Hemma igen!

Igår åkte jag och F hem från Gotland. Vi har verkligen haft ett par underbara dagar och bara myst på tomten. Som min mamma sa: Det är ett sånt lugnt direkt när kliver ut ur bilen. Jag kan bara hålla med. Allt finns där. Fågelkvitter, sus från gran och tall, ängar med lärkor som drillar, sjön som glittrar, björkskog, skogsvägar som sällan får besök från bilar och som efter en kort sträcka utmynnar i en äng eller åker. Ah!

Min fantasi har lekt med vad man kan göra med tomten och det roliga är att det är ju helt andra idéer än de som jag har hemma. Här vill jag använda mig av det som finns i skog och mark. Har fått en helt vild idé kring stubbar. Grannen har börjat bygga och hade en hög med stubbar som inspirerade, jisses vad vackra de är. Riktigt ögongodis... Jag vet att jag är en dag sen för Katarinas sista blommiga fredag men jag bara måste få in ett inlägg eftersom blommiga fredag tar semester till september. Läs mer på http://rosorochris.blogspot.com/


Idag har vi myst på tomten hemma. Ingen snö kvar, om man bortser från snödrivan som blev av det som föll från taket, ljuvligt! Precis som jag önskade! Solen har mestandels varit framme och det har blåst. Eftersom det var första dagen utan snö för mig så fick jag inte mycket gjort utan jag gick mest omkring och tittade hur det såg ut över allt.


 
Vi hann dessutom åka till blomsteraffärn och handla lite vårblommor. Har inte fått dem i kurkor än men jag får ta det på måndag. I morgon ska jag sjunga hela dagen, roligt men eftersom det ska bli plus 13 grader och sol hade jag hellre varit ute i trädgården. Ja, ja vad är en bal på slottet!


Jag förundras över hur fort blommor kommer upp efter det att snön har försvunnit. F älskar att vara ute vilket gör både honom och hans mamma lyckliga. Ett annat säkert vårtecken är att vi har grillat ikväll... årets första! Något som gör H lycklig, så man kan säga att hela familjen har njutit av våren idag. Ha det bäst!

Kommentarer

Laila sa…
Ja, visst är det märkligt att de kan stå där under snön och vara helt färdiga att slå ut! Tulpaner är också riktiga tuffingar. Ena dagen snö, andra dagen decimeterhöga tulpanblad!
Har ni trädgård på Gotland OCH i Rönninge?!
Ha det gott!/Laila

Populära inlägg