Förförande!

Minusgrader ute och väderprognosen säger att det kommer att fortsätta. Jag längtar efter vår och stök i trädgården. I brist på vårtecken i rabatten tittade jag igenom sommarens bilder. Hittade några bilder på rosor som jag har. Inser att jag har varit dålig på att dokumentera mina växter med bilder. I sommar ska jag fota alla rosor och lägga upp dem på bloggen. Här några rosor som jag lyckades fånga.


Sommarens köp Maigold och Leander. Maigold har en underbar doft och det ska bli spännande att se hur den växer till sig i år. Köpet var ett spontant infall och jag visste inget om rosens egenskaper. Leander är en otroligt vacker Austinros och jag älskar färgen som skiftar från rosa till aprikos.


Honungsrosen Rosa helenae och en rosa drottning, Queen of Sweden. Honungsrosen var den första ros som jag köpte till trädgården. Den är planterad intill en lönn och drömmen är att den ska klättra upp i trädet och fylla hela kronan. I år nådde den långt upp i trädet men det är bara ett skott som har skjutit fart och det kom inga nya skott. Få se om den tänder till i sommar. Queen of Sweden är en underbart vacker ros som blommar hela sommaren.


Edelweiss bland lammöron och fantastiska Mme Hardy. Edelweiss är en vacker ros med blanka blad och rena blommor. Den passar mycket bra med lammöronen. Mme Hardy är något av det läckraste man kan ha. Jag älskar blommorna som ser ut som frasiga underkjolar. Den doftar något helt otroligt och jag kan inte få nog av den. Det gäller att njuta eftersom den är engångs blommande.

Kommentarer

Britt sa…
Rosor är något jag skall inhandla i sommar gärna ett par sorter. //Britt
Hélena sa…
Kul! Har du några idéer om vilka rosor du ska köpa?
Så härliga bilder du visar, jag kan nästan känna Mme Hardys ljuvliga doft! :o)
Ha en härlig helg,
Lydia
Hélena sa…
Tack! Visst är Hardy underbar :-) Ha en härlig helg du med!
Ja, det är vackert med rosor, tyvärr är det en hel del bestyr med dom. Jag har sagt till mig själv att jag inte skall ha så mycket rosor, men när man kommer till växtbutiken kan man inte stå emot. Det blir någon ny varje år.
Varma hälsningar
Helen

Populära inlägg