23 april 2013

Ny rabatt?

Jag har lovat mig själv att inte starta en ny rabatt i år men jag kan inte låta bli att planera och börja drömma. Rabatten ska vara under Eken och skapa rum mellan gräsmattan och staketet. Här har F sin sandlåda och i framtiden kanske vi bygger ett litet torn som lekstuga. Dessutom har vi en sittplats med caféstolar ungefär där de vita jordsäckarna ligger. Allt mellan staketet och rabatten blir som ett mysigt krypin, en hemlig trädgård.

En rabattkant i stål ligger utlagd, den kommer att bli rostig och jag har fler som jag ska sätta där de svarta bågarna går. Jag har dessutom ritat ut lite gröna bollar och gräs. 


Jag vill att rabatten ska gå i vitt och silver och gärna med vintergröna växter som skapar liv året om. I vänstra hörnet finns fläder, syren och schersmin. En blandning mellan vildvuxet och tuktat.


Så underbart det är att drömma och samla bilder i Pinterest, sakta men säkert växer sig en bild fram. Vem vet, kanske sätter jag igång med strukturen, buskarna och massor av tulpanlökar till hösten...

19 kommentarer:

Marina sa...

Du kan göra så fina ritningar. Imponerad!

Jag borde inte heller gjort en nya rabatt för jag har ju den nyutgrävda höstrabatten som inte alls är fylld med växter ännu. Men men...

Kram

samson sa...

att planera är så roligt
ha det så bra
maggan

Vigdis i Romerikshaven sa...

Flotte og fristende planer du har. Kan fort bli virkelighet, tror jeg!

Ulrika sa...

Det finns ju inge bättre än nya rabatter så gräv du med gott samvete! Jag har precis grävt lite själv! snyggt tema!

Kram Ulrika

Anna Vattenkanna sa...

Det är ju så roligt att fundera och planera och såklart måste du ha några månskensrabatter!
Kram

Pia Gustafsson sa...

Vad fint! Väldigt fina växter och färger. Jag undrar bara ,(har en ek jag med), om det trivs så bra där under eken? Ger inte löven en särskild sorts jord? Fast man får väl kratta kanske? kraaaam Pia

Bettina Bäck sa...

Ja, lite olika projekt att sysselsätta fantasin och längtan med behöver man. Det där kommer att bli fint. :-)

gunsan sa...

Vad vore livet utan drömmar och planer.Bara fortsätt.Kram.

M/S Design sa...

Härligt växtval, fina tillsammans!
Klart du ska ha en rabatt till!
Mariana

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så fint!!! Det är tur att man alltid har drömmar :-) Har en känsla av att dessa rabattdrömmar kommer att bli av fortare än kanske tänkt (när du är i farten med pannlampa på kvällarna :-))) Eller så förblir de härliga drömmar att se fram emot. Gillar det hemliga rummet bakom. Praktiskt också att komma åt planteringarna runtom. Hade inte tänkt mig några projekt i år. Men ja, nu kliar det i alla projektceller :-)) Drömmarna är stoora. Men. Det blir som det blir. Men utan blir det inte något....

Kram
Charlotte

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men utan drömmar blir det inte något.... skulle det ju vara.... :-)))

Sabelhagens Olivlund sa...

Du är så duktig på att samla det du vill ha i collage, och helheten blir så snygg!! Bra på att planera och rita hur du vill ha det. Jag är kass på det:).
Jättefina växter du har där.
Roligt att följa.
Kram Maria

Veronica sa...

Såklart du ska göra nya rabatter... Tillslut består trädgården av enbart rabatter med lite gräsgångar emellan. Fast småbarn behöver gräs att springa runt på så du får ta det pö om pö... :)
snyggt kommer det att bli ivf!

kram

AnnaHelena sa...

Men - det var väl ett dumt löfte till dig själv: att INTE göra nya rabatter! Det som är så kul! :-)
Fina växtval - det där kommer att bli kanonfint! Så gör du ett par rabatter eller två! Det är bara att köra på!

KraM // AH

Lena sa...

Själva planerandet och alla drömmar är en stor del i livet med trädgård, eller hur?

Och än en gång tänker jag hur bra man mår när man får drömma dessa drömmar att jag önskar en trädgård åt alla!

Kramar

Kia sa...

Klart man ska drömma och planera!
Du som har koll på rosor. Jag är på jakt efter en orange ros men hittar inga, dåligt utbud. Har inte du det i den regnbågsrabatt? Vart köpte dom ifrån och kan du rekomendera nån bra sort?

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Kommer bli hur fint som helst. Med det gröna lummiga och det vita som lyser upp i skuggan. Och visst är det kul att sakta men säkert minska gräsmattan.. ;) Sen är det mer än halva nöjet att planera och drömma.
Kram

Randi sa...

Så spännande...jag håller också på med en plantering i samma färgskala. Min blir under ett stort gammalt äppelträd. Jag har också valt kantjärn runt rabatten. Jag gillar att sitta under ett träd när solen gassar och det är varmt. Ser med spänning fram emot ditt projekt!
Kramis

Meta sa...

Jag har gjort en ny rabatt under min ek, den är på tillväxt. Har en del vita blommor bl a vit höstflox, franskt kungsljus och hela rabattkanten med vitt ormöga som lyser jättefint på våren. Har också gulbladig hosta.

Spännande att se din planterade rabatt när det blir av.
Meta i Falun