Plantering av rosor och höstväder!

I fredags åkte vi, H och jag tillsammans med några vänner, till västkusten. Vi lämnade ett regnigt Stockholm och vaknade på lördagmorgon till strålande solsken i våra vänners sommarstuga. Vi promenerade runt på ön, doftade på rosor, spanade in blommor, blickade ut över skärgården och bara njöt. Imorse sken fortfarande solen och vi drog ut på avfärden till sen eftermiddag. Snacka om att vi blev förvånade när vi närmade oss Stockholm igen och regnet öste ner.

Väl hemma var regnmätaren överfull och det är åtta grader ute... Var är sommaren?

Nåja, mina nyplanterade rosor sen förra helgen får sig en rejäl rotblöta i alla fall. För en vecka sedan kom Mme Platinier, tre The pilgrim, Crown Princess Margret, A Sopshire Lad och Abraham Darby i jorden. De kanske gillar att det regnar ett par dar... men sen får det banne mig vända. Jag vill ha sol!


The Pilgrim och Crown Princess Margret

Önskar att jag kunde lägga in lite bilder från ett soligt västkusten men sladden för att föra över bilder har jag nog glömt på jobbet... Sorry!

Kommentarer

AnnA sa…
Godmorgon!
Jag har börjat min semester, så det är klart jag hade också önskat lite bättre sommarväder.
Det regnade iallafall inte igår, och jag var ute och rensade i en del av rabatterna och fyllde på med mina ettåringar: cosmos, tagetes, lejongap, sommarvädd mfl. Jag har fler rabatter at ta tag i under dagen, men jag har även ett nytt kök att fylla på prylar i... Vi håller nämligen på att renovera hemma.
Underbart med ett nytt kök, men jag gillar att vara ute...
Jag har också en del rosor att få i jorden, för maken och jag tog en tur till Roskraft i helgen, och i bagaget fick vi en del älsklingar med oss hem - dock inga Austinrosor, för jag har ju mer snöat in på mochatarosor och dess släktskap. (Det finns en del Austin även i min trädgård, som tex "Gertrud Jekyll", "Mary Rose", "The Pilgrim" - jodå, också jag - , "Wild Edric" mfl.)
Ha en bra dag!
Hälsn
AnnA
Gunilla sa…
Vilka fantastiska rosor, jag får bara titta för jag har inte så god hand med rosor.

Ha en fortsatt bra dag, här regnar det också.

Gunilla
AnnCharlotte sa…
Rosbilderna räcker gott...

Populära inlägg