Det är konstigt det där med fröer!

I morse öste regnet ner! Största fördelen med det är att snön försvinner fortare, nackdelen att det blir ännu mer vatten runt rosorna. Hoppas tjälen försvinner lika fort som snön har gjort.
Mina plantor växer så det knakar. Här är en liten glimt av hur det ser ut:
Lejongap på övervåningen och rosa jättevallmo på bottenvåningen.
När jag skulle så stod det hur många fröer det var i en påse och hur många procent som skulle gro. Men nu när det gror kan jag räkna ut att det var fler frön i påsen... och att det gror väldigt bra :-)

Svavelnejlika, ett mysterium! Det står på förpackningen att det är 60 frön. I mina sålådor har 91 stycken grott... Det står dessutom att det är 70% av fröna som gror...

Sommarlövkoja, enligt förpackningen 50 st fröer och 57 st har kommit upp...

Fransktrift, röd och vit! Sådde 40 vita och 40 röda, 32 vita har kommit upp och 41 st röda. Det är häftigt att se att det redan ser ut som små tuvor. Läckert!

Kommentarer

Anonym sa…
Oj, vad det gror fint hos dig.
Jag har fått för mig att trift är svårt att så, men jag kanske tar fel? Hur som helst blev jag inspirerad att försöka.
Lilla B sa…
Oj så fint! Fick idag besked om att mina beställda fröer inte kan levereras. I morgon efter jobbet blir det nödutryckning till närmsta försäljningsställe och sådd på kvällen.
Det börjar inte riktigt bra.
Hélena sa…
Kanske bra att jag inte visste att det skulle vara svårt med trift, kanske därför de kom upp :-)

Varför kan inte fröerna levereras, Lilla B? Skumt! Lycka till med nödutryckningen.
Mia sa…
Mina fransktrift, både vita och röda har grott hur fint som helst, på några dagar bara. Ska de vara svåra?? Hmm... glad är jag i alla fall för de är himla fina. :)

Populära inlägg