Så här ser det ut i trädgården just nu!

Nu går vi in i vårmånaden mars. Underbart!

Innan jag åkte till Gotland fotade jag tre bilder från varje tomthörn och satte ihop dom i ett collage för att kunna visa hela trädgården som den ser ut just nu. Vi börjar vid tomtpinnen som står nordväst.  Här ser man huset, grannens hus och parkeringen, just nu utan bil.


Nästa tomtpinne är sydväst. Till vänster går en väg och till höger är tomtgränsen mot grannen. Eken dominerar och huset med verandan syns.  Framför huset ligger sjön.


Sydöstpinnen visar husets baksida med grusgården och till höger är tomtens vildmark där vi inte har börjat trädgårdera än. Här ska vi lägga mycket tid i år för att röja bort och börja göra planer för jordkällare, vinterträdgård och växthus.


Pinnen som står nordöst visar samma vildmark och egentligen ska jag stå ännu längre ner men då skulle ni bara se en brant. Här ska vi göra en trapp upp från vägen och få ytterligare en entré till trädgården. 


Så där har ni hela trädgården som den ser ut just nu. Inte så upphetsande kanske eftersom snön fortfarande ligger tjock men jag tycker det är roligt att dokumentera och jämföra. För ett år sen gjorde jag ett likadant inlägg där jag fotade från tomtpinnarna och satte ihop dom i collage. Inte så mycket har ändrats men trots det är skillnaden stor. 

Nästa fredag är temat - överraskning! 

Kommentarer

Berit sa…
Man hade ju hoppats på någon form av vårtecken:)
Ha en underbar dag!!
Gunilla sa…
Hoppas på att våren kommer snart.

Trevlig Helg
Leena sa…
Det ser nog ut likadant överallt. Men kul att se i alla fall hur det ser ut på olika håll.
Ha det så gott på Gotland!
Ja snö hos dig med ser jag! Suck! Snart så smälter den och allt börjar spira igen. Kram Pia
Cika sa…
Lika mycket snö hos dig ser jag : )Men, nu är vi äntligen inne i mars månad..
Trevlig helg!
/Cika
Så smart - och snyggt - att göra ett collage! Nu ser man än mer hur allt hänger ihop i er fina trädgård.
Att ni ska försöka tämja vildmarken i år låter verkligen som ett spännande projekt :)

Trevlig helg!
Kram Tamara
Elin sa…
Masse snø hos deg også ja:)
Venter på våren her hos oss også.
Du bor så fint!! Tänk att ha sjön precis inpå knuten.
Hoppas snön smälter fort nu när plusgraderna verkar komma.
Ha det gott.
Kram Maria
Anette sa…
Kul att se - trots all snö! Vad härligt med en sjö så nära:-)

Trevlig helg. /Anette
Lotta sa…
Viket kul tema och så roligt att se din trädgård från olika vinklar, vore kul om du återkommer med detta tema några gånger så vi kan följa förvandlingen hos varandra.
Ha det fint på Gotland.
Kram Lotta
Jag imponeras av din noggrannhet och fotomontagen! Så kul att ha de bilderna om några år när allt ser annorlunda ut :)
Johnna G sa…
Bästa du, inte kommer jag vara med denna utmaning heller! Nä vet du vad, det är bara snö snö snö överallt! JAg vill ha våååår nuuuu! Sjukt trött på vintern och jag önskar grönska. Tack och lov att det har varit sol i två dar så att man har fått något hopp :-)

Nä jag är inte så deppig som jag låter... jag bara låter :-) Förresten, du har inte lust att dra igång den dära "fotokursen" som vi spånade på? Jag skulle verkligen behöva din hjälp....

Ha det bäst (som du säger)! Och stora vårkramen till dig! / BOndis
Ni ser ut att ha lika mycket snö som här hos oss.Ha en skön vecka på Gotland.
Kram.Gunsan.
M/S Design sa…
Du fick ihop dom fint! kul att få en mer sammanhållen överblick!!
Trevlig helg
Mariana
Du/ni har ett vackert hus.
Roligt att få se helheten av ditt hus och trädgård. Fint bildcollage.
Ni har massor av snö också men nu kommer tömånader och vips är allt borta :=)

Trevlig helg!
Randi sa…
Tack för din kommentar! Du är verkligen kreativ. Nu har solen tittat fram...äntligen. Övriga Sverige har ju haft sol tidigare, men inte vi. Äntligen är det mysigt i växthuset. Hoppas solen smälter bort det vita hos dig nu, så du kan njuta av vårblommorna.
Kram Randi
Marit sa…
Mye snø hos deg også, men nå må det jo gå rette veien. 1.mars i dag, og da er våren på vei. Før eller senere vil snøen bli borte. Ønsker deg en fin helg, klem!
Inger Marie sa…
Ja...det er nok snø hos deg og....nå håper vi på varme og solrike dager!
Takk for at vi får dele våres bilder..hos deg:)
Ha en fin helg:))
Laila sa…
...men det blir trots allt ljusare för varje dag!
Kram/Laila
Felix sa…
Kul med fotocollage! Det är betydligt mera snö i år jämfört med förra året. Vi hade ingen snö alls så här års förra året. Lustigt, jag har också ett inlägg om trädgården. Hade ingen aning om att det var ett tema i Blooming Friday, men ser nu att många visar sina trädgårdar just i dag... Så det kan bli. ;-)

Vårvinterhälsningar
Elisabet
carinaon sa…
Så duktig du är på att klippa ihop bilder! Jättekul att få se helheten sådär! Hoppas verkligen att våren kommer snart!
Ha det fint,
Carina
Maya sa…
I dag er første vårdagen i følge kalenderen :) Så da håper vi på varmegrader og snøsmelting i tiden framover. Ha en fin helg
// Maya
Vad kul att få se hela din trädgård, ävenn fast den är snötäckt! Men snart så är vi på gång, i våra trädgårdar med spadar och jordiga fingrar =)
Jaa, jag ser att du nästan har lika mycket snö som hos mig. Hoppas Gotland har mindre av den varan! Ha en fin helg! :) Mia
Ack, denna snö. Men kul att se hela trädgården hos dig. Blir så impad av att ni tycks ha en sammanhållen plan för hur ni vill ha det. :-)
Eva Linnea sa…
Fina bilder att ha kvar när det är grönt överallt och man inte känner igen sig. Det är ju en massa löv i vägen ;)) liksom! Årtstidsvariationen i vårt land är härlig men visst är vår och sommar bäst!?
En skön helg önskar Eva Linnea
Huvaligen ser att du har lika mycket snö som vi har :( inte roligt just men man vet ju att det kan smälta fort, tröstar mig med det!
Ha en skön helg!
Kram Madde
Aud sa…
Blir så imponert over collagen din :-)Kjempefin!
Marina sa…
Kul med översiktsbilder.
Jag hoppar över denna veckan. Kommer igen nästa vecka.

Kram
Lisa sa…
Vilket smart sätt att sätta ihop bilderna på för att få helheten. Ska bli skoj att kika runt nu och se hur avlångt vårt land är, hur mycket det skiljer just nu. Ha det gott på Ö´na
Lisa/Lisas trädgård
Inger sa…
Man kan inte får för många bilder, jag ångrar mycket att jag inte fotade mera precis när vi hade flyttat in i vårt hus och inte börjat ändra i trädgården.
Kram
AnnA sa…
Hej Hélena! Eller godnatt!
Underbar vårlig blommig fredag i Skåneland, med penséer på verandan, visserligen i miniväxthus, men snart utplanterade.
ha en skön helg!
hälsn
AnnA
Gela sa…
Hej, snö snö snö det är så vi har det just nu. Visst är det roligt med ny kamera har inte haft lust att blogga på en tid när jag inte kunnat ta bilder ordentligt. Blogg och bilder hör på nåt sätt ihop=). Denna gång ska jag försöka läsa manualen till den nya kameran det brukar jag ju inte orka med annars=) Det blev ingen värsting men köppte en EOS 650 D Och hade ju en 350 D tidigare så det lär nog bli lite skillnad!! Ser fram emot att testa den!!! Canon är det ju såklart för att kunna använda de gamla objektiven! Ha en fin fin helg/Gela
Så roligt att få se ert hus och er tomt ur alla fyra vädersträcken!
Ha en skön helg!
/Anna-Karin
Kul idé med vinterträdgårds-blommig-fredag, och jag som älskar vinter och snö förstår inte riktigt motståndet! :-)

/Annika
Kul idé och roligt att se hur din trädgård ser ut! Nu har jag äntligen lagt upp mitt bidrag - svårt att fota i mörker... ;) Vår trädgård funkar inte att fota från hörnen, det får bli en rundtur i stället.

Populära inlägg