Grodorna och paddornas trädgård!

Vår trädgård är full av grodor och paddor. Igår kväll när H hade vattnat gräset med spridaren gick jag runt och högg sniglar. Då fick jag syn på den här filuren som satt på en tuva och spanade ut över trädgården. Han såg så nöjd ut och flyttade sig inte trots att min kamera kom riktigt nära.


Idag planterade jag om lite lammöron och plantor som jag handlade på Zetas i fredags. När jag stökade runt i rabatten hoppade det fram både grodor och paddor, minst 10 stycken sen tappade jag kollen. Jag blir lika rädd varje gång jag bökar runt i jorden och en padda kommer upp. Jag tycker om dem men blir rädd att jag ska göra illa dem. Vi måste få till en liten damm så att grodorna kan få tillgång till mer vatten


När vi tog en sväng till Hornbach för att handla mer virke "hittade" jag dessa två riddarsporrar. Två enormt fina exemplar. Perfekt! Sakta men säkert täpper jag igen hålen i rabatten.

Kommentarer

AnnA sa…
Åh,jag älskar riddarsporrar, och planterar lite plantor här och var, där de inte kan brytas av väder och vind.!
Grodor är mysiga där de hör hemma i dammar och annat...
Ha det bra!
hälsn
AnnA
Hélena sa…
Visst är riddarsporrar vackra. Det lustiga är att jag gillade inte dem för 4-5 år sen när mitt trädgårdsintresse satte igång. Tänk vad smaken ändras :-)

Populära inlägg