Mixade känslor

Första riktiga trädgårdsdagen, hur underbart är inte det! Ut och lyfta på täcket i rabatterna och spana efter allt som är på väg upp. Igår fick jag dessutom hjälp av E, J och A med att räfsa och köra skräp till återvinningen. 

Jag satte igång med verandarabatten. Av med juteväven och börja beskärningen.


Det är med sorg i hjärtat jag kan konstatera att mina Venusta Pendula har frystorkat, båda två, trots juteväv. Jag fick beskära dom ända ner till marken så i år blir det ingen maffig blomning. Så otroligt sorgligt! Är lite trött på att, av olika anledningar, bli tvungen att beskära dom så hårt. Funderar på om jag ska komplettera med två klematis Summer snow som får klä in pergolan.


Tänk att man kan känna så blandade känslor på en och samma gång. Glädje över att få vara ute och röja för första gången i år och sorg över växter som inte klarar sig. Nåja, livet går vidare! Idag ska jag ut igen och göra klart Regnbågsrabatten. Underbart!

Kommentarer

Gela sa…
Visst är det tråkigt när inte allt övervintrar som man vill. Att blanda rosor och klematis är ju aldrig fel=). Igår röjde jag på riktigt för första gången detta år här hos mig. Nu har lite krokusar slagit ut och jag njuter!!! Ser ut att bli en solig dag idag med så lär bli en höns/trädgårdsdag!! Ha en fin fin söndag/Gela
Hans sa…
Trist med den kinkiga rosen, man lever ju liksom på hoppet när det gäller vissa av trädgårdens växter.
Det blir säkert snyggt med klematis där också.
Förstår din lycka över att vara i trädgården igen.

Här i norr ligger ännu snön över trädgården, men redan nästa vecka kan snön vara väck.
Man får hoppas, nu går det ju i alla fall att vandra runt i trädgården utan att sjunka till knäna i snön.
Ha det gott.
Det ÄR trist när växter farit illa över vintern - trots att vi alla vet vad som kan hända. Är du supersugen på rosor just där skulle jag välja två andra rosor istället.
Tycker summer snow kan bli lite risig, men det kanske bara är jag som tycker det. Till slut ser jag bara alla stammar och kvistar liksom, trots att hon blommar som ett tuffetåg.
Kram!
Ja, usch, vad tråkigt det är när det inte går som man vill med övervintring och tillväxt! Jag tycker att du tänker helt rätt med en kombo med klematis, och kanske en som blommar på årets tillväxt! Ha en fin söndag! :) Mia
ulla laiho sa…
Jag har också konstaterat att vintern har gått hårt åt väldigt många växter - avvaktar för att se vad som överlevt och vad jag måste klippa ner. Visst är det sorgligt.
AnnaHelena sa…
Förstår precis. Man går ju och längtar hela vintern och ser framför sig hur man vill att det ska bli, och sedan blir det inte så.
Jag har också en klätterros, som jag blir lite rädd när jag tittar på...men jag ropar inte hej ännu...

Ha en härlig söndag!

Kram // AH

Inger sa…
Men så synd på dina Venusta Pendula, men jag är inte alls förvånad, de är inte så härdiga som angivits. Ska du inte satsa på två Hybrida i stället, plus klematis... men isf kanske inte lika aggressivt växande som Summer Snow? Ha en bra dag! Kram
Anonym sa…
Jag känner så igen mig. Det är svårt att inte bli ledsen när någon växt dör som man ansträngt sig för. Och så finns det dom som man ignorerar totalt som klarar sig hur fint som helst! Suck.

Ja, nu närmar sig er resa, så kul det ska bli att få ner er hit! Kram!!!
Den sega tjälen har nog ställt till det för fler. Här har barret strukit på foten, trots skuggning. Men...det finns ju de som lever på att sälja växter :)
I år klädde vi också in våra klängrosor för första gången. Hade tröttnat på att dom frusit ner till marken varje år, så nu ska det bli kul att se hur dom klarat sig. Skynkena åkte väck i förrgår, men jag har ännu inte beskurit dom så jag vet inte exakt hur dom klarat sig. Det ser dock hyfsat ut så man kanske kan se fram mot en 12 m lång rosenspaljé med ett hav av rosor i år. Fast jag tror inte på det förrän jag ser det.....
Så tråkigt med dina Venusta Pendula. Man blir ledsen, och funderar ett varv över detta med rosor. Och samtidig är man glad över allt som spirar i rabatterna, en dubbel känsla helt klart.
Summer snow blir säkert jättesnygg där, då får du växtkraft:).
Ha en fin söndag.
Kram Maria
ja jösses....... Äntligen är det dags....... det är verkligen supersent i år...... fina bilder :)
å missa nu inte...

BLOGGPARTYT

fortsätter.
redan 65 fina bloggar med..
VÄLKOMMEN
Håkan
Anonym sa…
Jättetrist! Verkligen. Min ena klätterros, 'Aloha' har också torkat hela vägen ned till marken. Även här trots täckning.. :(
Gick också runt och skar ned en massa buskar som hade fläkts av snömassorna igår. Inte kul. Förhoppningsvis kommer de igen - både dina och mina.
Stor kram
Nora sa…
Ja nu är det glädje och lite sorg om vartannat. Just den platsen är ju lite av ett mittpunkt och blockfång i din trädgård så jag förstår att det är lite extra trist när växterna inte klarar sig där.
Hoppas rosorna i regnbågsrabatten har klarat sig bättre!
Kram!
Lena sa…
Du har verkligen haft lite väl mycket otur, men jag antar att mycket också klarat denna långa kyla?!

Fortsätt ha en fin solig dag idag.

Kramar
Byronesse sa…
Är så tacksam att jag kan åka till dig och skrota runt i trädgården, räfsa lite, rensa lite, dricka kaffe, snattra och bara vara... Det är sann lycka!
Eva Linnea sa…
Det är tufft att gå i "NHS" (Naturens hårda skola)! Själv ser jag att mina majsplantor sakta men säkert försvinner en och en. Man får ju nästan panik! Vädret ingår i NHS och det kan man ju inte heller påverka, bara lära sig till nästa gång. Mycket glädje är det ju på våren, men mycket sorg också när man ser att sina älskade växter har farit illa.
Tröstekram från EvaLinnea

Populära inlägg