En hjälpande hand... eller näbb!

Idag struntade i att måla toppar på staketspjälor och ägnade mig istället till att fixa med plantor och putsa på rosor. För att inte tala om njuta av alla rosor som blommar. Min första Pilgrimros har slagit ut. Vad jag har längtat! Jag planterade tre The Pilgrim i år och de är fortfarande ganska små tillväxten men har redan producerat massor av knoppar. Nu har en slagit ut. Jag älskar doften och blomman som påminner om en ballerinas underkjolar.

Clair Renissance är också på gång!


Regnbågsrabatten är i år en barnkammare och i början på juni satte jag bland annat jättevallmo som då var ett par blad för att växa till sig.


Lite skillnad! Nu är de stora och feta.

Idag har jag äntligen fått tummen ur och planterat mina röda och vita fransktrift i "barnkammaren". Få se om de kan ta sig lika bra som jättevallmon. Jag planterade även ut mina chiliplantor som var de första fröna jag sådde i våras. Nu ser de lite deppiga ut men de repar sig nog. Två av pallkragarna fick bli krukor och på ytan som blev över stoppade jag ner lite stockrosfröer och malvafröer. Fröerna från stockrosorna hade gått september -08 men funkar det så funkar det.När jag pysslade som mest fick jag syn på den här lilla hjälpredan. Jag har läst om att småfåglar äter bladlöss men jag har aldrig sett det. Aldrig fel att få lite hjälp och jag kan inte sluta fascineras över hur mycket småfåglar det finns här.Han höll på länge och jag lyckades fånga honom på några bilder. Han flög mellan rosorna och pickade i sig en hel del. Nästa vår ska vi hänga upp en massa fågelholkar.

Kommentarer

Mia sa…
Vad roligt att höra att fler än jag har fransktrift på gång, även jag har båda färgerna men någon blom blir det väl inte tal om i år skulle jag tro. Har du någon bild så vore det kul att se hur långt de har kommit hos dig. :)

Den lille bladlusätaren är ju hur söt som helst, hade faktiskt ingen aning om att de hjälper till.

Kram Mia
Inger sa…
Jag är ingen fan av gula rosor men 'The Pilgrim' är verkligen jättevacker. Ha det gott!
AnnCharlotte sa…
Så mycket djur på dina bilder...har du alltid med dig kameran? Jag har den för det mesta någonannanstans när jag verkligen vill ha den;)
Britt sa…
vad fina bilder av fågeln, jag har aldrig sett dem bla rosorna//Britt
Hélena sa…
Mia: Jag ska ut med kameran och fota men mina stackare har bott i pluggbox till nu och är bara ett par blad... Jag har tror dock att de om någon månad har vuxit minst det dubbla. Rötterna var enorma.

Inger: Tack!

AnnCharlotte: Kameran ligger alltid redo i köket eller ute i trädgården. Foto är mitt andra stora intresse. Vill köpa ett bättre makro...

Britt: Tack, igår var det en ny fågel bland rosorna som mumsade bladlöss. Helt suveränt att få hjälp :-)
Lilla B sa…
Det är ovärderligt med fåglar. Till lyst, till glädje och nytta.
Sätt upp massor av holkar.
De tar mygg också. Mycket behjärtansvärd sysselsättning.

Populära inlägg