet ud af lidt sent i livet. Men bedre sent end aldrig.
Så söt hon är Snabbis:) Hoppas de blir goda jägare båda två.
Jättesöt primula, blekgult är en favoritfärg.
Ha en fin vecka
Kram Maria
Meta sa…
Ser verklige ut att vilja var med överallt. Håller tummarna för sorkjakten. de djuren är alldeles onödiga i trädgården tycker jag. Här har jag hur många som helst och inga tulpaner.
Ha det gott
Kram Meta
Vilken sötnos! Vår lilla Asta är en j---l på att ta småfågel och det är inte så kul. Hellre möss och sork...
AnnaHelena sa…
Det är så hemtrevligt med katter. Och så mysigt att ha dem i trädgården. Vår Selma gillar att vara med när jag är ute och håller på i rabatterna.
Kul med två katter! Då har de lite sällskap av varandra också.

Kram // AH
Merja sa…
Kul med ett par kissekatter. Du kommer att få fina trädgårdskompisar av dom:) Roligt att följa växthus projektet!!
Ha en bra dag!
Jag har själv två katter som är bror och syster. De är fem år nu och sen vi fick dem har vi inte sett till några möss i källaren så de tar säkert sorkarna också. Vi har kattlucka så att de går fritt som de vill. De är chippade (ett chip inopererat i nacken) och kattluckan är inställd på att bara öppna sig när deras chip kommer och på det viset slipper vi få in andra katter i huset. Vi är så glada för våra gossiga katter och har aldrig ångrat att vi lät oss övertalas av vår då nioåriga dotter att skaffa dem.
Kram Anna-Karin
Maribel sa…
Vilket fantastiskt väder det var, varmt och soligt,det är nästan så man ser att det växer. Snabbis och Blixten kommer säkert att hålla koll på objudna gäster. Ha det gott! Marika
Laila sa…
Söta Sotis ser alert ut! Antar att du har påsklov och kan njuta av trädgårdsarbete - trots kall stark vind.
Vår son har en hund, en Jack Russel, som är suverän sorkjägare. Du kanske kan låna henne...
Kram
Laila sa…
Söta Sotis ser alert ut! Antar att du har påsklov och kan njuta av trädgårdsarbete - trots kall stark vind.
Vår son har en hund, en Jack Russel, som är suverän sorkjägare. Du kanske kan låna henne...
Kram
Anonym sa…
Mysigt med kissarna! Hoppas inte för mycket på jaktinstinkten bara... En av våra gör inte mycket annat än släpar hem diverse byten som hon dödar sakta men säkert på gräsmattan... :P
Kram hjärtat!
Nora sa…
Sorkar har vi inte här hos oss som tur är. Hoppas dina katter kan hjälpa dig att bli av med dina!
Kram Nora
De ser alerta ut, du får nog en och annan läskig present av dem vad det lider! En vän till mig fick en dag inte riktigt upp ytterdörren för alla byten katten radat upp O:
Anjas Hill sa…
Så trevligt att ni har skaffat katter.
Utan att ha blivit tillfrågad ger jag "råd" eller snarast tips ang. kattluckan: Chippa katterna och skaffa luckan som öppnas då bara för deras chipp. Annars är risken stor att även grannens fyrbeningar besöker matskålarna på natten ,-))!
Våra katter har sina chipp och kattluckan öppnas bara för dem och vi får aldrig oönskat besök via kattluckan. Lite dyrare men utslagen på 18-20 år, en numera normal kattlivslängd, är det en baggis.
Lycka till med dina små liv! Så otroligt mycket glädje och ibland bekymmer du får - precis som med "människoungar".

/Anja
Underbart söt liten katt! Hoppas bara att ni får ha dom hemma på tomten så dom inte springer bort!?
KRAM
Susie

Populära inlägg