Vilken dag!

Äntligen fick jag en dag i trädgården och äntligen hade jag lust att göra en hel massa saker som jag har skjutit upp. Solen sken, det var lite små kyligt i luften och jag var full av energi. 

Jag har klippt klart granhäcken, grävt ur för blåbären, planterat om, delat på daggkåpa, planterat nytt och njutit. Inte illa! 

I slänten ska vi ha blåbär, krusbär och hallon. Jag har funderat länge på att gräva fickor och ha bärbuskarna i, Äntligen har jag satt igång! Tre gropar är färdiga och många sorkhål har jag hittat under tiden. Nästa steg är att sätta plankor för att bygga fickorna lite på höjden och lägga markduk för att sen fylla på med jord och plantera.


Dessutom tänker jag lägga markduk och täckbark mellan planteringsfickorna och på gången till grönsakslådan. Allt för att få bort så mycket gräs och ogräsröjning som möjligt. Ska nog bli ordning i den här delen av trädgården också.

Som jag skrev i fredags gillar jag hösten och nu när jag kom hem såg jag att höstsilveraxet Brunette har börjat blomma. Tillsammans med gräset blir det ett jättevackert par.


Cherry Brandy och Munstead Wood fortsätter att blomma. Munstead är utan tvekan min mest blomvilliga ros. Just nu stoltserar han med 15 blommor och knoppar.


Imorgon blir det jobb igen efter en veckas semester. Så skönt att ta ledigt nu på hösten. Känner mig full av energi.

Kommentarer

Lena sa…
Vilken härlig bärslänt ni kommer att ha om något år, tänk vad härligt att plocka blåbär och hallon till frukostyoghurten! Och att skicka F att göra det.

Kramar
Byronesse sa…
Å mums vad gott att ha hallon, blåbär och smultron inpå knuten! Härligt med nyvunnen energi som kan behövas när man ska börja gräva ur och komma tillrätta med en ny del av trädgården. Jag undrar hur jag någonsin ska våga starta projekten jag har i huvudet. Är lite rädd att jag kommer stanna mitt i om jag inte tycker det blir som jag vill:-S Nästa helg blir det mest att klippa ner och röja.
Anläggning får allt vänta till våren.
Kram/Em
Marina sa…
Fler som jobbar hårt ser jag ;).
Blir nog jättebra det där med bärbuskarna.

Du är så välkommen så nästa sommar också.

Kram
Nora sa…
Det kommer bli jättefint!
Kram!
Härligt att läsa om din trädgårdsenergi. Kanske kan den smitta av sig på mig som inte har den minsta lust kvar i år. Konstig känsla, men så är det:).
Om jag ska köpa fler rosor i framtiden måste det bli Munstead wood! Vilket par han är hop med Cherry Brandy.
Ha en fin start på veckan.
kram Maria
AnnaHelena sa…
Oj oj oj! Jag förstår inte hur mycket tomt ni verkar ha egentligen! Det kommer nya ytor och projekt hela tiden, tycker jag! :-)

Ha det fint!

Kram // AH
Kommer att bli jättebra med terrasseringen och gångarna på den slänten. Smart att utnyttja utrymmet på så sätt. Amerikanska blåbär är en stor "barnfavorit" här hemma och så goda att äta till frukostyoghurten. För att inte tala om till glass, i muffins och i sylt. :) Kram Kristina
Our photos sa…
Beautiful photos!
Greetings, RW & SK
Anna sa…
Härligt med en heldag i trädgården! Inte ofta man hinner med det nu :/
Är så sugen på silveraxet, men är det brunette som doftar? Jag måste ha den sorten som doftar haha :D

Kram
M/S Design sa…
Kanske vore läge att bottna groparna med hönsnät eftersom du har sork där.
Alltid trevligt med bär!!
Ha de bra
Mariana
That's such hard work I know - it will be a great area for growing berries.
You will be happy when when it's all done!
I've been digging holes for trees lately!
Maribel sa…
Oh den djupa röda färgen är så fin.
Det kommer att bli fint i slänten, ha det gott!

Populära inlägg