Äntligen!

Idag när jag kom hem hade en del snö tinat från rabatterna. Jag hittade små tulpanblad som försiktigt, försiktigt tittade upp ur den frusna jorden. Att jag dessutom såg spår efter sorkar som kalasat på rosor och gjort gångar i jorden det blundar jag för. Idag ska jag bara glädjas.


Betongfatet är helt framme ur snön. Enligt klart.se ska det bli runt 15 grader varmt nästa vecka och inga minus under natten. Kanske blir nästa vecka genombrottet när det finns mer synlig mark än snö i trädgården.


Inne så måste fröerna ha lyssnat på mig för nu hittade jag små groddar av dahlia Mignon White, tomat Chocolate Cherry  och även riddarsporre Raider Blue bicolor. Så otroligt roligt att mötas av allt liv som gror och växer.

Imorgon startar trädgårdsmässan och jag kommer att åka dit och använda min biljett som jag vann hos Lena. Ska bli så roligt att hälsa på Charlotte, Trädgårdsflow, och se vad hon har i sin monter. För att inte tala om alla bloggare jag ska spana efter. Roligt!

Kommentarer

Hans sa…
Så underbart att se! Nu vill jag ha vår på riktigt, jag är så less på snön.
Ha det gott.
AnnaHelena sa…
Yes! Tror som du att det stora GENOMBROTTET kommer nästa vecka! Sedan blir det nog full fart i trädgården!
Tulpanblad, minsann! Det var det värsta! :-)

Själv åker jag upp till mässan på lördag! Det ska bli kul!

Kram // AH
Ulrika sa…
Åhh så härligt! Nu måste den ju vara på gång tycker jag! Ha så kul på mässan, själv åker jag på fredagen!

kram Ulrika
Lotta sa…
Ja, visst blir man glad åt allt som gror och spirar nu.
Ha det riktigt roligt på mässan!
Kram Lotta
Härligt att det äntligen händer något i rabatterna. Jag såg det idag hos mig med.
Ha det så roligt på mässan!
Kram Maria

Sollemor sa…
Fint betongfat :-)
Nora sa…
Jag hoppas också på ett genombrott nästa vecka, för precis som du har jag fortfarande mer snö än barmark i trädgården.
Ha en fin dag på mässan!
Kram!
Härligt! Och spana efter mig på mässan, jag ska springa runt på egen hand på förmiddagen och på eftermiddagen sitter jag på föreläsningar. Glädjer mig vansinnigt mycket! :-)
Marina sa…
Härligt att det töat så mycket nu. Det är lovande med väderprognosen för kommande vecka. Hoppas den inte ändra till det kallare.

Kram
Ååå, vad roligt att höra om sjalen:).
Kram
Ha det så bra på mässan, jag kommer tyvärr inte ...Kraaaam Pia
Ulrika sa…
Det vore ju väldigt kul med en liten bloggträff typ kl 13 på fredagen.Sa det till Mariana också!
Kan inte du spana in något bra ställe imorgon att träffas på ?

Kram
Berit sa…
Det är en enorm lycka då man ser att det börjar spira i någon rabatt!!
Ha en underbar dag!!
Vad härligt att det spirar både ute och inne hos dig! Man blir så glad för varenda litet framsteg den här våren. Ha det så trevligt på mässan!/ Kram Titti
Merja sa…
Härligt att mötas av vårtecken! Ja, det var väl på tiden egentligen. Den här vintern har känts lång. På trädgårdsmässan finns garanterat mängder med hoppfulla montrar:)
Ha det så trevligt!
Louise sa…
Vi kan väl bortse från sorkar och annat elände en stund och bara njuta av tecken på vår!

kram louise
Carina sa…
Härligt när det äntligen börjar spira lite....hos mig hjälpte det att kratta bort lite snö...fniss.....vad roligt det låter att kunna träffas på mässan....jag ska till Sthlm men inte på mässan tyvärr...Ha det riktigt mysigt och kul!
Kram
Underbart! Nu vill vi verkligen ha värme. Fick en rolig bild på facebook av en kompis igår. En voodoo docka full med nålar och med texten - "Dö då j-a vinter!"
Försöka duger ju...
Ha så kul på trädgårdsmässan! Jag har själv inte möjlighet att åka upp i år. Är lite avundsjuk på alla som ska.
Kram
Milla
Unknown sa…
Hei! Nydelige vårtegn! Idag snør det TETT her i Østfold i Norge! Det skal også her bli bedre tempraturer til uka...så da er det bare å håpe! Ha fortsatt en spirende vår med stadige nye vårtegn! Hilsen corneliasverden.wordpress.com.
Laila sa…
Ditt inlägg inger hopp - även omdet ser rätt hopplöst ut än så länge i vår djupfrysta trädgård. Vi ska till mässan i morgon fredag - synd att vi inte får träffas men vi ses väl snart hoppas jag. Hur går det med fönstren?
Kram
Ulrika sa…
Hej igen! Vi tänkte träffas vid Allt om trädgårds monter kl 13 imorgon! Hoppas du kommer :)

Kram
Anonym sa…
Ja, nu håller vi tummarna att det vänder.. På riktigt! :)
Jag missar dig den här helgen, gumman! Åker dit på föreläsning i morgon fredag och sen hem igen. Varken ork eller tid att stanna längre.
Kramar!
Vilken lycka det är att se de där första tappra som kämpat sig upp. De där första som banar väg för allt det härliga som komma skall. :)

Under alla år då barnen var små slapp vi sork- och mullvadshögarna på gräsmattorna. Grannarna hade mängder men vi inte en enda. Att vi slapp berodde tydligen på att våra barn sprang och lekte på gräsmattorna året om (sorkar och mullvadar gillar inte ljud tydligen). Nu när de är tonåringar springer de inte runt på gräsmattorna lika mycket längre vilket syns för nu ser gräsmattorna ut som ett stort prickigt landskap. Hrm, kan man hyra in lekande barn i väntan på barnbarn? ;)

Kram på dig vännen

Populära inlägg