Ett tips angående sniglar!

I dag satte vi upp de sista sektionerna av staketet mot grannen. Äntligen! Grannens hus ligger lite mer än en meter ovanför oss och när de parkerar sina bilar kan vi se in under dem... För att inte tala om när de går på sin gräsmatta. Det känns som vi är lilleputtar i Lilleputteland och de är jättar. Med ett ordentligt staket försvinner deras hus lite och det blir mer avstånd mellan tomterna, dessutom kommer rådjuren inte lika lätt in på vår tomt :-)

Vet inte vad ni tycker men jag tycker det är en stor skillnad.


H har börjat bygga på en liten mur och i höst är tanken att vi ska plantera små träd och buskar. Idéerna har varit många och den senaste ser ut så här:

Först är det havtorn, sedan något körsbär, körsbärsbenved och till sist ett silverpäron. Jag tror det kan bli fint med lite silverblad mot det röda. Körsbärsträden som jag har tittat på har vita blommor och blommar på bar kvist på våren. Körsbärsbenved har de läckraste blommor/frukter på hösten som jag inte vill vara utan.

Annars har jag i dag, förutom fått besök av vår ekorre igen, ett tips om hur man inte ska ta död på sniglar... Använd inte grästrimmern! Det blir väldigt slabbigt. Jag vet av egen erfarenhet...

Kommentarer

AnnCharlotte sa…
Visst är det stor skillnad. Så fint det blev, och skönt att slippa se grannarna. Även om man gillar dem vill man ju ha sin trädgård för sig själv liksom...
och om sniglarna säger jag bara uuusch:(

Populära inlägg