Att ändra smak!

Innan jag började blogga och bli en trädgårdsnörd var hyacinter en julblomma, punkt slut. Så var det bara, hyacinter hörde till julen och om någon skulle säga till mig att jag skulle köpa hyacinter till påsk hade jag inte trott dom. För ett år sen skrev flera bloggare om att plantera hyacinter i trädgården och jag tänkte att, det kommer aldrig hända i vår trädgård. Hyacinter är vackra men de passar inte i rabatten. Det är ju egentligen en julblomma...


Men, så sprang jag på en gul drottning... Köpte tre som nu börjar blomma i en härlig krämgul färg... kom på mig själv med att fundera på var i Regnbågsrabatten hon ska få bo och om jag inte skulle försöka köpa fler ... Smaken förändras och visst är det underbart!

Kommentarer

Håller helt med! Jag älskar i och för sig hyacinter men det finns ju annat som man har ändrat sig om. Framförallt färger..Spänningen ligger ju också lite i det nya tycker jag. Annica
Christin sa…
Färgen på hyacinten var ju helt otroligt vacker. Jag har sparat alla mina hyacintlökar, sen i julas. Dom ligger i en korg och ser allmänt risiga ut. Men gräva ner dem, när kälen släppt, det ska jag.
Härligt!! Jag hade ljusgula hyacinter i rabatten för några år sedan, men de försvann tyvärr. Kanske dags för nya:)
Ha en fin kväll.
Kram Maria
Inger sa…
Sånt händer, vet jag av egen erfarenhet, och det är ju väldigt positivt. Gillar också de gula hyacinterna.
Kram
Marina sa…
Det är härligt att man kan ändra sig tycker jag. Ännu har jag inte kommit dit att jag har hyacinter vid annan tid är julen men jag säger aldrig aldrig. Det kanske händer!

Kramar
Meta sa…
Helt klart visst är det så. Tur man kan ändra sig:::::
Har ju tyckt lika jag med tills den gula dök upp för 3 år sen nu kommer den varje år i min rabatt för gult( lite ljusare i rabatten)
Ha en skön Kväll
Kram Meta
Jannibele sa…
Jeg har også nylig kommet ut av Hyacinat-skapet..og det kjennes godt:) Nydelig kremgul farge. Jeg kjøpte nylig to hvor fargen var ukjent. Det vokser frem en hvit og en rosa. Fine er de og ut i hagen skal de etterhvert:)
Jättefin färg på hyacainten, visst är det häftigt hur man kan ändra sig !
I min gamla radhusträdgård hade jag en vit rabatt med vita hycainter, kanske ska planter anågra igen i nya vita rabatten.
Ha det så gott !
Kram/Isa
Malin sa…
Med en så snygg skönhet som du har hittat förstår jag mer än väl varför du ändrat smak. Man kan också säg att du fick en större variation att välja på. Hade du visat en vanlig blå hyacint som fått dig att gå på knä i rabatten så hade det kanske varit mer otroligt....
Du har god smak!
Kram Malin
Anonym sa…
Vilken superhärlig och inspirerande blogg!
Det här blir en favorit!
/ anna grannen två hus upp i backen :)
Ja det är tur man ändrar sig längs vägen, min make tycker inte detsamma när jag ångra och ändrar hela tiden. Senast är det en rabatt som ska ändras, andra växter. Maken förstår inte alls.

Kram Anna
Ulrika sa…
Visst är det härligt att man kan ändra sig! Det kommer att bli snyggt. Jag provar hyacinter i rabatten för första gången , ska bli spännande att se om det kommer upp något.

Kram Ulrika
AnnaHelena sa…
För att inte tala om hur fint det är med hyacinter som snittblommor i en vårbukett!
Jag har ibland sparat mina lökar och grävt ner dem i rabatten. Doften förknippar jag dock med jul, och brukar reagera på att det doftar "fel" när de blommar i trädgården.
Den gula färgen såg inte ut som en vanlig julhyacint. Det blir fint!

Kram // AH
Har bara lyckats se gula Hyacinter då jag var i Köpenhamn för många år sedan. Det var bland det häftigaste jag sett.... gula Hyacinter, wow! men dom fick man inte köpa.
Har sedan dess aldrig sett några till salu men dom finns kanske på mässan?
Ska hålla koll.

Och visst är det väl tur att smaken kan förändras lite då och då ;=)

Ha det bäst!
Lisa sa…
Tur man kan ändra sig:-) I krukan där jag har mitt olivträd har jag planterat en rosa hyacint från en jul för många år sedan. Varje år när den börjar blomma i början på mars blir jag lika glad när jag kommer ut i vinterförvaringen, det doftar ljuvligt därinne :-) I år sätter jag dit en vit också. Finfin inspiration på din Pinterest-sida ! Ha de bra !
Lisa/Lisas trädgård
Anna-Maria sa…
Visst är det fantastiskt att man kan ändra sig? Jag köpte också gula till påsk och jag gillar det skarpt, får ingen julkänsla alls doften är all-year-around!
Anita sa…
Vaaa! Finns det gula hyacinter. Nu blev jag intresserad, jag gillar ljust gula blommor. Jag har en ljusgul klivia som blommar varje år och som är min stolthet. I år har den dessutom två blomstänglar på gång. Kanske kan den få sällskap av en gul hyacint.

Populära inlägg