Det är mycket nu!

Kommer ni ihåg Stefan Sauk som på, ja var det 80 eller 90 talet, myntade uttrycket Det är mycket nu! Som jag skrev igår så var helgen minst sagt intensiv och förutom allt det andra så hann jag dessutom trimma hela slänten. Här ska planteras blåbär, krusbär och hallon. Svärföräldrarna har gett oss tre stora blåbärsbuskar så det är bara att sätta igång, tänkte jag. Eftersom jag är en person som inte kan göra något så där bara lite, röjdes hela slänten. 


Tanken är att jag ska gräva fickor och planterar buskarna i. Det är inte så mycket man kan göra med en slänt så varför inte odla bär där. Granhäcken står i norrläge och skymmer inte solen. Det här är en av tomtens soligaste platser. Man kan säga att vi går in för terassodling.

Annars så blir det mycket foto just nu. Har köpt en ministudio som jag kan ha hemma i glasverandan. I vanliga fall stor matbordet här men bara genom att flytta på ljuskronan och matbordet så har jag skaffat mig en studio.


Personligen älskar jag miljöbilder där man fångar personer ute på olika härliga ställen. Men att fota en sån här liten goding är det lättare  när man kan kontrollera ljuset och allt annat runt omkring. 


Eftersom det här är, och ska förbli en trädgårdsblogg, så skriver jag inte så mycket om allt det där andra jag pysslar med just nu och det här blir ett av de få tillfällena. Men jag ville bara visa lite av det som just nu distraherar mig från trädgården. Fotandet, att lära sig Photoshop och försöka få bukt med hemsidan  slukar verkligen tid och vips så är klockan över 22.00. Men jag vet att allt går i cykler och snart blir det balans på härligheten. 

Kommentarer

Maribel sa…
Vilka fina bilder på din hemsida.
Malin sa…
Du har det - verkligen - det som krävs!
Fantastiskt kul att få vara med och se.
Kram Malin
Felix sa…
Vilka fina porträttbilder du tar! Kul att se lite även av det! :-)

Så här års vill man hinna med så mycket som möjligt i trädgården, eftersom man vet att snart går det inte längre...

Sensommarhälsningar
Elisabet
Ruben sa…
Du är för skön, Hélena! Vilken energi! Smart att använda slänten till något "nyttigt"! Blåbär är ju också så goda!
Fantastiska bilder även på hemsidan!!!

Ha det gott!
/Ruben
Grattis till studion, vad roligt att kunna ha en sådan hemma.
Jag läser gärna om dina fotouppdrag:)
Ska kika in på din hemsida
Ha en fin tisdag
Kram Maria
Tins roser sa…
Gratulerer med nytt studio! Så fint det må være for en profesjonell å ha arbeidsplass, det er jo så viktig. Med tanke på at du har den store hagen rundt det nydelige huset ditt,har du litt å gjøre! Men lykke til med bildene dine, du har fått deg en fin hjemmeside, ser jeg!
Så fin bebis bild! Vackert ljus!
Intressant med din slänt , den ser exakt ut som min! Samma vinkel , brant och i fullt söderläge!. Vad gör man liksom? Idag står här vallmo,liljor och hibiscus, på en matta av ogräs. Jag har också grävt ut avsatser i slänten och planterat. Det står en ros här, den blommar som tusan i det varma skyddade läget men herregud så torrt den står. Inte helt lätt att planera och plantera ! Läget är ju egentligen perfekt för många annars lite känsliga växter, men avrinningen är ju besvärlig. Speciellt en sån här sommar!//Annica
Kul med en studio och ett härligt porträtt. Photoshop... ..när jag köpte min kamera bestämde jag mig för att jag MÅSTE lära mig - på riktigt. Vet inte hur du lär dig PS men jag hittade en distanskurs via högskolan i Jönköping, Moderskeppet står bakom. 25% på distans har passat mig och tvingat mig att leverera. I vinter... ...ska jag träna mera på friläggning :-)

Kram, Carina
Vilken energi du har Hélena !
Du är helt otrolig att ta bilder - är djupt imponerad !
Ha det så gott !
Kram/Isa
en bärslänt tycker jag låter som en riktig god idé ;-) och det där med en egen hemmastudio också. skulle gärna ha detsamma men än så länge så riggar jag upp med ljusa papper och fotar i miniformat. fungerar det med - så länge man har stilla modeller utan sprall i benen i alla fall :-)
kram åsa
Lena sa…
Har förstått att du fotar mycket på uppdrag nu, porträttbilderna är så fina.

Så smart att utnyttja slänten till bärbuskar, kanske ska jag kolla med föreningen om jag kan göra detsamma i slänten just utanför altanrabatten (maken är ordförande, så jag får nog flörta extra mycket med honom).

Kramar
Aquilejans sa…
Vilka härliga projekt!
Kram Malena
Marina sa…
Låter bra med bärplanerna. Det är ju så gott med egna bär.

Spännande med lilla fotostudion och härlig bild på lilla barnet.

Hoppas allt snart faller på plats så du hinner blogga som du vill igen.

Kram
LINDA sa…
Jag hittade hit från Vid Vätterns strand. Så fantastiskt härligt led en studio. Jag älskar att fota och läser just nu digital bildbehandling vid sidan av jobbet. Så roligt att lära sig Photoshop och Camera Raw. En studio vågar jag knappt drömma om!

Så häftigt med en växt som doftar nybakat! Låter väldigt spännande.

Nu ska jag kika vidare på din blogg :)

Solsken
//Linda
Energi verkar du inte ha ont om i alla fall. Häftigt att se allt fint du gör. Både ute i trädgården och inne i studion :)

Kram Tamara

Leena sa…
Du är värd din studio, så fina bilder som du tar! Har bara hittills sett dem på denna sida, ska titta på din hemsida också. Bilden på babyn är så fin ... Grattis!
Och slänten blir nog fin också med bärbuskarna. Det är så skönt att kunna skörda sina egna bär, det ska bli fler buskar här hemma också.

Populära inlägg