Tid att njuta!

Juli, en underbar sommarmånad när jag går runt och myser i trädgården. Rosorna står i start groparna och några har börjat blomma. Fingerborgsblommorna är i fullblom och jättevallmon har precis blommat över. När F sitter i gruset eller på gräsmattan och upptäcker allt nytt som finns här i världen har jag tid att se mig omkring och fundera på vilka växter som ska byta plats i rabatterna. Jag måste nog börja anteckna för att komma ihåg allt.


Utsikt från köksfönstret

Förra året sådde jag två olika sorter av riddarsporrar och nu är de på gång att blomma. En av sorterna har två olika färger, några är vita och en är svart. Spännande!

Svart riddarsporre, det är samma sort. Den vita först och den svarta i bakgrunden.

Idag startade jag mitt nästa projekt, baksidan. Första sommaren vi bodde i huset la vi ut sjösten. Tanken har hela tiden varit att mura en stödmur och sedan plantera längs hela grusgränsen och nu är det dags. Jag hoppas att vi hinner klart den här säsongen men man vet aldrig. Men visst skulle det vara härligt att få börja plantera.


Baksidan idag, så snart jag kan ska jag gräva ett dike för att kunna gjuta en platta. Sen blir det lecablock som ska slammas i grått.

Kommentarer

AnnCharlotte sa…
Svart riddarsporre har jag aldrig sett....mmm...vill ha ;))
Hej,
jag tittar in från AnnCharlottes.
Tror jag har varit här förr, för jag känner såväl igen ditt namn Pilgrim, eller så har du kanske hälsat på mig:-)
Fina riddarsporrar! Jag tycker den svarta ser väldigt svart och spännande ut, och kanske bäst ihop med den vita. Jag får härliga rysningar av välbehag:-)

Ha det gott! Hillevi
Nina sa…
Vilka fina riddarsporrar, verkligen läckra färger ihop. Gillar bilden på er baksida, det kommer bli jättefint.

Hälsningar
Nina
Hélena sa…
Visst är de läckra, riddarsporrana alltså. Riddarsporren som är svart ska vara en Delphinium cultorum Elatum Percival som har svart öga och jag misstänker att den har muterat. Om ni mejlar mig era adresser så kan jag skicka fröer när de har mognat. Har inte en aning om de blir svarta men man kan ju testa. Min mejladress är troja69@hotmail.com

Jag tänker plantera den svarta tillsammans med de vita i min rabatt med vita rosor och höstsilverax.

Populära inlägg