Liten blir stor - Blommig Fredag

Innan jag började trädgårdera så hade jag inte tålamod med mycket! Jag undvek vissa växter bara av den anledningen att det skulle ta för lång tid! Jag vet, helt galet! Därför vill jag titta lite på hur granhäcken har växt under de sex och ett halvt år som den har funnits. Vi planterade den hösten -09!


Den sista bilden är tagen idag och förra året fick häcken en riktig skjuss! Det blå i högra hörnet är taket på jordkällaren som kommer att bli helt klar nu i vår.  I år är jag övertygad om att häcken kommer att bli som en grön vägg mot gatan! När vi kom hem från jobbet och skolan idag så gick jag som sagt och fotade. F började att gunga och innan jag visste ordet av så hittade jag mig själv i rabatten med en sekatör rensandes fjolårets perenner! Nu är det vår!


Nästa vecka är temat i Blommig Fredag - En överblick!Kommentarer

Anonym sa…
Skönt när det äntligen sätter fart! :) I byn där jag bor finns det en flera meter hög tät och fin granhäck, klippt, så snygg! Snacka om vindskydd.
Kram Kristina
Så fint den utvecklar sig. Visst är det så att sex år verkar lång tid när man ser framåt, men väl där gick det ju onödigt fort.
Ha det så gott
/Anette
Lotta sa…
Vilken vacker häck det kommer att bli. Jag börjar titta på alternativ till vår döende tujahäck och en sådan här hade ju verkligen varit ett lyft. Får se om jag orkar invänta de sex åren bara!
Ha en härlig helg /Lotta
Merja sa…
Kommer att bli jätte fint! Blir alltid så imponerad när jag ser en stor och tät granhäck.
Ha en bra dag!
Maggan sa…
Det är en härlig tid vi har framför oss med en hel del roligt trädgårdsarbete.Ni kommer att få en tät och vacker häck för det brukar det bli av dessa barrväxter.Önskar Dig en trevlig helg./Margareta
Oj så den har växt din fina häck. Jag tänker så ibland, att varför planterade inte jag den eller den växten (långsamväxande) första gången jag tänkte på det, då hade den varit stor nu:) Lätt att vara efterklok.
Kommer bli kanonfint med häcken mot gatan.
Kram Maria
lavendia sa…
Det är helt otroligt vilken växtkraft den finns. Det är nog aldrig för sent att plantera ett träd. / Britt
Maribel sa…
Det växer fint, mina träd har blivit enormt stora. Din granhäck blir fin.
Ha det bra!
Marika
Meta sa…
Det är härligt när det växer och nu snart kan vi dra igång allt odlandet ute så att liten blir stor ifrån Marken.
Ha det gott i vårvärmen eller bakslaget
Kram Meta
Det verkar växa så det knakar. Det blir en fin och tät häck så småningom. Ha det fint. Carita
De granarna blir en fin grön vägg. Även här har nerklippningen börjat, det gick inte att låta bli.
Trevlig helg.
Anette
Drömgården sa…
Vi har också granhäck. Vår planterades 2004, och de första fem åren suckade jag bara och sa till min man att det var ett stort misstag att plantera granhäck! Men sen blev det fart på den och nu är den stor, tät och fin!
/Kitty
GladiGrönt sa…
Granhäck är fint! Där gjorde du ett bra val! När jag kom på att sätta en sådan sa mannen att det är inte lönt, det växer så långsamt. Idag är häcken trädgårdens prydnad, smal och välklippt av mannen. Men han har fått jobba vartenda år. Och gratis var den då vi tog små plantor ur vår egen skog. De trivs bra på det sättet också. Trevlig helg/Monica
GladiGrönt sa…
Granhäck är fint! Där gjorde du ett bra val! När jag kom på att sätta en sådan sa mannen att det är inte lönt, det växer så långsamt. Idag är häcken trädgårdens prydnad, smal och välklippt av mannen. Men han har fått jobba vartenda år. Och gratis var den då vi tog små plantor ur vår egen skog. De trivs bra på det sättet också. Trevlig helg/Monica
Anonym sa…
Great to have a view spanning a few years of these beautiful trees! Have a great weekend!
AnnA sa…
Det är det som är det fiiina med att trädgårderande. Att plantera något och tålmodigt vänta under tiden som man planterar något annat någon annanstans, och sedan under tidens gång se resultatet.
Trevlig helg!
Hälsn
AnnA
Tante Rose sa…
Si meg, det ser ut som du har fått noen spamlinker i linksamlingen? Et par av dem linker til andre linksamlinger som har ingenting med denne å gjøre...

Ha en god påske! :)

Populära inlägg