Magnoliadrömmar!

Jag vet inte när jag blev förälskad men jag tror att det var min vän och granne V som först berättade för mig om hur fantastisk magnolian är. Jag tänkte inte så mycket på det då men när jag och H åkte till Toscana på vårsemester och fick se en magnolia i full blom på bar kvist var det något i mig som klickade till.

Förra våren när jag skulle handla syrener, schersminer och fläder på Zetas stod jag framför en magnolia och varenda cell i min kropp ville köpa trädet. Jag stod emot, det var inte lätt tro mig, men var skulle jag plantera den?

Nu har jag bestämt mig för att köpa en magnolia, en Merrill, som ska stå längs ner i den vita rabatten. I hörnet, bredvid ingången till tomten så att den i mars-april kan välkomna alla som går förbi vårt hus eller som kommer in på besök.

Jag kan knappt vänta till våren när jag får plantera henne i vår trädgård. Vilken Lycka!

Kommentarer

Anonym sa…
Åh, vilka vackra blommor och träd du nämner här i bloggen och jag är helt övertygad om att de kommer bli kanonfina i din trädgård! Men nu börjar jag bli lite orolig... Kommer du/ni inte att plantera några äppelträd, jordgubbsplantor eller vinbärsbuskar? Det är ju sa gott! ;)
tant grön sa…
Vilken beuty! hon kommer lysa upp när man går förbi:-) min Magnolia som är en Sieboldi busk magnolia(tror den stavas så) är två år gammal i vår, den har inte blommat ännu jag håller tummarna att den gör det i sommar.Den står i ett lite knivigt läge då den har berget bakom sig där det flödar rätt mycket vatten i perioder men vi har dränerat ordentligt med grus i botten så jag håller tummarna att vi får njuta av den i år.Kram
Hélena sa…
Mademoiselle inte behöver du vara orolig. Äppelträd har vi redan planterat och jordgubbsplantorna hänger i korgar i pergolan :-)

Ska hålla tummarna för din Magnolia, Tant Grön. Den blir nog ljuvlig mot berget.

Kram

Populära inlägg