Ljuvliga oktober!

Igår när vi vaknade var det riktigt, riktigt kallt. Jag tittade ut och såg lite gnister i gräsmattan. Årets första frost, tänkte jag. Men när jag kom ut så såg jag att det var bara gräset som gnistrade lite, alla blommor var orörda. Kollade termometern och den låg precis på nollan. Förra året kom frosten den 12 oktober men i år blir det senare, inte mig emot då kanske några fler rosknoppar hinner slå ut. Så fort solen började gå upp kom dimman. Eller som en sexåring  i förskoleklass så efter morgonpasset "Det är så suddigt väder i dag!"


Jag hade instuderingsdag och tog en vända med kameran efter att jag lämnat F. Spindelvävnaden syns så vackert i morgondaggen.



Idag har solen legat på och vi tog en promenad. Vi, jag och H, konstaterade att hösten är verkligen en underbar årstid. Luften är så klar och när solen är framme är det riktigt skönt. När vi kom hem var jag tvungen att fånga höstlöven och ljungen på trappen. Färgerna är så vackra!



Bären tillhör en planta som heter bärljung. Hade ingen aning om att det fanns ljung som såg ut så. Igår när vi gick och handlade hos Blomsterprinsessan, vår lokala blomsterbutik, fastnade F för en pumpa. Han stod och klappade på den och tyckte den var så fin. Inte kunde jag motstå det. Idag fick den posera lite på  trappen med lönnlöven och ljungen.



Jag tycker mycket om sommaren men jag tycker nog mer om våren och hösten. Jag känner mig klarare i huvudet på något sätt. 

Kommentarer

Jo, jag håller med. Hösten med hög, klar luft är en njutning. Trots suddigt väder och allt vad det kan vara. :-)
Lotta 8`) sa…
så fina höstbilder! Önskar jag hade dimma med... :) och så önskar jag att mina löv la sig sådär fint på trappen, de lägger sig bara nere i källartrappen och där vill jag inte ha dem! Ha det bäst ♥
Byronesse sa…
Så underbara vackra bilder! Hösten när den är som bäst och den typen av dagar som kanske är de bästa på hela året tycker jag som i övrigt inte alls gillar höst och vinter...
Kramar/Em
samson sa…
Fina höstbilder
här har vi haft 3frostnätter nu så mycket har frusit ner
pumpor har jag åxå köpt la en i en kruka på trappen,när jag kom ut efter en stund var den borta,Kuling låg på gräsmattan och skulle börja att kalasa på så nu ligger pumporna på bordet och en grindstolpe
ha det så bra
maggan
Vivishagerom sa…
Jo eldre jeg har blitt, så må jeg innrømme at jeg setter mer og mer pris på høsten. Den er så flott med alle sine flotte farger!

Kjempe nydelige bilder du viser!

Ønsker deg en fortsatt fin helg! klem
Fantastiska bilder från underbara oktober! Älskar de här höstmånaderna med luften som är så lätt att andas! Glömde att säga ordentligt tack till dig igår (det är ju verkligen vi andra som ska tacka!) för din insats med värdskapet och alla finutligheter du hittar på varje vecka för Blommig fredag! Ha en fortsatt fin helg! :) Kram Mia
Ulrika sa…
Visst är det underbart ute fina dagar men man hinner inte njuta mycket när man jobbar. Man skulle ha lite semester tror jag bestämt i oktober!

Kram Härliga bilder!
Underbara färger och vilket ljus i dina bilder!! Så gulligt med 'suddigt väder':)). Frosten var lite hård mot mina Batata på trappan, så nu vill jag ha höstfägring:). Petuniornas tid är över! Jag brukar inbilla mig att jag inte alls gillar hösten, men den ä r rätt okej. Men usch för vinter.
Kram Maria
Helt underbart vackra höstbilder !!
Du är duktig fotograf Hélena !
Ha det så gott !
Kram/Isa
Lena sa…
Vilka underbara bilder, allihop, även om den första "suddiga" får mitt förstapris.
Idag har det varit en sådan där höstdag som jag tycker om, soligt och klar luft och vi har jobbat i trädgården. Härligt!

Ha det gott!

Kramar
Marina sa…
Här har vi haft ruskväder mest hela dagen. En liten stund kom solen fram och sedan kom regnet igen.

Jättefina höstbilder på löv och pumpa.

Kram
Vilka otroligt vackra foton du tar. Hur ska man lära sig att ta bättre foton??

Kramar
blompia sa…
Hej Helena
Blir så inspirerad av dina bilder! Funderar på om du vet namnet på Alunroten du har ihop med Grace-rosen. Det är ju en av dina superläckra kombos som jag skulle vilja ha....
Oktoberkramar
Pia
Vilka fina kort du tar.Dom får mig att börja gilla hösten lite bättre.Pumpan var ju jättefin.MVH
Lotta sa…
Dina bilder är så himla fina och välkomponerade! Den första med dimman, stolen och de färgglada blommorna är grymt bra! Jag gillar också hösten väldigt mycket, speciellt i år då vi har så mycket färgprakt.
Ha en fin kväll.
Kram Lotta
Margot sa…
Dina bilder är bara så underbart vackra! Hösten är riktigt härlig och vacker bara det kan låta bli att regna så mycket:)
Ha en skön helg!
Kram Margot
Oj, så mycket fina varma toner att vila ögonen på. Alldeles underbart. Blir nyfiken på vad du fotar med för något. Ha det gott!
Nora sa…
Vilka härliga bilder!
Hösten är helt ok tycker jag, men det är värre med årstiden som kommer mellan hösten och våren. Den gillar jag inte:-(
Ha en skön fortsättning på helgen!
Kram
Veronica sa…
Den där pumpan passade ju perfekt! Han är en "klippa" på att välja passande saker till trappan:)

Tur du har honom. Den lille trädgårdsmästaren :)

Kram
Merja sa…
Vackra bilder! Och visst har vi oxå hft besök av frosten...fast jag gillar också hösten:)
Ha det gott!
Vår och höst. Absolutely. På sommaren är allt så självklart. Det blommar och blommar. Vilket i och för sig är helt fantastiskt. Men på våren och hösten uppskattar man allt på ett annat sätt.

Åh, så fina bilder du tagit. Så läckert med pumpan, ljungen och alla löven. Snyyyyyygt.

Kram
Charlotte
Your little one sounds like a future photographer when she describes a foggy day as blurry.

You have some nice shots of the cute little pumpkin and the fall leaves.
Inger sa…
Undersköna höstbilder!
Kram
Byronesse sa…
Måste bara säga att din nya header är såååå fin! Harmoni!
Ah, vilka härligt höstiga bilder!
Leena sa…
Åh, har inte haft så mycket tid att titta runt och kom först nu till ditt fina inlägg här. Vilka fina bilder! Du kan verkligen fånga stämning bara i en bild. Och jag hör nog också till dem som egentligen älskar vår och höst mest.
Så fint du har det på trappan. En pumpa, höstlöv och någon ljung gör så mycket!
Ha en trevlig vecka!
Kram Therese

Populära inlägg