Det finns inget bättre...

...än att få vara i trädgården och stöka! Idag var det riktigt skönt och bara den där känslan när man går runt i trädgården och inte ska rensa men efter ett tag hittar sig själv peta och lyfta lite i rabatten för att två timmar senare ha röjt järnet och ha högar av gamla perenndelar efter sig på gräsmattan.

Jag har påbörjat projekt växthus men helgens väder har inte riktigt samarbetat. Tänkte ha en grävdag i solen idag men eftersom det kom en del regn igår var det tungt som attan och det får vänta en dag eller två innan jag fortsätter. Men en del blev i alla fall gjort. Först röja bort all bråte och sen börja gräva. En före bild uppifrån badrumsfönstret.Efter att ha röjt bort skräp, eldningstunna, markerat ut växthuset och grävt lite så ser det genast mer hoppfullt ut:


En annan vy, växthuset kommer att stå rakt fram, en bild före och en bild efter röjning och lite grävning:Fortsättning följer... men som sagt jag fick lite annat gjort också! Började röja i grönsakslandet och hittade glömd vitlök som börjat gro. Vilken lycka! Jag hann aldrig sätta vitlök i höstas och har grämt mig för det men nu så delade jag klyftorna och satte dom. Nu kanske det blir vitlöksskörd även i höst.Granhäcken fick en putsning! Jag klippte det mesta i höstas men hann inte klart innan snön kom så nu gjorde jag klart det sista och gick över den en gång till. Den börjar verkligen ta sig och är riktigt fin. Fem år gammal nu och i år kommer den nog nå rätt höjd på de flesta plantorna. F och hans kompis G hjälpte mannen med att ta bort jord som ramlat ner i den blivande jordkällaren. Det är så härligt när de hänger med ut och trädgårdsstökar. F har precis fått glasögon och jag tycker han ser ut som en liten Harry Potter. Som sagt, det finns inte mycket som toppar dagar som denna! Efter grävandet gick vi över till grannhuset ett hus upp och lärde känna barnen som bor där lite mer. Ganska snart hade de brutit isen och letade upp en bra stig mellan alla tre husen. Fyra små killar i tre hus på rad. F är äldst och sen är det ett år emellan. Kändes lite som barnen i Bullerbyn! Underbart! Väderprognosen ser lovande ut för veckan som kommer så kanske jag kan få mig ett par timmar per kväll för att gräva grund för växthus. 

Kommentarer

Härliga jobbarbilder och gott när man får sällskap och hjälps åt. Ska bli kul att se ditt växthus växa fram. Här kommer det också att bli ett, men jag letar fortfarande.

Allt gott
Anette
Helena sa…
Så spännande med växthusprojekt. Jag har också ett sådant projekt. Rev mitt trasiga lilla växthus och håller nu på att skaffa material för att kunna bygga ett orangeri/växthus på återbruk. Hoppas att kunna börja bygga nästa sommar... Det ska verkligen bli trevligt att följa er byggnation. Fin dag i trädgården./Helena
lavendia sa…
Vilket roligt projekt med växthuset. Det kommer att bli så fint och så annorlunda. Ser fram emot bilder när det byggs och blir klart. / Britt
Anonym sa…
Va kul för F att få nya kompisar. :) Och kul för mamma att få trädgårdsröja en hel dag! :) Vilket väder det har varit idag alltså! Helt ljuvligt!
Kramar i massor!
Projekt växthus, - åååhh så spännande!
Jag går själv i växthustankar och ser fram emot att få följa hela processen.
Lova att det kommer mycket bilder framöver, både före-under-efter-bilder.
Må gott!
/Anna-Karin
Leena sa…
Vilken härlig dag! Det är nästan jag känner hur det var, med friska vindar och doften av jord. Och så roligt att hela familjen trivdes i trädgårdsstöket. Vi har också satt vitlök som kommer upp, lite oväntat. Vi satte den redan hösten 2013 ... sedan hände det inte så mycket. Och förra hösten satte vi andra vitlökar (lite "finare", med riktiga namn). En av sorterna växer nu jättebra, den andra har tvärdött. Och så också den från 2013, den växer kraftigt (en vanlig vitlök från affär). Så nu - nu blir det vitlöksflätar till hösten!

Populära inlägg