Det blir så bra!

Idag åkte vi ner till Gotland för att se starten på vårt nya hus på Gotland. I stora delen ska mina föräldrar bo året om och i den mindre delen ska vi ha vårt sommarboende. Det är ju så häftigt när man har suttit med ritningar, funderat fram och tillbaka och sedan får se huset ta form på riktigt.

Mammas och pappas del är nästan färdigreglad, förutom entrédelen som har badrum, tvättrum och en annan form. Vår del har fått en vägg reglad. Husen sitter ihop men har egna entréer så man har sitt eget. Husen bildar nästan en L-form och ligger mot en liten sjö som bildades när man grävde ur sand.


Vi vill ha kvar naturtomten, ingen grön gräsmatta, men gärna lite växter som klarar sig mycket utan en massa pyssel. En hel del träd och buskar för att lumma till det. Verandan kommer att bli stor så därför måste vi göra den i lite olika etage. Jag har också en idé om att plantera tre träd på framsidan mot sjön mellan fönster och dubbeldörrar, för att bädda in huset. Vilka träd...det vete fåglarna. Kanske någon med klotform eller japanska körsbär. De får inte bli för stora och inte för små.


Det är ett lugn ute på tomten som är helt underbart och det är vackert. Just nu ser det lite stökigt ut och lite av ett kalhygge men ge mig en säsong eller två så är det borta. Sjön, även om den är liten och går under namnet Pölen, ger en extra spegelbild åt himlen.


Det känns som vi fått allt! Närhet till Visby, havet, "egen" sjö, skog, ängar och sand! Kan det bli bättre?

Kommentarer

Anonym sa…
Men ååååh, så härligt att fika vid lilla sjön och se huset växa fram! En dröm som blir verklighet, bättre blir det ju inte. Ska bli kul att följa!

Ha en fin helg på vackra ön! :) Kram Hanna
Louise sa…
Men jösses vad vackert! Där kommer ni få ert paradis på jorden. Lite avis faktiskt...

kram louise
Vilken härlig miljö!! Så mysigt med den lilla sjön också. Ska bli jätteroligt att följa och se det färdiga resultatet växa fram.
Jag är ju lite i samma situation med husbygge, fast inte så långt kommet ännu:).
Kram Maria
Vilken vacker miljö. Gillar din idé med de tre träden.

Ha en fin helg.

Hälsar Åsa
AnnCharlotte sa…
Vilket härligt läge....både för sommarhus och permanent boende...
Ha det bra :)
Så fint det där ser ut att bli.Miljön är ju bästa tänkbara .kommer nog att bli ett bra ställe att relaxa på.Ha det gott.
Gela sa…
Förstår att du är glad, ser ut att bli jätte fint. Ha en fin helg/Gela
Men wow........ så helt fantastiskt med huset. Vilket läge!!!! Oj, oj..... Har aldrig varit på Gotland faktiskt. Men det verkar helt underbart där. Vilken resa att bygga upp ett nytt hus.

Oh, vad fina blommor du har i din 'gula' rabatt. Jättevackert collage du gjort. Blir sugen på att skaffa mig flera mjölkvita/ljusgula blommor. Det är en mycket vacker nyans. Hrmm...... känner allt för väl igen mig i det där med tidsbristen nu.

Kram
Charlotte

Kram
Charlotte
Margot sa…
Åh du milde, så härligt det ser ut! Vilket paradis du kommer att få där, gissa om jag är avis:)) En liten sjö dessutom....kan inte bli så mycket bättre! Härligt!!
Ha en skön söndag!
Kram Margot

Populära inlägg