Master garden!

Först vill jag be om ursäkt för den totala förvirringen förra fredagen. Temat var om sex månader men min rubrik var för sex månader sen. Jag lekte lite med tanken att om och för sex månader sen är ju nästan samma sak fast tvärtom. Hur som helst, jag hoppas ingen tog illa upp! Fredagens tema är i alla fall Master garden. 

Master garden är ett ord som då och då ploppar upp i mitt huvud och som jag och min vän M brukar säga till varandra. Båda har vi nog tittat lite för mycket på Ett liv på landet där engelska par ska köpa ett nytt hem. Ofta söker de efter en magnifik master garden. Den största master garden jag har besökt måste vara Sissinghurst som jag besökte 2012.Tyvärr verkar mina bilder från den resan ha försvunnit i samband med datakrasch. Mitten på maj till juli det året är lite av ett svart hål. Bra är det då att man har bloggen. Skrev ett långt inlägg med många bilder och här kommer några.

 

Inte så konstigt att jag har döpt en rabatt till Sissinghurstrabatten som precis har fått sju rosor, bland annat Sissinghurst Castle. Vår trädgård är inte på långa vägar färdig, om en trädgård nu någonsin blir färdig, men den är ändå vår master garden.


Nästa fredagstema är - 1:a advent!Kommentarer

Det där är en trädgård som jag drömmer om att besöka. En dag hoppas jag att den drömmen blir sann. Vilken färgprakt och vilka rosor!
Ha en skön helg!
Kram Kristina
Berit sa…
Lyckliga du,en sådan drömträdgård man hoppas man en dag får se.
Ha en underbar helg!!
Ja, minsann! De där Engelsmännen kan sin sak. Brukar också se på Escape to the country och njuta av de fina trädgårdarna. Man blir så inspirerad. Ha en skön helg/ Titti
Our photos sa…
Beautiful garden photos!!!
LINDA sa…
Så snyggt!
Kram
//Linda
Annika sa…
Jag tyckte att det var ett knivigt tema den här veckan och valde att fabulera väldigt fritt! Men nu när jag kikar runt så ser jag att det var ett riktigt "mästartema"! :) Så många mästarträdgårdar som visas på bloggarna som ger massor av inspiration! Och Sissinghurst inte minst! Jättevackra bilder!

Brukar också kika på Escape to the country och beundra trädgårdarna och landskapet!
Ha en toppenfredag och toppenhelg!
/Annika
Första bilden blev direkt en inspirationskälla till min östra husgavel1
Tack för den :)
// Annica
Den första lilla menar jag ;)
Annica
Åh, så vackert! Jag kan inte sluta reta mig över att jag faktiskt bodde i England i flera år utan att besöka någon av dessa stora trädgårdar utanför London. Men en dag ska det bli av, dina bilder snabbar kanske på processen, man blir ju galet sugen!
Kram
Elin
England har så många fina trädgårdar.
Ha en skön helg.
Sissingshurst är vackert men minst lika skönt att läsa att ni har er egna master garden. Trädgården blir aldrig färdig precis som vi fortsätter den förändras. Kram, Carina
Unknown sa…
Trädgårdsresa till England står högt på min önskelista. Flyttade det överst efter att ha sett dina bilder:)
Skön helg önskar jag dig,
Charlotta
Anita sa…
Första tanken när jag läste temat förra veckan var faktiskt Sissinghurst Garden. En av mina favoriter. Jättetråkigt att dina bilder försvunnit, det är tur att man bloggar så att en del finns kvar i varje fall. Underbara bilder från en underbar trädgård!

Ha en skön helg!

Kram Anita
Eva Linnea sa…
Magnifikt!!
En skön fredag önskar EL
Det ser helt underbart ut i den trädgården. Fina bilder!
Trevlig helg!
Ulrika
Leena sa…
Den trädgården måste vara helt underbar! Jag är en dålig trädgårdsturist (det ska bli bättring på det!) och har ingen master garden heller. Så jag hoppar över denna vecka. Men ska bli kul att titta hos andra och se alla olika fantastiska master gardens!
Ha en fin helg!
Heisann!

Det var helt Ok med litt forvirring forrige uke, det ble et lite porng ekstra, så ingen er sure for det ;:OD)

Jeg svermer også for haver på De Britiske øyene, og har valgt en have i Skottland som min favoritt. Bildematerialet mitt er heller ikke det beste. Får ty til lenker på nettet og opplevelsen skal bli oppfriska!
Ha ei flott uke ... Det blir engelskae havebesøk til sommeren!! Mer bilder da!

Så vackert! Denna fredagen kan jag tyvärr inte vara med på Blommig fredag. Min dator med alla bilder är kvar hemma. Och vi befinner oss långt norr ut.
Fin fredag till dig
Kram Maria
Luna Ek sa…
Det var bara uppfriskande med lite förvirring förra gången. Sissinghurst är och förblir en kulturträdgård som berör alla. Underbara bilder du visar.
Ha det bra!
Luna
lavendia sa…
Hu, så hemskt med datakrasch och alla bilderna borta.
Sissinghurst är väl en trädgård som verkligen matchar Master Garden. Har bara sett bilder därifrån, men aldrig varit där.
Anjas Hill sa…
Hur tar jag bort nr 19? Har glömt hur man gör. /Anja
Anjas Hill sa…
Haa! I did it!/Anja
Anonym sa…
Engelsmännen har inte bara vackra planteringar utan vackra hus också. Älskar deras gamla stenhus, de tillför så mycket mer känsla till trädgården :)
Ha en skön fredag!/Anna
Underbara bilder från härliga England! :)
Sissinghurst står på listan "Vill besöka"! ;)
Ha en trevlig fredag!
Nu satt du nog lite myror i huvudet på oss, med det här temat! Men det är kul att få tänka till lite och jag gjorde det nog lite lätt för mig =)

Vacker trädgård du visar!!
Ruben sa…
Wow, härlig trädgård!
/Ruben
Marina sa…
Helt underbara bilder!
De gör nästan så jag längtar till sommaren men bara nästan ;).

Idag hoppas jag över. Har absolut ingen aning alls om vad jag skulle kunna skriva om. Har inte hört ordet förr så jag får nog kolla runt hos andra för att få en uppfattning om vad det kan innebära.

Kram
Hm, jag är nog tråkigast i gänget. Men med är jag i alla fall. Kram!
Fina rosor och vilka otroligt härliga färger man blir alldeles glad förstår ditt val, men visst är det så att våra egna trädgårdar är våra mästerverk.
Ha en fin helg
Kram Madde
AnnA sa…
Hej du!
Inte helt lätt tema, men jag tror att man inte bhöver åka så långt för att hitta en och annan master garden här och var...Eller?
Undersköna foton visar du som vanligt!
Ha det!
Kramen!
AnnA
Ileana sa…
Great garden! Great photos !
Have a nice Weekend!
Underbara Sissinghurst. Vandrade omkring i timtal. Skulle gärna återvända. Fantastisk trädgård!
Ha det gott!
/Katarina
Charlotta sa…
En verkligt mästerlig trädgård du besökte. Men bilder från din egen trädgård hade ju passat lika bra. ;)

Fastnar speciellt för sista bilden med de tre damerna på en soffa på ängen. Vilken underbar plats!

Pga tidsbrist (och dåligt trädgårdsjälvförtroende?) så blir det inget inlägg från mig den här veckan. Denna gången lägger jag hellre tiden på att titta runt hos andras fantastiska trädgårdar. Tack för att du håller i Blommig fredag - en fantastisk inpspirationskälla. :)
Kram
/Charlotta
Inger sa…
För mig är England trädgårdslandet nr 1, men Sissinghurst kan jag tycka är något överskattad.
Kram
Anonym sa…
Kan verkligen längta tillbaka!!!
Therese
Katarinah sa…
Ursäkta en dum fråga. Vad betyder "Master Garden"?
"En lyckad trädgård"? Eller en trädgård gjort av en (trädgårds)mästare?
Ska den innehålla något särskilt?
Vad är snyggt?
Hans sa…
Mästerligt vackra bilder du visar här, ja det är väl så här ens vildaste trädgårdsdrömmar kan te sig, men verkligheten är en helt annan, i alla fall hos oss.

Ha det gott!

Populära inlägg