Solig septemberdag!

Vilken underbar dag det har varit idag. Att vara i trädgården en hel dag och känna solen som värmer upp både kropp och själ är aldrig fel. Jag har hunnit gräva och fylla på jord i Regnbågsrabatten och en hel del annat småpyssel.


Igår träffade jag tre kompisar från högstadiet. Sen vi slutade nian, för 25-27år sen, har jag träffat dem en, två gånger. Nu träffades vi en hel kväll, åt middag och pratade ikapp. Så roligt! Hela dan idag har jag funderat på allt som sas och på hur lika och olika vi upplevde skoltiden.  Vi har bokat in en ny träff i november och jag ser verkligen fram emot det. En rolig detalj var att vi hade nästan exakt samma frisyr som i högstadiet!H har fixat stöd åt vår Zilga som ska växa vid verandan och ge oss medelhavskänsla. Det blev så bra, enkelt och snyggt med armeringsjärn som bockas runt stolpen. Armeringsjärn är trädgårdens räddning. När vi åt middag fick vi besök utanför fönstret.


En liten blåmes som pillade ur frön från vallmokapseln. Känner mig bara så glad och tillfreds med dagen och gårdagen. Ska nog ta en ledig dag snart och röja loss i trädgården non stop morgon till kväll. Har hört att det ska bli fint väder i nästa vecka...

Kommentarer

Louise sa…
Kul att lyckas hålla kontakten med gamla klasskompisar! Och visst har det varit en underbar dag! Jag har roat mig med att tömma krukor som måste tas in för vintern. Gräsklippning står på morgondagens agenda om vädret håller i sig!

kram louise
Vilken vacker bild på den lilla blåmesen! Helt otroligt! Visst är det konstigt att man kan uppleva saker så olika. Vad roligt att ni fortfarande har kontakt med varandra efter så många år.

Det är andra året jag odlar physalis och det är en helt otroligt tacksam växt som ger stooor skörd under lång tid. Att det smakar ljuvligt gör ju det hela ännu bättre! Du borde absolut testa den nästa år...

Kram/ Anna
Marina sa…
Va snyggt med smala armeringsbitar runt stolparna.

Här blev det också underbart väder idag.

Kram!
Anonym sa…
Så fint du har det, och din trädgård ligger ju så vackert med utsikten mot sjön. Love it! Och jag är ju galen i armeringsjärn - det där var riktigt snyggt!

Kul att träffa gamla kompisar från förr. Jag bor en bra bit ifrån de flesta av mina gamla skolkompisar men skulle inte ha nåt emot en kväll med gamla gänget från nian.

Blåmesen är ju så söt! Vi hade blåmesungar i vår holk i våras, hoppas att de alla klarat sig och också sitter och pillar frön nånstans nu.

Håller tummarna för lika fint väder imorgon! Kram Hanna
Jag gläds åt din glädje och hoppas det sköna flytet fortsätter med väder och vänner!Och Zilga blir säkert mer än nöjd med sin klätterstälning.
AnnCharlotte sa…
Så fin med stödat av armeringsjärn.
Och skönt att njuta av det vackra vädret som är just nu....
Ha det bra :)
Linda sa…
Wow vilken vacker bild på blåmesen och vilken fin trädgård du har!

Trevlig söndag!

Kram Linda
En varm höstsol lyser i dina bilder.
Lilla blåmesen ser ut att trivas hos dig.
Ann.
Margot sa…
Din trädgård ser så härlig ut, underbart att bo så nära sjön! Visst är det helt perfekt med armeringsjärn som klätterstöd, passar så bra in i trädgården!
Så trevligt det låter att kunna ha kontakt med gamla klasskompisar på det sättet!
Den här helgen har vi haft otroligt härligt väder men tyvärr har jag inte hunnit vara ute i trädgården alls, så jag hoppas det fina vädret fortsätter ett tag till!
Ha det gott!
Kram Margot
Lena sa…
Låter som om du haft riktigt härliga dagar.
Visst är det fantastiskt att återigen, efter så många år, träffa gamla vänner och upptäcka att det känns som nyss man sågs?

Så fint det är med armeringsmattan runt stolpen, vad vore en trädgård utan armeringsmattor!?

Kramar

Populära inlägg