Nybakat!

I helgen när jag var ute och planterade vid stenmuren stannade jag upp flera gånger och funderade på vad det var grannen bakade.


Var det sockerkaka? Nej, doften var sötare, nästan som kola. När jag för femte gången funderade på vad det var för smarrig kaka som grannen rörde ihop kom jag på det.


Det är ju vår Katsura som doftar nybakat när löven blir gula. Jag har läst om det och tänkt att det stämmer inte eftersom jag aldrig har känt doften. Ibland är man trög och jag blev så förvånad när tanken slog mig och jag böjde mig fram för att dofta närmare på Katsuran. Ler fortfarande åt doftminnet. 

Kommentarer

Nora sa…
Inte visste jag att Katsura doftar nybakat. Va mysigt! Man kanske skulle införskaffa en Katsura:-)
Kram!
samson sa…
Vad häftigt
ha det så bra
maggan
AnnaHelena sa…
Haha - jo, det har jag också hört. Visst kallas Katsura för Kak-trädet...? Önskar jag kunde får sniffa på ett någon gång! Häftig doft verkar det vara!

Kram // AH
Härligt att plantera och dofta nybakat samtidigt:)). Vilket fint besök du haft i helgen, så roligt!!!
Ha det gott.
Kram Maria
Ruben sa…
Nybakat luktar alltid gott, så det var ju en trevlig doft. Men, varför doftar trädet nu?? Det brukar ju alltid finnas en anledning, locka till sig insekter o.s.v. Någon BAKtanke måste väl ändå trädet ha!!!

Ha det gott!
/Ruben
Ulrika sa…
Första gången jag kände doften funderade jag också på nybakat, bara det att jag var i en handelsträdgård så det kunde ju inte stämma. Visst är det en härlig doft!
Trevligt besök du hafdt!

Kram

Vad häftigt med ett träd som doftar nybakat, det vore nåt. Kram Pia
Oj, måste genast springa till stadsbiblioteket i Västerås, där växer en Katsura. Måste dit och sniffa!
Lena sa…
När jag såg rubriken trodde jag att du hade bakat!
Vad härligt med ett träd som doftar så.

Ha det fint!

Kramar
Anna-Maria sa…
Jag rekommenderar varmt att ha minst 1 Katsura i trädgården, de är ljuvliga. Fantastiskt fina i knopphttp://oanat.se/2011/05/det-hander/ och nu med höstfärgerna http://oanat.se/2011/10/pepparkaka-eller-brod/a Ja och så doften då, den är lika överraskande varje år!
Helena sa…
Nämen sluuuta inte du oxå!!!Min doftar INTE alls jag har haft den i säkert 10 år...:-( nu när jag ser bilderna på din så...min har inte såna blad...men det är en Katsura det vet jag o ser men undrar om det finns fler sorter?Ve o vasa...jag köpt en doftlös det är verkligen så..fy..trist.
KRAAM från mig!
Lotta sa…
Så kul, det har jag aldrig hört talas om!
Ha en fin kväll.
Lotta
Jag har läst att det ska dofta pepparkaka och det verkar ju stämma med din bakdoftupplevelse. Fantastiskt det där hur naturen kan överraska.
Kram Ås
En av de få saker jag faktiskt har erfarit. Där vi bodde förut hade vi en stor Katsura precis vid ingången och samtidigt utanför köket, det var underbart för trädet är ju ett ovanligt vackert träd! Både vår, sommar och höst!

Jag har planterat ett här också, och det doftar lite grand nu - härligt.

Men det du skriver är ju jätteroligt, att du trodde grannen bakade. Det var ju för väl att du trodde att det var grannen och inte du själv....!!!

Agneta kram
Marina sa…
Katsuran är en underbar bekantskap på många sätt. Min doftar inte ännu. Behöver hösta till sig mer först. Vacker i färgen är det alltid, i alla stadier, och jag älskar bladens hjärtlika form.

Kramar
Ninnis sa…
Vilket underbart nytt doftminne du gett dig själv....=)

Kram Ninni
Törnrosa sa…
Tänk, så där undrar jag vareviga höst trots att jag haft min hängkatsura och den vanliga i över tio år nu. Snabblärd, eller?
Hej från Törnrosa
Fröpåsen sa…
Visst doftar det gott och höstigt på nåt sätt! Ha det bra/Maria
Solstrimmor sa…
Kul med ett bulleträd:)

Kram Eva-Mari
Så mysigt med doft av nybakat i trädgården.MVH
Mia sa…
Ja även trädgårdsväxter kan spela oss spratt ibland...lite trist att du inte fick smaka nån nybakad kaka förstås...
kram
Ingmarie We sa…
Visst är det härligt med dofter i trädgården! Ha en fin vecka.
Veronica sa…
Den där katsuran som alla pratar om..... doftar nybakat, doftar pepparkaka. Så nyfiken jag blivit på den. Doften. Vad kul med finbesök och visst är det speciellt att träffas?! Vi får kanske försöka dra ihop en bloggträff och hänga en heldag på Bergianska växthuset och Ulriksdal i vinter när det är som mörkast!? Jag brukar alltid försöka ta en dag i Bergianska och bara hänga och känna doften av växterna, se färgerna och värmen.... Jag lovar att man tankar energi efter en sån dag!

Kram

Populära inlägg