Jag och alla mina fröer

Ute faller snön som om det inte räckte nu.  Jag blev så trött på snön att jag var tvungen att göra en ny header. Inne hostar jag och F ikapp. Värsta febern har släppt så lite bättre är det nog allt. Tack för alla härliga krya på dig kommentarer igår.

Innan jag blev dålig hade jag en dag när jag sorterade alla mina fröer. Det finns inget som får mig att känna mig så rik som när jag sitter och tittar på fröerna, funderar och drömmer om hur alla små plantor kommer att utveckla sig.


Som vanligt spårar det ur och jag undrar hur jag ska få plats med allt i slutet av april. Jag vet att jag inte är ensam i fröträsket och det finns fler där ute bland er som hamnar i precis samma dilemma. H kommenterade att jag borde vinterså som det stod om i Allt om Trädgård. Jag vet inte vad som förvånade mig mest, intresset för sådd eller det faktum att han läste tidningen. Sen slog det mig att han säkert oroar sig för utrymmet här hemma. Förra året började jag med första sådden i början på januari.Vi hade små plantor i badrummet, fönstren och hela biblioteket var belamrat. Inte bara plantor dök upp utan även små svampar. Jag sådde luktärtor i toarullar som jag hade läst att så många gjorde. Där, mellan toarullen och plastbyttan, trivdes svampen alldeles utmärkt. Ett löfte som jag gav till mig själv i våras var att nästa år ska jag investera i Rootrainers till mina luktärtor. 

Rootrainers åker in på inköpslistan till årets första mässa Rum & Trädgård, bara 28 dagar kvar nu... Det gäller att ha saker att se fram emot när snön vräker ner utanför fönstret.

Kommentarer

Att äga många fröpåsar med olika innehåll är guld värd :=)

Älskar att sortera, läsa, vrida och vända på alla påsar.

Underbart vacker header du har gjort.

Krya på er!

Må väl!
Törnrosa sa…
Åh, vilken ordning du har på fröerna. Här ligger de huller om buller i påsar, kassar och små korgar. Olika sorters blommor med grönsaker och kryddor. Alla möjliga årgångar tillsammans. Det är bara att leta och sucka.
Tänk, om jag kunde sägas: ...så jag gjorde en ny header. Och vips, hade jag en underbar ny sådan, en sån som du bara fixar till med vänsterhanden.
Hej hopp och kram i allt det vita.
Nora sa…
Visst är det inspirerande och roligt att pyssla med fröpåsarna? Jag får nästan samma känsla som när jag pysslade med bokmärken när jag var liten:-)
Detta är första hösten och vintern som jag sår perenner så jag vet ju inte alls hur det går, men än så länge tycker jag att det är jättekul! Allt som behöver stratifiering sår jag inne och ställer ut efter någon dag. Att hitta snö att täcka dem med är ju inget problem:-)
Om du vill ha tips på hur man gör så kolla in Helen i Piteås blogg eller hemsida. Där kryllar det av bra tips och beskrivningar - det har blivit min "bibel". Och det bästa av allt är att hon får allt att verka så lätt:-)

Krya på dig! Kram!
Åååå vilken snygg header. Härliga fröer som gör oss så lyckliga :)))Sitta och sortera och drömma är underbart .
Kram
Snygg header!!
Det är så roligt att pilla med fröpåsarna, och se vad man ska så vid vilken tid.
Jag ska vänta tills mars med mina sådder.
Ha det gott.
Kram Maria
Anonym sa…
Vilken fin header du har gjort! Skönt att du mår bättre, och om inte annat känner man sig ju frisk och pigg bara man ser alla dina fröer. ;) Här firar vi Astrids sexårsdag idag med mycket glitter och glamour. Vintern blir allt mycket lättare att uthärda när man har en kalasglad unge att fira mitt i slasket. Kram!
Anonym sa…
Halloj! Nu är jag hemma igen. Riktigt trött o sliten idag efter nästan ett dygns resa. Men det var verkligen underbart att få bara sola och bada en hel vecka. Och snart åker du! :)
Ja men visst känner man sig otroligt rik när man sorterar sina fröer. En underbar sysselsättning! ;)
Självklart får du låna alla bilder du vill. Jätteroligt att läsa att du blir inspirerad av silverrabatten. Jag är kanske mer en "bladmänniska" än en "blommänniska" så det kanske det är därför jag lurar dig att tro att jag har tänkt struktur. ;) Din blid när rosorna blommar är verkligen heeelt magisk och just den vyn bara får du inte ändra. Men du kan ju fylla på med clematis som flera har tipsat om i samma nyanser och så kanske fler bladväxter då som du skriver. Mina silverbladig favoriter är japansk malört och så då favoriten framför alla andra - kaukasisk förgätmigej med sortnamnet 'Jack Frost'. Finns vitblommande kaukasisk förgätmigej om du gillar det bättre. Ska bli så spännande att se hur du väljer att göra! :)
Massa krya-på-dig-kramar!
Oh, jag blir så avis, så avis. Fast jag fick lite fröer på posten idag, så vi ska se om inte jag också kan duka upp lite grand!
Härlig tid vi har framför oss!
Hos dig verkar det ju gro ordentligt redan.
Agneta kram
Och jag tyckte att jag hade mycket :)
Jag räknar också ner till Kista,då vi får loja oss runt och mysa en stund bland fröpåsar (kan alltså bli fler!) och plantor. Bli fort friskare så du kan fortsätta fröpillandet!
Marina sa…
Det är bra att roa sig med fröer när vintern känns lång. Så fina lådor du verkar ha till dina fröer.
Just nu ser jag bara v8 framför mig. Tiden dit får minsann gå snabbt.

Kram
Ulrika sa…
Oj vad mycket fröer du har, det blir nog inte mindre trångt iår som det verkar. Din verandarabatt är ju helt underbar när den blommar, säger som andra , lite klematis som tar över kanske, sen skulle jag plantera in lite rödbladig alunrot och några rudbeckior ( men det är ju för jag gillar dom) eller något annat med stora blad. Snygg header du gjort!

Kram
skönt att höra att du mår lite bättre
gillar så ditt fröupplägg i fina rader
organiserat och översiktligt
du tog väl en bild ovanifrån???
det hade blivit finfint det
hälsar
fågelperspektivsälskandefotonörden åsa :-)
skönt att höra att du mår lite bättre
gillar så ditt fröupplägg i fina rader
organiserat och översiktligt
du tog väl en bild ovanifrån???
det hade blivit finfint det
hälsar
fågelperspektivsälskandefotonörden åsa :-)
Berit sa…
Det är en stor rikedom de där frö påsarna. Många drömmar och förhoppningar ligger i dem:)
Ha en underbar dag!!
Lena sa…
Med din nya header blir det nog vår snabbare, fast med 5 cm nysnö idag är det kanske bara önsketänkande!?

Det blir härligt att se hur alla dina fröer är fina växter i sommar och jag kommer gärna och ser dem live.

Hua, vilken feber du hade häromdagen, skönt att det vänt. Nu ska ni bara sluta hosta, det kan vara nog så jobbigt. Krya på er!

Kramar
Carina sa…
Jag är ofta hopplös på att köpa fröer....men har kommit på att mot slutet av sommaren, nästan när säsongen är över, så bara jag kastar ut dem lite varstans, och vips, näst aår kommer det upp lite blommor av varierande art ltie varstans! Det är också glädje!
Eva Linnea sa…
Jag ser också fram mot "Rum & Trädgård". Har ju så nära till Kista numera. Hostar gör jag med och har varit hemma och tittat på den fallande snön i dag.
Krya på er!
/EvaLinnea
Ja, du fröträsket var ett passande ord, men visst är själva drömmande och planerandet en stor glädje, precis som när man planerar en lång semesterresa. Till luktärtorna brukar jag göra krukor av tidningspapper. Med krukmakaren kan man ju välja höjd. Svampfritt iaf!
hagen vår sa…
Så fantastisk system du har på frøposene dine. Gå inn på sommerhagen.blogspot.no og se hva kanel kan brukes til. Utrolig! I fjor da jeg fjernet toppskudd fra erteblomstene (luktertene?), satte jeg dem i vann og de dannet røtter og de ble til nye planter. Hilsen Anne
Helena sa…
Så snyygg header du gjort.Jag satt o fixade till en ny till mig o kan bara inte ha en sån där bilderna liksom hoppar hit o dit.Så ser jag din som är hur tjusig som helst hm det måste vara nån störning ha ha som jag har det måste bara vara rakt i min header ;-) kuddar på rad i soffan o ordning i skåpen fniss ja ja
Nog tycker jag att du har plats för några fröpåsar till åtminstone på bordet där de ligger nu det var ju inte ens halvfyllt ;-) klart det blir värre sen när de ska sås förstås!
KRAM från mig!
MarJE sa…
Hei,
Så deilig headeren din er!!!
Så kjekt med frø...veldig inspirerande og for eit fint system du har.
No gled eg meg virkelig til våren kjem.
Ha det fint, frå MarJE.
Turid sa…
Jeg simpelthen elsker frø, det er små pakker av store muligheter :)
God bedring med helsa og ha en finfin torsdag.
Underbar header! Längtar också efter fröer, ska inhandla mina i morgon på en plantskola med mycket stort sortiment. Fast jag är mer av den direktsående typen, så jag får vänta lite till innan det är såtid för mig...

Populära inlägg