Är det bara jag!?

Vet knappt om jag vågar skriva det här inlägget, kommer garanterat reta någon... Men är det bara jag som blir irriterad på Svt och deras upplägg kring Trädgårdsonsdag? Visst är trion med Pernilla i spetsen trevliga och mysiga men... tre säsonger på samma ställe, med samma upplägg. Finns det verkligen ingen annan trädgård att visa?


Sen blir jag irriterad på att när man visar 30 minuter trädgårdsprogram så är 15 minuter matlagning. Det finns hur många matlagningsprogram som helst. Det går något varje dag på tv. Jag undrar lite hur de som spånar program tänker, hur som helst har de helt klart brist på fantasi.  Nej, då är Trädgårdstoppen betydligt mer intressant! Fast engelsmännen slår allt och jag undrar varför inte vi köper in fler trädgårdsprogram från England. 

Så, nu har jag klagat av mig lite! 

Kommentarer

Anonym sa…
Katjing, huvudet på spiken! a tycker precis som du. Varför hålla på att gräva fram en massa gamla grönsaker när det enda man vill är att se framåt mot våren? Jag skulle vilja se mer variation, och mycket mer John Taylor! Önskar dig en fin torsdag! Kram Hanna
Håller med på alla delar.Tacka vet jag det Engelska programmet. Året i trädgården.
Ha en fin dag.
Petra sa…
Jag håller också med. De finns säkert en massa matlagningsintresserade som gillar programmet. Men vi vill ju ha mer trädgård!
Malin sa…
Godmorgon!
Jag ser på Mästerkocken på 4an så jag missar Trädgårdsonsdag. Eftersom mat och trädgårdsprogram och GW är de enda jag ser på i princip betyder detta att Trädgårdsonsdag inte är tillräckligt bra...
Jag tycker som du och visst jag kan se på SVT play men tja jag missar liksom inget. Deras smågnabbande och lite luriga förhållande är så - barnsligt och internt! Det var lite småputtrigt det första året.
Men eftersom SVT inte kan ta trädgårdsintresset på allvar (typ engelskt allvar) lika lite som att de inte har ett program som bevakar film (typ filmkrönikan) beror på att public service gör som alla reklamfinansierade kanaler. De tror på lättsam underhållning och tittarsiffror. Istället för att satsa på trädgårdsintresserade i Sverige/Norden (några stycken eller hur) så satsar man på lite trädgårdsfix och matlagning i ett program på 30 minuter för alla! Jippi!
Jag har faktiskt funderat på att skicka in lite programförslag. Jag vill ha Gunnel tillbaka också - Gröna Rum är det bästa SVT producerat i det gröna tecknet tycker jag. Fakta lust och inspiration!

Kram på dig

ps snaaart är våret hos dig också
Ninnis sa…
Varför inte bara fylla på med fler trädgårdsprogram...det är väl tittare dom vill ha.
Vi är många trädgårdstokiga som vill njuta av ideer och vackra trädgårdar denna årstid innan våra egna tar över....=)

Kram Ninni
Håller helt med dig !
Jag följer Mästerkockarna på onsdagarna och slog över till Trädgårdsonsdag i reklampausen och såg Tareq laga mat - IGEN ! Jag vill ju se TRÄDGÅRD !! Vill jag se matlagning tittar jag ju på Mästerkockarna !
Håller med Malin - tillbaka med Gunnel !
Trädgårdsonsdag är feelgood och småtrevligt - men inte 3 år i rad !!
Skicka in programförslagen Malin !
Ha det så gott !
Kram/Isa
Håller helt med dig! Fler riktiga trädgårdsprogram på TV, gärna engelska eller danska, för de ger det man vill ha...massor av trädgårdsinspiration och idéer! Och trädgårdstoppen är toppen!/ Kram Titti
Jag tycker precis som du! Matlagningen kan de skippa helt. Följer mycket hellre trädgårdstoppen.Och mer engelska trädgårdar!!! Ha en bra helg i solen. Åsa
Att kalla "Trädgårdsonsdag" för trädgårdsprogram är förmätet. Det är ett mat- och uteidé-koncept antagligen tänkt för en målgrupp som nyss blivit med hus. Det dröjer nog inte länge innan de lägger till en händig snickare och börjar ta sig an själva byggnaden också...
Jag ska se på TV 7 "Trädgårdshjälpen" i kväll och kolla vad de har hittat på. Väntar mig inte heller där ett trädgårdsprogram, men en stunds tidsfördriv när det ännu är för kallt att trädgårdera ute.
Finns det ingen som vill göra det engelska upplägget "Året i trädgården" på svenska?!
Louise sa…
Kan bara hålla med! Tittade knappt förra omgången för jag blir bara besviken. Väldigt lite trädgård för att vara ett trädgårdsprogram...

kram louise
Louise sa…
Kan bara hålla med! Tittade knappt förra omgången för jag blir bara besviken. Väldigt lite trädgård för att vara ett trädgårdsprogram...

kram louise
Nu såg jag inte igår, men det där har jag tänkt på förut, håller med! Saknar Gröna rum ( hette det va?) och Söderläge där trädgårdar stajlas om. Man vill ju se trädgårdar! Matlagning är ju kul men det finns det redan så mycket av. Så det är inte bara du!!
AnnaHelena sa…
Du skriver nog det som alla tycker, tror jag. Jag ledsnade redan förra säsongen, men ville ge programmet en ny chans i år.
Men jag håller med dig. Det ger ingenting. Jag gillade första säsongen (tror det gick på fredagar då...?), men nu kan det göra detsamma. Synd!

Kram // AH
Håller helt med dig! Tittar inte ens på det programmet längre. Det bästa vore (tycker jag) om John fick ett eget program. Gillar hans trubbiga humor och lite nonchiga stil :)

Intressant att det är så många som tycker likadant. Undrar också om SVT scannar av kommentarer på bloggar...

Kram Tamara
Anonym sa…
Även jag håller med! Såg några avsnitt förra eller första säsongen men släppte det ganska snart helt. Alldeles för mycket stämningspanoreringar när Pernilla cyklar till musik etc... Och för lite trädgård som sagt.

Kram
Elin i Malmö
IreneL sa…
Håller också med dig! Blir så trött på att det ska lagas mat i trädgårdprogram! Dom skulle göra det i sportprogram med..hihi! Undra vad dom sportintresserade skulle säga då!!! Synd att ingen kan göra ett svenskt trädgårdsprogram mer likt de engelska!
Sorry, tittar inte ens på programmet längre, ledsnade halvvägs in i säsong ett. Min mamma har gamla videoband med Gröna rum sparade... Det är däremot en guldgruva! Jag vill inte bli underhållen, jag vill lära mig något nytt, något jag inte ens visste om att jag ville veta. Jag vill att mitt habegär väcks när jag ser programledaren visa fram en växt eller träd jag knappt visste fanns. Trädgårdstoppen är OK, men känns lite väl tillrättalagt ibland, inte så avspänt som det var i Gröna Rum. Kram Kristina
Vi är nog ganska många som tycker precis som du.
Tacka vet jag trädgårdsprogram av Monty Don.

ha en fin dag!
Jag har inte sett på trädgårdsonsdag, jag slutade titta när det hette trädgårdsfredag. Visst är det ett mysigt program, men just nu tittar jag hellre på Sveriges Mästerkock och även Real Madrid som var igår. Så jag håller med dig helt och fullt. Trädgårdstoppen är bättre. Sedan är det väl Trädgårdshjälpen i kväll, tänker i alla fall se vad det är.
Ha en fortsatt fin dag.
Kram Maria
Ja! Sällar mig till medhållarna. Trädgårdsonsdag är alldeles för innehållslöst för oss som verkligen gillar trädgård. Jag gissar att det riktar sig till en bredare allmänhet dock. Jag gillade säsongen hos Mandelmann, men tycker i stort sett att det blir för mycket nojsande och för lite gjort. Jag lär mig ingenting på att se det. Trädgårdstoppen är helt okej men Året i trädgården är min favorit, så det är bara att hoppas på att SvT fortsätter köpa in från England.
Kerstin sa…
Jag håller absolut med om att det börjar bli mer av ett matlagningsprogam än ett trädgårdsprogram. Och visst, det skulle vara lite kul med en ny trädgård, men samtidigt gillar jag att man kan följa något under lite längre tid. Och så är det ju ett stort plus att de har valt ett hus hos oss i byn istället för i Stockholmsområdet som första säsongen. Det måste man ju ändå bli lite glad för som skåning. ;-)
Ofta tittar jag på svt play efteråt och skrollar man förbi all matlagning så har man sett programmet på 10 minuter... :-( Vi får väl hoppas de skärper sig. Eller att det kommer fler andra trädgårdsprogram på tv. :-)
Kram,
Kerstin
Jag håller med dig och det värsta av allt är alla tillbakablickar på förra säsongen och sen det där med matlagningen helt sjukt programmet borde inte ens heta Trädgårdsonsdag.
Ikväll börjar ett nytt trädgårdsprogram på sjuan som heter trädgårdshjälpen hoppas på det.
Året i trädgården gick ju förut på svt men inte längre.........
Kram madde
Anita sa…
Håller med, tycker alla tre är jättetrevliga personer men det kändes som en repris. Det känns som om dom gjort det mesta i den trädgård dom tagit hand om. Fast jag kommer att ge det några chanser till.

Mitt favoritprogram är annars BBC:s Året i trädgården. Letar efter det i programtablåerna men dom verkar inte satsa på det i år. Tråkigt. Annars gillar jag trädgårdstoppen. Förutom Gröna Rum så gillade jag Söderläge väldigt mycket. Tyckte det var jätteintressant när dom hjälpte folk att göra om sina trädgårdar. Ett liknande kommer på 7:an ikväll (Trädgårdshjälpen). Hoppas det kan bli något som är värt att följa.
Jag håller med! Kom på mig själv med att rätta matteböcker samtidigt! Så intressant var det;-). Jag ska kolla på trädgårdshjälpen ikväll. Det visar sig hur det programmet är...

Ha det bra//Laila
Jag hann inte titta på programmet igår, men passade på att kika när det blev en liten paus mellan andra göromål, och det var baaara skala rödbetor och riva potatisar den stunden jag såg. Jag som hade hoppats få mig lite trädgård till livs! Uppgivet återgick jag till plikterna... =(
Så: Nej, det är inte bara du!
Ha det fint! /Caroline
Luna Ek sa…
Bra att du vågar säga ifrån. Det finns alldeles för många matprogram, men nästan ingenting för oss som vill ha renodlade trädgårdsprogram utan flams. Hoppas SVT tar till sig dessa synpunkter och fokuserar på trädgård och trädgårdsdesign. Allt annat är ovidkommande.Johnna G sa…
Håller med!!!
I say no more... :-/
Nora sa…
Du retar nog inte många nej, jag tror att minst 95% av alla trädgårdsintresserade tycker som du. Själv tittar jag inte på Trädgårdsonsdag. Brukar titta på Trädgårdstoppen på nätet, men då skippar jag juryn som jag bara blir irriterad på:-)
Kram!
Eva Linnea sa…
Jag började tröttna redan förra säsongen på matlagningen och på alla snuttar de visar. Låt programmet vara (minst) 1 timme med HÖGST 10 minuters matlagning och sen längre sekvenser i de olika momenten. Men det är väl ekonomin som styr!?
/EvaLinnea
Johanna sa…
Samma tankar. Tur att man kan leta bra program på youtube. Önskar bara de som bestämmer om programmen gjorde likadant...
susanne sa…
Och jag håller också med dig! För lite trädgård! För att vara ett trädgårdsprogram på bara en halvtimma lägger de mycket tid på annat./Susanne
Anjas Hill sa…
Håller helt och hållet med dig. Jag orkar inte med allt flamsande.Jag irriterar mig även på språkbruket...Tänk att man inte kan få ihop ett riktigt trädgårdsprogram så som när Gunnel hade Gröna Rum.
Skönt att du visar vad du tycker. De som ogillar ditt inlägg kan titta bort...;)!/Anja
Anonym sa…
Haha.. oj vad alla var eniga. Visst skulle det vara trevligt med ännu mera trädgård men jag gillar Trädgårdsonsdag, jag. Gillar jargongen, älskar både Tareq och Johan. Tänker att de faktiskt utbildar svenskarna att odla sin egen mat. En av förra årets höjdpunkter var när Peter Gaunits var där och gjorde en stäpplantering. Är inte det trädgård så säg.. ;)
Sen fick det gärna vara ÄNNU mer trädgård såklart. Typ 45-50 min och så lite mat sista tio.
Kram, hjärtat!
PS. För dem som vill se mer trädgårdsprogram vill jag slå ett slag för Trädgårdshjälpen på 7:an. Förvånande bra. Och bara trädgård.. ;)
Jamen, det syns ju, Pernilla ääääälskar ju matlagaren! Eller hur!
jag såg inte förra säsongen men jag såg igår och jag tänkte faktiskt på samma, att det var mycket mat.
Agneta kram
Instämmer till fullo!

Ge oss fler BBC-program istället!

/Helena
Hans sa…
Matlagning och byggen i trädgården är inte av intresse för mig, har faktiskt nästan slutat se på sk. trädgårds program då de visar mer om annat än om trädgårdens växter.
Jag saknar Gunnel med sina gröna rum och Hannu med sina inspirerande inslag.
Varför slutade gröna rum?
Istället för halvdan trädgårds TV så blir det att läsa trädgårds bloggar och böcker om trädgård.
Ha det gott!
Lisa sa…
Näe, svenska trädgårdsprogram är rena öknen ;-) Trädgårdstoppen på TV8 är väl bäst i så fall, där får man ju i alla fall se fina trädgårdar. Tacka vet jag på Gunnels tid ! Sen undrar jag varför de BÖRJAR visa trädgårdsprogram NU ? Det är väl på vintern vi behöver dem. Inte tusan går jag in klockan 20 en härlig vårkväll i april. Lite mer att dregla över vill vi ha, eller hur, blink, blink ! Det är tur det finns internet....
Lisa/Lisas trädgård
Intressant att läsa vad alla skriver :-)) Tror att vi alla är helt överens om att det sänds alldeles för få trädgårdsprogram i tv. Man är ju svältfödd för sjutton.... Jag gillar verkligen Trädgårdsonsdag för det program det är. Ett trädgårdsprogram i feelgood-stil som vänder sig kanske mer till en allmänintresserad publik. Och det är ju bra. Vi vill ju att trädgårdsintresset ska öka :-)) Som redan trädgårdsintresserad är behållningen av programmet framförallt just själva feelgoodkänslan. Älskar sånt. Jag gillar Tareq och matlagningen mycket som passar i programmet. Och trion som sådan. MEN. Det saknas trädgårdsprogram i svensk tv likt favoriten från BBC 'Året i trädgården' som vänder sig till en redan intresserad trädgårdspublik som kan en hel del. Men jag ser det inte som Antingen/Eller :-))

Kram, kram
blompia sa…
Hej
Håller verkligen med. Tack för tipset om det nya programmet i 7an, ska testa det!
Kram Pia

Populära inlägg