Tradition?

För exakt ett år sen planterade jag över 500 tulpanlökar. Jag satte på mig solhatten  för att köra Helenas slogan "Jag bär ofta solhatt för då känns vädret bättre!" Så i år satte jag på mig en ny solhatt som jag köpte i London när jag var på Chelsea Flower Show. Då var det maj...sex månader har gått och idag började jag plantera lökarna jag beställde då. 


Vilket roligt sammanträffande! Kanske är det så att jag alltid ska börja plantera mina lökar den 10 november. Förra årets prakt var ju helt fantastisk! Det här inlägget är för att jag ska komma ihåg vad jag har planterat...om det nu är någon garanti. Har redan glömt sen jag kom in så jag hoppas att jag har något så när rätt på bilderna.


På gaveln blev det två svarta sorter och en vit, Café Noir, Black Parrot och Honeymoon. Sen tidigare finns Cuban Night och Queen of Night.


Jag fyllde på med Café Noir, Honeymoon och Black Parrot i verandarabatten. Sen tidigare finns här även Jack Pot och Queen of Night.


Regnbågsrabatten har fått påfyllning av gula och aprikosfärgad tulpaner. 


Moonlight Girl  och Maja som är ljusare gul än vad bilden visar. Snyggt med fransad gul tulpan. Har inte sett det förut. I den här rabatten finns sen tidigare Monte Sweet och Ivory Floradale.


 De aprikosa tulpanerna går runt hörnet och nästa helg ska jag fylla på med fler rosa.


Stunning Apricot, Brown Sugar och Apricot Fox. Jag ska dessutom sätta Apricot Beauty men det får bli nästa helg.


Idag fick jag 160 tulpanlökar i jorden. Lika många kvar till nästa helg får hoppas på att snön dröjer. Förra året kom den 28 november! 

Kommentarer

Anonym sa…
Vilken färgprakt. :) kommer bli vansinnigt vackert hos dig till våren.
Kramar!
Nora sa…
Vilken trevlig tradition!
Själv har jag bara satt några få tulpaner i år, hösten har gått med till alla våra stora projekt istället. Kommer nog ångra mig till våren:-)
Kram!
Det kommer bli helt fantastiskt hos dig till våren. Så mycket att se fram emot. Så många fina sorter.
Kram Maria
Veronica sa…
Vårens tulpan blomning hos dig får jag verkligen inte missa denna gång!

Och om du inte kollat så: jag är inte oskyldig , syrran :)

Kramar
Har oxå planterat lökar idag. I regnet. Lerigt och dant men det finns en fördel! Det är lättgrävt;)
Annica

Gillar verkligen tulpanen "Brown Sugar" Och de liljeblommande är ju superfina.
Annica
Our photos sa…
Beautiful photos of tulips!
Have a nice monday! RW & SK
Anna-Maria sa…
De gula var fantastiskt fina! Jag är förtjust i liljeblommande tulpaner har jag insett....Satte du alla lökar, även de med mögel? Jag skulle ha gjort det!
Ohh så snyggt det kommer att bli!!! Snygg du är med solhatten - det gäller att ha rätt inställning hihi..... Attans att lökarna kom så sent. Jag fick mina hyacinter för ett par veckor sedan. DET tyckte jag var sent :-) Läste i inlägget innan att flera av lökarna var mögliga. Jag tror att du ska vara försiktig att plantera lökar som inte ser helt friska ut. Risken är att de har sjukdomar som kan sprida sig. Tulpangråmögel är en sådan. Det är först på senare tid jag insett att jag haft den sjukdomen på ett par grupper av tulpaner. Det tråkiga är att den smitta massor av tulpaner och förstås.... finnas kvar i jorden i flera år. Förhoppningsvis är det bara vanligt mögel som är på dina tulpaner. Håller tummarna.

Kram, kram
Johnna G sa…
Åååå vad härligt!
Med solhatten på och allt :-)

Vilka fina färger, det blir såååå fint i regnbågsrabatten. Kanske man kan få beundra det i verklighet?! *blink blink*

KRAM
LINDA sa…
500 tulpanlökar!?! Hur orkade du? Jag är grymt imponerad!!!

Kram
//Linda
Heisann!
Du skal se du får lønn til våren, håper jeg.
Helt fantastisk med så mange løker som du har satt, vi andre vil sannsynligvis få glede av dem også... som bilder på bloggen.
De løkene jeg satte i fjor, så jeg aldri noe mer til.
Kanskje de kommer denne våren???
Ha flott uke ;:OD)
Törnrosa sa…
Tulpaner går det helt enkelt inte att få för många av! Så dina rabatter kommer att bli ljuvliga ännu en vår.
Kram från Törnrosa (som i fredags fick ner de sista lökarna)
Avundas dig inte planteringen, men väl blomsterprakten till våren. Kram Kristina
Vad fint! Bra sätt att komma ihåg vad och var framförallt, man planterat. Wooow vad det ska spraka av vårblommor hos dig. Kraaam Pia
Mejrams! sa…
Så vackert det kommer att vara hos dig i vår. Härliga bilder!/Merja
Men wow, så många fina sorter du hittat! Jädra hurtbulle. Jag skulle också ha köpt en sån där hatt, det kanske är knepet.
FANTASTISKT TREVLIGT SÄTT ATT HÅLLA ! Det ska jag minsann ta efter nästa säsong. Det kommer bli helt fantastiskt i dina rabatter. Kul att du också var på Chelsea. En upplevelse man aldrig kommer glömma!
/Anita
Anita sa…
Det är härligt med traditioner och att plantera tulpaner den 10 november låter som en väldigt fin tradition ... förutsatt att inte vintern kommer på tidigt besök något år förstås. Vilka vackra sorter, det kommer att bli så fint. Själv har jag inte satt en enda tulpan. Jag har gett upp. Har försökt stänga ute rådjuren men nu har vi mer besök än vanligt och på våren är tulpanerna något som ryker först av allt, tillsammans med krokusen. Däremot får vi ha narcisserna ifred så jag satsar på dom. Det finns många härliga sorter där också.

Kram Anita

Populära inlägg