Grå fixardag!

Idag har det varit gråare än grått och "bara" fyra plusgrader. Lite småruggit men vad gör det, efter den här vintern är det ljuvligt att få stöka runt på tomten. När F sover fixar jag med olika saker. Idag har jag rensat i rabatter, krattat löv, funderat på årets projekt, gjort ett rosstöd och tittat på det som kommer upp.


Skottkärran blir snabbt full och jag inser att jag kommer att behöva elda för att få bort allt. Inte mig emot, älskar doften tidigt på våren.


Jag kan inte få nog av att gå runt och bara titta på vad som händer i trädgården från dag till dag. Här är knopparna på Louis Bugnet och flädern. Louis Bugnet har verkligen klarat vinter bra och dessutom, för andra året i rad, klarat sig från sorkarna.

I höstas satte jag Kejsarkrona, nio stycken, och nu har en börjat titta upp. Jag fick upp ögnen för Kejsarkronan förra året när jag la märke till dem tidigt i våras. De var ju så stora så tidigt! Och visst går det fort.

Igår hade Kejsarkronan precis tittat upp och idag har den fördubblat sin storlek och det trots "bara" fyra grader ute. Ska bli spännande att se hur den utvecklar sig imorgon när det ska bli runt 12.
Undrar var de andra åtta Kejsarkronorna är?
Jag kanske satte dem djupare?

Kommentarer

AnnCharlotte sa…
Du har gjort precis samma rosstöd som jag tänker göra....tre armeringsjärn va?
Så kul...
Ha det bra ;)
Kejsarkronor är vackra... men vad jag skällde på katterna första året efter jag satt mina. Inte fattade jag att det var de gröna bladverken som luktade så illa...
Marina sa…
Det är så härligt att hitta allt som grönskar.
Skönt att kunna passa på att fixa lite medan andra har sovstund.

Kram!

Populära inlägg