Lökar, lökar, lökar!

Vilken helg! I går började plantera tulpanlökar. I en av kartongerna fanns Ronaldo, så otroligt fina lökar. 


50 stycken Ronaldo hamnade hos Munstead Wood i Regnbågsrabatten. Nu har jag bara 160 stycken Ronaldo kvar att plantera...


I verandarabatten har 50 Queen of Night, 30 Jackpot och 16 stycken Cuban Night blivit planterade. Några dahlior har blivit uppgrävda... Känns lite som en fortsättning på Blommig fredagtemat, Upp & Ner. Tillsammans med de lökar som inte har kommit från Jennys Fröer och sånt än så väntar en sisådär 700-800 lökar på att få komma i jorden. Jag hoppas på en mild höst helt.

Kommentarer

Ser fram emot våren bilder från din trädgård när hela härligheten blommar! Du blir nog rikt belönad för alla timmar på knä med att plantera alla lökarna. kram Sophia
Jisses - är det första jag tänker!!!
Men sedan - jisses, så underbart v a c k e r t det kommer att bli till våren. Då när det kommer att blomma så magnifikt och du tänker att "planterade jag verkligen allt det här? Det kommer jag minsann inte ihåg :-)"
Kram i söndagskvällen
Åsa
Wow vilken läcker mörkt kombination det där låter som. GILLAR!!!! Tre favoriter tillsammans. Måste helt enkelt bli galet snyggt...... :-)))) Förstår att du ser fram emot våren nu. Mina sista tulpaner har precis kommit i jorden. Blev så himla nervös när det snöade kaosartat här tidigare i veckan. Och då var jag inte ens hemma typiskt nog. Tänkte att nu är det kört att få ner de sista tulpanerna (vilket var ganska många...) Men snön har smält och jag har huttrandes illrat runt för att få ner dem och samtidigt plocka undan, gräva upp dahlior och ja, allt sånt som inte hunnits med. Är nästan klar nu. Bara lite kvar :-)

Kram
Charlotte
AnnCharlotte sa…
Det kommer helt klart att vara värt allt jobb....
Ha det bra :)
Oj vad lökar du ska sätta. Tänk vad fint det ska bli.

Kram
Hans sa…
Det verkar som din fina trädgård kommer bli än vackrare nästa år.
Det blir intressant att följa din blogg och se den tulpanladdade trädgården till våren.
Ha det bra.
Jisses vad det kommer att explodera! Som jag minns vårens tulpanblomning så var den verkligen magnifik och så tusen lökar till på det?! Ska bli kul att följa!!
Ulrika sa…
Men du är bra tokig du, ska hålla tummarna föra att hösten blir lång så du hinner få ner alla lökar i jorden! Kanske man kunde få komma och titta på alla vackra tulpaner till våren? Har en resa inplanerad till Stockholm med 2 kompisar i början av maj!

Kram Ulrika
Det kommer vara helt fantastiskt hos dig till våren! Hoppas det går fort till den kommer:)). Jag har inte beställ en endaste lök... Ovanligt för att vara mig:).
Ha en bra start på veckan.
Kram Maria
Veronica sa…
Fördelen med tulpaner är ju att du kan sätta dem tills tjälen kommer! Men det kommer nog vara värt mödan i slutänden!

Kramar
AnnA sa…
Hej!
Jag håller på att reducera planteringskön, och däremellan fanns det dessutom billig lök på Lidl.
Tulpaner är jag lite så dubbelbottnad till då det mellan varven kommer fyrfota besök...Försöker plantera dem lite svåråtkomliga, och i blöand har det lyckats. Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA
Härligt med massor av lökar!
Vi har mycket att se fram emot när våren väl kommer!
Lycka till med lökplanteringen!
Blomkärringen
Helena sa…
Du får mig att :-)o det är ett stort :D
KRAM från mig! ;-)
Härlig blomning du kommer att få till våren. Blir en fin kombination.
Jag hoppas nu att sorkarna låter bli mina.
Allt gott
annika
Those Tulipa colours will look great. It's so satisfying to plant bulbs in fall. I'm always glad the next spring that I had. Have fun with the rest of your bulb planting.
Nora sa…
Själv hade jag "bara" 522 lökar - och nu är de äntligen i jorden!
Hoppas vädret blir bra nu så du hinner få allt i jord. Som tur är så kan man ju plantera lökar helt tills tjälen kommer....och den vill jag INTE ha än:-)

Tänk va fint det kommer bli hos dig nästa år....det kan vara att jag kommer bjuda in mig själv för att se detta "live" så småningom ;)

Kram!
Anna-Maria sa…
Hoppsan det var en hel del kvar att sätta ;) Hade jag bott nära dig skulle jag gärna hjälpa till! Hoppas du hinner med allt du föresats dig. Kram.
Elin sa…
Vad kul det ska bli till våren att se hur lökarna tar sig!

Queen of night är mina favoriter!

Ha det gott!

Populära inlägg