Födelsedag!

Idag är jag helt slut i kropp och huvud. Jag fyllde ju 40 år igår och hade öppet hus med över 60 gäster. Sista gästerna gick hem vid halv tre och sedan var det bara att pallra sig ut i trädgården och sätta upp våra skyddsnät runt rabatterna. Kul hade vi och jag är mer än nöjd med min födelsedag men visst känns det att jag har en liten i magen och att jag inte orkar lika mycket.

Vädret blev till slut bra. På förmiddagen kom det störtregn och åska men ett par timmar innan första gästerna kom klarnade det upp och vi kunde duka på verandan och på gräsmattan. Helt perfekt. Jag fick en hel del trädgårdspresenter som checkar på Zetas, sekatörer, en trollhassel, blommor, pengar till mer blommor, boken Köksträdgården, en nyckelpigeholk, en stengroda, tre pallkragar, ett ljusklot, en däckstol och en massa andra saker som inte hörde trädgården till.


Gäster på verandan under fiberduk och pallkragar!
Jag hann i alla fall fota lite innan gästerna kom. En humla surrade i rosprakten och jag hann fånga den innan den for vidare. New Dawn firade mig genom att slå ut och det härliga är att jag vet att det är bara början på en låååång blomning. Honungsrosen tittade också fram men hon började i toppen och dit nådde inte kameran. Få se om jag kan fånga henne imorgon.
Maigold får besök av en berusad humla och New Dawn, nyutslagen!
Idag har vi tagit det lugnt. Åkte en sväng till Ösmo plantshop och köpte en Summer Snow, tre rosa/lila stäppsalvia och pelagoner. Ser fram emot imorgon att plantera och bygga staket.

Kommentarer

AnnCharlotte sa…
Grattis.
Härligt med new dawn blomningen framför sig. Min har redan blommat ett tag och det är en del blommor som vissnar redan, fast å andra sidan så kommmer det ju flera...länge...
AnnA sa…
Grattis i efterskott!
Jag tänkte på dig i dag, då jag knipsade bort visset på rosen "Pilgrim" - för den har du väl?
En ljusgul Austinros, lätt doftande.
Ha det gott!
Hälsn
AnnA
Hélena sa…
Tack! Visst har jag en Pilgrim men den är nyinköpt för i år. Tänk att jag fick vänta så länge innan jag visste var den skulle vara. Nu är första knoppen på gång...

Populära inlägg