Rosens dag!

Rosens dag är den 2 juli, dagen före min födelsedag. I år blir jag 40...

Tillbaka till Rosens dag. Varje år kan man rösta på vilken ros som ska bli årets ros. Förra året blev Ingrid Bergman vald. I år har en av mina favoriter,Venusta Pendula,blivit nominerad.


Venusta Pendula 1 år gammal och i närbild.

Venusta är, hos mig, en oerhört tacksam ros som blommar som tokig. Dessutom växer den med meterlånga skott. I år hoppas jag på att den når upp i pergolan. När jag var inne på hemsidan för rosens dag, hittade jag en ny favorit.

Mary Rose!

Så söt och en buskros på 1.20 cm som blommar hela sommaren. Mary hamnar absolut på listan av de rosor som kan hamna i Regnbågsrabatten. Vill ni läsa mer om rosens dag kan ni surfa in på www.rosensdag.se

Kommentarer

Anonym sa…
Åhhh... Venusta Pendula plantera jag i fjol och ska få klättra tillsammans med ett reafynd till klematis som jag inte har någon aning om sort eller färg (Spännande!) på mitt växthus. Så även jag hoppas på meterlånga skott :-) //Camilla
Hélena sa…
Du kommer att bli glatt överraskad. Jag köpte Venusta och hade mest i tanken att hon skulle växa sig stor men åh, vad jag älskar hennes blomning. Hon är fantastisk! Måste få se bilder sen på din VP och klematis.
Det är en värdig vinnare!
Kanske skulle köpa en?
ha det gott och lycka till med fröerna.
Annika

Populära inlägg