Vårtecken!

Idag hittade jag tulpanknoppar, lycka! I Regnbågsrabatten har jag inte planterat några nya tulpaner i år eftersom jag vill se vilka sorter som kommer igen. Visst kommer tulpanerna tillbaka men jag tror nog att de ser lite mindre ut i år. Fast jag kommer i ärlighetens namn inte ihåg hur stora de var i början förra året. 


Överallt knoppas det och i rabatten dyker det upp saker som jag hade glömt bort att jag hade planterat. Tänk att minnet är så kort!


Förutom att njuta av allt som vill upp och som vill slå ut så har jag jobbat med muren och trappen på baksidan. Under lönnen där honungsrosen växer vill jag att min vilstol ska stå. En enkel smal trapp upp till platsen. Lecablocken visar hur den ska stå men var inte oroliga, trappen ska muras fast ordentligt. Nu lutar den hej vilt! Dessutom ska den putsas.


F sprang upp och ner, tänk att några lecablock kan roa så mycket. Jag roade mig med att fundera på vilka växter jag ska plantera i rabatten.


Den här platsen känns perfekt för en vilstund eller en bok. En ny vinkel av trädgården är aldrig fel. Bara tanken på att sitta här när honungsrosen blommar får mig att längta.


F var snabb med att komma upp med böcker och få sig en lässtund. Otroligt mysigt och jag ser fram emot fler sitta-under-lönnen-stunder. Det är något speciellt med att sitta under ett träd.


Innan jag gick in så fick jag syn på tomtens första, för i år, blåsippa. Så vackra de är, så fulla av liv och hopp.


Helgen går som vanligt alldeles för fort. Helt underbara dagar när jag inte vill gå in. Det är ju så skönt att röja, fixa, planera och känna att man har hela säsongen framför sig. Vill du se fler vårtecken runt om i Sverige så surfar du vidare till Annicas vårteckensutmaning.
Kom just på att nästa veckan inte är en normal vecka. Valborg på tisdag och ledigt på onsdag. Lovely! Tror nog att jag ska övertala H och åka en sväng till Zetas för att köpa oss en Magnolia. 

Kommentarer

Veronica sa…
Det har varit en underbar helg för trädgårdsarbete! Kommer bli superbra med en trappa upp till stolen!
Jag kollar oxå i mina rabatter och undrar sååå vad som kommer upp och måste ofta gå in och kolla bilderna från förra året för att komma ihåg vad som växer...

Kramar
AnnaHelena sa…
Jag håller med om det där att hitta nya vinklar i trädgården!
Du har verkligen hittat en perfekt plats för din solstol! Det kommer säkert att bli en ny favoritplats i sommar!

Kram // AH
Visst är det härligt med en trädgårdsfixarhelg, vår och massor av spännande projekt som ligger och väntar! Magnolia är en dröm för mig med, jag har bara inte hittat den perfekta platsen ännu........

Ha det bäst//Laila
det kommer att bli en helt ljuvlig plats. mysigt med trappan upp. ett liten vilorum. härlig det!
kram åsa
Nora sa…
Vilken bra idè med en sittplats där - det kommer bli jättefint!

....och en liten vilopaus med en bok är inte fel, vare sig man är vuxen eller barn:-)

Kram!
Åh, vad jag gillar att läsa om din entusiasm i trädgården. Jag känner att jag inte riktigt kommer igång:). Skyller på att Lykke tar all tid:)). Sedan har inte vädret varit så bra i helgen, kallt som sjutton idag!
Spännande sittplats du ska göra, härlig atmosfär under trädet.
Kram kram
Det är det absolut roligaste den här tiden och se allt komma upp och bli påmind om både det ena och det andra. Sitta under ett träd är magiskt, jag har min hängmatta mellan två björkar härligt att titta upp mot det gröna taket.
Ha en fin vecka
Kram madde
Visst är det lycka när man hittar tulpanknoppar i trädgården. :)

Ha det gott!
Kramen
Ina
Berit sa…
Det är lycka det, att hitta en tulpanknopp och annat som börjat spira i rabatterna. ja man får hoppas du gör trappan mer stabil så du inte ramlar och gör illa dig.Men det kommer att bli kanon med den platsen.
Ha en underbar dag!!
Vilken mysig sittplats det kommer bli, med den smala trappan upp. Perfekt för sagoboksläsning, slumrande, trädgårdstankar med ett glas vin i handen stunder och så. Oh. En magnolia :-)))) Spännande! Lyllos dig som bor nära roliga handelsträdgårdar.... Att kvista över till Zetas skulle man ju vilja kunna göra :-))

Kram, kram
Charlotte

Anna-Maria sa…
Mysig hörna det där! Minnet är ibland ett minne blott, jag känner igen mig....Absolut ska du ha en magnolia! Jag köpte en på Zetas för ett par veckor sen. Vi får se hur den kommer att gilla Umeå!
Så fina ni är där i stolen.Kommer säkert bli många fina stunder där i sommar.Kram.
Eva Linnea sa…
Den där platsen kommer att bli favoritplatsen alla kategorier i sommar!!! Kommer att bli perfekt med trappan och en härlig rabatt innanför muren.
/EvaLinnea
Jannibele sa…
Hvilke herlige vårtegn i hagen din:) Nå er det ikke tvil om at våren er her. Jeg har forresten utfordret deg til å bli med på Moseplassens humleutfordring, som skal bidra til å ta et tak for å hjelpe humlen vår. Det er selvfølgelig helt frivillig, men håper du blir med! Her finner du mitt innlegg om humlen med informasjon: http://enerhagen.blogspot.no/2013/04/hjelp-humlen-til-trives-og-leve.html
Margot sa…
Vilken härlig sittplats det kommer att bli, en riktig favoritplats! Ska bli spännande att se vilka tulpaner som kommer i år, än syns inga knoppar på mina!
Ha det gott!
Kram Margot
Håller verkligen med om att det är speciellt att sitta under ett träd. Själv skulle jag vilja ha en sådan där bänk som går runt stammen, på min kastanj. Men det känns som ett projekt att bygga en sådan. Får nog nöja mig med att ställa dit en stol.

Kram, Karin
Det kommer att bli jättefint och sittplatser kan man aldrig få för många av! Förstår att sonen tyckte det var mysigt med en lässtund. Kram Kristina

Populära inlägg