Finally!

En trädgårdsdag! Föreläsningar och bröllop i all ära men en dag i trädgården toppar det mesta. Dagen började på Zetas med höstmarknad. Jag hade sett fram emot ett par timmars mys men F blev lite dålig i magen och som de rutinerade föräldrar vi är så hade vi inte med oss skötväskan... Ibland undrar jag om jag någonsin kommer bli en ansvarsfull förälder.


Lite hann vi med! Vi hann prova lite olika äppelsorter och vi hann köpa tre äppelträd. Jag hann också njuta av lite höstmys i solskenet. Hur vackert är det inte med ljuslyktor även om solen skiner mitt på dagen.Marina med bloggen Marinas trädgård, som är en av mina favobloggar  "by the way", har ett inlägg idag om att idag var inte en dag när hon var vän med sin kamera. Jag känner så igen känslan men inte idag. Idag var en sån där dag när jag och kameran var på samma humör.När vi kom hem gick jag en runda och bara njöt av oktoberträdgården i sol. Jag ska ju ha  tre spaljeäpplen till höger i bild. Nu blev det lite annorlunda än vad jag hade tänkt... Alla träd som var spaljerade såg för tråkiga ut så jag köpte vanliga för att spaljera dom. Men det blir ett eget inlägg någon dag i veckan.


Men sorterna blev som jag hade tänkt ut  Amorosa, Ingrid Marie och Fredrik.


Höstanemonen blommar på, trogen och vacker, vad kan man mer begära?


Luktärtorna ger inte heller upp trots att de står i skugga större delen av dagen. Oktober och jag kan fortfarande plocka blommor till middagsbordet. Det är för mig vardagslyx! Att ha en trädgård innebär att man förlänger säsongen. När jag bodde i lägenhet så tog utesäsongen slut när man började jobba.


Imorgon ska jag upp till före detta grannen V och dela plantor. Sen på eftermiddagen kommer finbesök, underbart! Mer om det imorgon! Ha en underbar lördagkväll!

Kommentarer

Vad härligt att du äntligen fick en trädgårdsdag! Det är DÄR energin finns ;). Tror nog att du är mer än ansvarsfull,fast jag känner igen situationen (*fniss*), men vad härligt att ni hann lite på Zetas. Underbar plats att shoppa loss på! KRAM Marie
:-D Ansvarfull förälder, fniss. Ja, ja. De blir 18 och flyttar hemfrån innan du hinner blinka, skit i ansvarfull och njut i fulla drag ;-)
Väderomslag sa…
Vackra bilder, vacker dag. Kan det bli bättre i en trädgård....

//Jenny
Fröpåsen sa…
Märks att du o kameran fick ihop det idag! Jag känner igen den grejen. Underbara bilder du tagit!! Härligt. Hälsningar Maria
Marina sa…
Tack för att du tog upp mitt "dagens problem". Nu kanske någon mer kommer med någon idé om vad det kan vara för fel. Eller hade jag bara en dålig dag och otur på det?

Härligt att se dina bilder istället. Jag ser att ni haft mycket mer sol än vi. Vi har haft molnigt men lugnt och skönt väder ändå när man höll i gång.

Kramar

PS: Din blogg ligger absolut på min toplista.
Så fina bilder du visar! Ja, visst är det underbart med trädgårdsdagar särskilt när det är fint väder. Här i skåne har det regnat i flera dagar... Jag har inte haft en trädgårdsdag på väldigt länge så jag längtar! Ha en fortsatt trevlig helg! Kram Therese
Törnrosa sa…
Ljuvliga bilder! Och de där på dina höstanemoner - underbara.
Hej från Törnrosa
Lotta 8`) sa…
Du var verkligen kompis med kameran idag :) kanonfina bilder. Även här var det underbart väder! Kul med trädgårdsmarknad och kul med köp av äppelträd, perfekt att gräva ned dem nu. Ha nu en skön söndag :)
Så vackra foton. Tänk att kunna ta såna fina bilder. Skulle vilja gå en kurs .

Kram

Vad bra att du fick köpt dina äppleträd, det kommer bli så fint. Så fint på Zetas! Och hur fint är det inte i din oktoberträdgård!! Höstanemoner och luktärtor det är bra grejer det:)).
Ha det gott. Jag fick ny trädgårdslust nu, tack för det:)).
Kram Maria
Härligt att ha så nära till Zetas !!
Ser så underbart ut i din trädgård och visst är det lyxigt att kunna plocka in blomster från sin egen trädgård så sent som i oktober !
Ha det så gott !
Kram/Isa
Lena sa…
Vilken fantastisk lördag vi haft! Har inte vågat kolla någon väderprognos, jag vill att söndagen blir likadan.
Ni hann med en hel del på Zeta, trots orutinen ;)

Roligt att du ska spaljera själv- det blir ju en härlig utmaning, även om det inte ska vara så svårt som det verkar (har jag hört!).

Ha en fin perenndelarsöndag!

Kramar
Anonym sa…
Jag kan då inte se att du och kameran ska ha varit osams på något sätt... Dina bilder är alltid lika underbara! Och på tal om det, nu ska jag också gå på kurs hos Sophia. Om två veckor är det dags, och sen hoppas jag äntligen kunna behärska min systemkamera lite bättre.

Skrattade när jag läste om att ni hade glömt skötväskan. Jag är visst en lika ansvarslös förälder! Minns särskilt ett ljuvligt ögonblick då jag tanklöst och glatt cyklat med A till köpcentret där hon sedermera kissade en jättepöl längst in under en klädställning på Lindex. Oh joy!

Fina träd du köpt, det ska bli kul att följa spaljeringen. Ha nu en finfin söndag och hälsa familjen! Kram kram från Hanna

Nora sa…
Va spännande att spaljera själv! Skall bli kul att följa det projektet!
Kram!
AnnaHelena sa…
Ah - vilken underbar lördag!
Det där med ljus och maschaller i trädgården är något man borde tänka på oftare. Jag var i en trädgård härom veckan där de hade höstmarknad i orangeriet. Trots att det var mitt på dagen så var entrén kantad av maschaller, och så fint och mysigt det blir på en gång!
Zetas ljuslykta var underbart fin!
Ha det bra och hoppas "finbesöket" blir trevligt! :)

Kram // AH
Anonym sa…
Men kära nån vilka bilder! De bara lyser! :) Och kul att se träden på plats även här på bloggen. Nu kommer jag känna igen varenda vrå i fortsättningen! ;)
Kram igen!

Populära inlägg