Men vilken helg!

Visst, det var kallare idag än igår men oj vad mycket jag har gjort och vad jag har njutit! Grunden för växthuset har fått sig en omgång! Det är en bit kvar men istället för att bara gräva hela helgen så pausade jag och ägnade mig åt lite andra projekt också.En favoritsyssla så här års, att spana i rabatterna efter alla vänner som är på väg upp och som alltid slutar det med att jag börjar rensa...ska bara... Blixten och snabbis, våra katter, har hittat ett favoritställe att ligga och spana på. Vid verandan under Venusta Pendula och med ett hål in under altanen om det skulle bli för läskigt!


Efter att ha rensat klart den färgglada delen av Regnbågsrabatten så bestämde jag mig för att ta itu med att gräva bort de rosor som aldrig riktigt har tagit sig och som dessutom har visat tendens till rost de två somrar som de funnits i rabatten. Det var inte svårt att få dom ur jorden och det ser inte ut som de bildat speciellt många nya rötter.

När jag ändå var igång så rensade jag igenom bädden ordentligt. Just den här delen har legat mot den förut så kallade helvetesön och det fanns massor av kvickrotsrötter och åkerfräkenrötter att rensa bort. När jag var hos Charlotte så köpte jag en dyna som man kan vila knäna mot när man rensar. Ett av de bästa köp jag har gjort...Så himla skönt och den tål en hel del. Jag vet att jag gör reklam men det är helt och hållet från mig utan påtryckningar eller sponsring. Jag flörtade med H och åkte till Zetas för att köpa en ny ros, Single Cherry. Självklart kunde jag inte motstå att köpa lite perenner stor ormrot, bistorta officinalis, temynta Monarda "Fireball", bäcktistel  Cirsium rivulare Atropurpureum, lite hyacinter och andra vårblommor. 

Som vanligt när jag sätter igång så blir det mer än vad jag hade tänkt från början. När jag stod där och planterade så tänkte jag på verktygen som kommer i nästa vecka, även de från Charlottes Garden flow shop och då väcktes den gamla idén om att ha grus runt stenen och varför inte leta rätt på de plåtkanter som jag köpte för ett år sen och få dom på plats...


Sagt och gjort! Bilden nedanför har jag ritat in en plan. Plåtkanten är på plats och det svarta markerar var gruset ska vara. I framkant lägger jag platta stenar så att det blir lätt att klippa gräset. Ska bli så skönt att slippa köra med trimmer runt sten och kant. Lite senare i vår ska jag köpa två torn, ett för Single Cherry och Clematis plena elegans som blir längst till höger i bild och ett torn till Clematis Pink Fantasy som kommer att få klättra längst till vänster.


Så här såg det ut för två år sen i juli, då utan det röda rostornet! Tror det blir snyggt med grus där stolen ska stå och lite höjd med torn för Single Cherry och klematisen.


Stel i kroppen är jag och det är en så otroligt skön känsla! Äntligen trädgårdstid!

Kommentarer

For en jobb, men du så bra det blir. Smart å tegne planene sine rett inn i bildet. Det må jeg også prøve.
Mycket snyggt med stål kanten. Jag känner igen mig i att man börjar titta i rabatterna och sedan börjar man rensa och sedan har det gått två timmar! Single Cherry jätte läcker ros som jag har i min cerisa roshäck.Se upp den är duktig på att sätta rotskott och kommer breda ut sig!
Äntligen trädgårdstid säger jag också! :-)
Har haft en likadan helg - massor av grävning med "pauser" i form av beskärning, omskolning mm. Jag är helt slut i kroppen men det är ju som det ska vara en söndagskväll i april...
Kram
Elin
Nora sa…
Va du har legat i - bra jobbat! Det kommer bli jättefint med gruset runt stenen, snyggt med ett avbrott i gräsmattan!
Kram Nora
Det kommer att bli snyggt med stålkanten och gruset. Ibland är det bra att samla på sig "bra att ha" saker som man kan ta av när fantasin flödar. Bra jobbat. Ha det fint CArita
Visst har det varit en härlig helg! Åtminstone dagen igår, ljuvligt var förnamnet ;)

En dyna för knäna , det måste man ha det!
Kul att höra dig i trädgårdsprogrammet och så fin trädgård ni har!
AnnaHelena sa…
Haha - oj, vad jag känner igen mig. Man börjar med något och sedan ger det ena det andra, och det är ju bara så himla roligt att det inte går att sluta helt enkelt! Ja, äntligen äntligen är det trädgårdstider igen!
Det ska bli jättekul att följa ditt växthusbygge, och grusön kommer att bli kanon!

Kram // AH
Oh, vilken grävinsats. Imponerande. Är helt överlycklig att numera få grävhjälp av Filip :-) Annat var det förr, då fick man gräva allt själv. Om några år så... är det dags för din lille grävare att hugga in :-) Jamen visst är dynan helt super. Skulle inte klara mig utan den. Gulle dig vad snällt att påa Garden flow Shop. Tack rara för det!

Single Cherry står på min önskelista och så även Plena Elegans :-)

Kram
Så lyxigt att bara kunna åka till Zetas sådär när man känner för det:) Skulle gärna gjort det:)
Fina växter du köpte, och lycka till med Single Cherry. Blomfärgen är ljuvlig.
Jag var inte i trädgården alls igår, var inte sugen tyckte det var kallt.
Ha bästa måndagen
Kram Maria
Vilket mastodontjobb att gräva för växthus! Tror det blir jättefint med tornen.
Allt gott
Anette
Merja sa…
Ja, visst är det härligt! Tiden försvinner fort när man håller på:) Undrar varför du ska köpa rostorn, när du gjort ett så fint tidigare!?
Ha en bra dag!
ulla laiho sa…
Redan snyggt för två år sedan blir ännu snyggare. Det är alltid svårt att vara koncentrerad på en enda sak i trädgården - det finns hur mycket som helst att fixa och ändra vart man än ställer stegen.
Sofie sa…
Ojojoj vad du hann med mycket:) Härligt att det börjar bli väder för att vara ute, som man har längtat. Det blir alldeles säkert jättefint med tornen och gruset vid stenen. Ha det fint!
Kram Sofie
Kallt och blåsigt i helgen Meeen så härligt med trädgårds arbete :-)
Helena sa…
Jag blir så nyfiken (ska bygga växthus nästa sommar) på vilken grund ni tänker ha? Gjuter ni? Lägger ni isolering och plattor? Fin kväll!

Populära inlägg