Växter som har det - Vit!

Ute faller snön, igen. Går igenom mina bilder på jakt efter den vita växten i min trädgård som har det lilla extra. Som har det! Beundrar mina vita rosor och riddarsporrar. Häpnar över prakten som mina vita tulpaner bjuder på i maj. Men valet blir ändå enkelt.


Vitsippa! Finns det något vackrare på våren? Vitsippor gör mig så glad och att ligga i gräset och titta på vitsippor får mig att minnas hur det var när jag var fyra år och plockade mina första buketter.


När mina små, varma händer plockade vitsippor och tog in till mamma. Hur vitsipporna hängde lite trötta över händer efter att ha varit väldigt hårt knutna i mina händer. Hur vi satte den lilla buketten i ett glas vatten och hur mammas leende lyste ikapp med vitsipporna.


Jag misstänker att jag i vår kommer att lysa lika mycket när min lilla kille kommer med en liten bukett småvarma och trötta vitsippor hårt knutna i sina händer och än en gång fascineras över hur fort vitsippor repar sig. Längtan efter vår är så stark och kanske påverkar det mitt val men visst är vitsippor något alldeles extra. Jag är glad att de trivs på vår tomt och att de blir fler och fler för varje år som går.


Vitsippor blir mitt bidrag till Moseplassens tävling X-faktor. Klicka på bilden så kommer du dit och kan se fler bidrag.

Kommentarer

Så vackra magiska bilder!! Det är något speciellt med vitsippor. Underbara vår hoppas du kommer snart.
Ha det gott.
Kram Maria
Så vackert !! Snart är vi där.

Kram
Hvitveisen er et deilig vårtegn! Lykke til!
Vidunderlige billeder du viser her af anemone! Det er den ultimative forårsbebuder i mine øjne :) Lykke til med kandidaten!
Ha det godt!
Bratte Bakka sa…
Denne var vakker! Kvitveisen er vår hjå oss :D

Klem!
Nora sa…
Vilka härliga bilder! Vitsippor är helt underbara. Har man inga egna på tomten får man köpa några istället och jag köpte en sort i höstas och planterade. Nu har jag beställt tre sorter till för leverans till våren:-)
Ha en fin måndag! Kram!
Lena sa…
Och då tänker jag genast på tovsippan, nästan lika vacker, fast större och fin i rabatter. Undrar om jag kan få ner någon planta hos mej?

Fina minnen du delar, minnen som många av oss känner igen...

Kramar
samson sa…
Fint med vitsippor
jag tog med en planta från kolonin och planterade under en liten buske förra året hoppas så på att den ska ha klarat vintern
ha det så bra
maggan
Aud sa…
Hvitveis er en velkommen vårblomst, herlig med de store hvite teppene. Man kan bare fråtse og plukke inn store buketter.
Nydelig kandidat du har funnet.
Lykke til i X faktor:-)
Törnrosa sa…
Visst är det något speciellt med vitsippor. Och inte bara att de är vårbudbärare. Deras robusta skirhet, hm, kan det gå ihop? Jo, det går att se dem så.
Hej från Törnrosa
Elin sa…
Ja tänk att få se något annat vitt på marken snart än all denna snö!

Ha det gott!
Anonym sa…
Would you please consider adding the feedburner widget to your blog so I can register for email updates when you create a new posting.

Here is a link that explains feedburner:

http://www.technologystation.net/2011/02/feedburner-very-helpful-tool-for.html

See an example of feedburner in use at http://federaltwist.blogspot.ca/ under follow by email.

Please let me know what you decide. Thanks

~ mdr
Marina sa…
Vitsippor är verkligen underbara. Oj som jag längtar nu!

Kram
Villrose sa…
Gleder meg til vi har hvitveisteppe i steden for snøteppe i hagen :-D
Malin sa…
Jomen visst är de så underbara. Ingen blomma kan skapa så vackra mattor som vitsippor! Jo kanske nästan men i alla fall. De är såååå fina.
Har liknande minne om de där för korta stjälkarna och lite trötta blommorna som fick dricka sig otörstiga i en äggkopp...
Kram Malin
Ranten sa…
Vakre bilder! Lykke til!
Lisa sa…
Så vackra bilder så ögonen nästan tåras av längtan. Och din beskrivning är klockren, PRECIS så var det när man kom in med buketten.
I maj när jag var på Nördlördag hos Peter Korn, så var där en engelsk plantskoleman. Han höll på att svimma när han blev hämtad vid flyget och fick se att hela skogen var full med vitsippor ! I England säljs varje liten planta dyrt, exklusiva som de är. Här var hela skogen full och pengarna nästan började bläddra framför ögonen på honom :-)) Kram !
Lisa/Lisas trädgård

Ja, man längtar verkligen!
Kram
Milla
Anonym sa…
Vilka vackra foton, vitsippor är verkligen vackert. Kanske lite för att de kommer på våren när man har längtat så efter dem.
Heisann!

Så herlige hvitveisbilder. Skal bli vanskelig å ta opp konkurransen med dem!

Populära inlägg