Överraskning!

I fredags när jag kom hem hade jag en överraskning som väntade på mig. Fröer från underbara Caroline med bloggen Trädgårdstankar, som ansåg att de ville flytta in till mig. Jag tackar, bugar och bockar för vem vill inte ha underbara pionvallmoblommor nästa år.


En annan överraskning fick jag när jag öppnade tulpanpaketet som anlände från England. Hela lådan luktade jordkällare och det började genast sticka i näsan. Jag är en gammal mögelhund och känner när det inte står rätt till. Ska ni på visning någon gång för att köpa ett hus så ring mig. Jag kan direkt svara på om det finns problem med mögel!


Flera påsar var fuktiga och en hel del lökar har ett flor av mögel. Några påsar hade spruckit och det är svårt att veta exakt vilken lök som kommer att bli lila och vilken lök som kommer att bli aprikos. 


Eftersom det är mitten på november...snart... så har jag inte tid att beställa nya. Jag blev lovad leverans i slutet av september. Galet irriterande! Någon som har erfarenhet av att plantera lätt mögliga lökar? Nåja, i vår får vi svaret!Hoppas så klart på samma blomsterprakt som förra året!

Kommentarer

Inte bra med mögliga lökar :(
Trist
Annica

Så roligt med frön :).
Nej vad irriterande att lökarna var mögliga! Jag vet inget om det, men skicka bilderna till leverantören. Kompensation ska du ju helt klart ha.
Lycka till.
Kram Maria
Nora sa…
Ja det var ju både en glad och en trist överraskning. Att plantera mögliga lökar har jag aldrig testat, men vem vet....det kanske funkar?
Jag håller tummarna!
Ha en fortsatt fin helg!
Kram!
Villrose sa…
Det var da en skadet forsendelse! Kommet bort i posten?

De med mugg bare i det brune skallet går fint - i selve løken, hm hm.
Marina sa…
Trevligt med fröer på posten! Sådana brev skulle man gärna få istället för räkningar. :)

Inte så kul med mögliga och försenade lökar. Du kan ju skicka bilder på dem till leverantören och kräva avdrag på fakturan. Hoppas de blommar ändå när det är dags.

Kramar
Ja det var ju både kul och tråkigt. Har ingen erfarenhet av mögliga lökar. Håller tummarna för att de ska blomma.
Nej så tråkigt med dina lökar, du som har väntat så länge. Hoppas du får kompensation och hoppas dom kommer att växa trots mögel.

Kram Anna
Trist med sen och dålig leverans... Jag hoppas verkligen att leverantören tar sitt ansvar, men ibland orkar man ju inte lägga energi på att bråka...
Till nästa år kan jag tipsa om www.eurobulb.nl. Jag har beställt både vår- och höstlökar/knölar där i flera år och det är alltid superkvalitet och leverans den vecka man själv väljer.
Kram
Elin
Vilken tur att det inte var mögligt i mitt frökuvert! :P
Hoppas i alla fall att både vallmo och tulpaner blommar vackert (på rätt ställen) nästa år!
Ha det fint! /Caroline
Kul med frön, men fy så trist med lökar som är mögliga! Hoppas de blommar som de ska i alla fall och ja, jag hade också skickat foto till leverantören och klagat.
Kram Kristina
Sara B sa…
Trist med lökleveransen, till nästa år rekomenderar även jag Eurobulb och PC Nijssen i Holland. fina lökar och de levererar alltid i tid :-)

Kolla särskilt in de gammaldags tulpanerna hos PC Nijssen dyra men såå snygga!

Hoppas det blommar fint till våren ändå!

Ha det gott!

Populära inlägg