Söndagsfix i trädgården!

Tack för alla lyckönskningar!

På väg hem efter en midsommarhelg i skärgården, som bjöd på härligt väder, stannade vi till i Ösmo för att besöka plantshopen. Jag har aldrig varit där och blev glatt överraskad. Hur mycket fina växter som helst och många härliga rossorter, dit kommer jag åka många gånger.

När vi kom hem fixade vi ett par timmar i trädgården. H klippte gräs och jag rensade rabatter och körde med trimmer. När rensningen var färdig satte vi i fler pinnar i våra pergolastolpar så att Venusta Pendula kan klättra ordentligt. I år har hon nått upp till toppen och kommer redan den här säsongen att kunna breda ut sig.

Venusta i full knopp!

Jag höll ordentligt i plånboken men två franska kungsljus, tre vita stäppsalvia och två myntaplantor slank ner i korgen. Vi flyttade på ektunnan till grusgården för att få maximalt med sol och planterade myntan, rosmarinen och timjan.


Fransk kungsljus och ektunna med örter.

Rosorna i rabatterna är fulla med knopp. Ser verkligen fram emot när alla börjar blomma. Jag har aldrig haft så mycket knopp på mina rosor förut och jag har lyckats hålla alla rådjur borta. En ros har redan börjat blomma, Louis Bugnet. Jag hoppas på att rosorna ska vara i full gång på min 40 årsdag när vi har öppet hus. Två veckor kvar!


Louis Bugnet i knopp och på väg att slå ut.

Kommentarer

AnnCharlotte sa…
Det går inte att komma ut från en plantshop tomhänt, avnågon underlig anledning;)
Underbara bilder! Rosen blommar med all säkerhet om två veckor! Den är min favorit i min trädgård med :-)

Ha det gott! Kram Camilla
AnnA sa…
Louise B, finns lite på min önskelista, men jag har ännu ingen plats till henne...
Idag har min make satt på armeringsnät, på en av mina nyare pergoler, så att jag äntligen har kunnat binda upp en del av klängrosorna, innan de börjar blomma.
Ha det bra så länge!
Hälsn
AnnA
Britt sa…
Louise Bugnet är jag på jakt efter, tycker den är så tjusig. Fina bilder//Britt

Populära inlägg