Ren och skär lycka!

Jag har jobbat stenhårt med en tenta de sista dagarna och i natt satt jag uppe till tre. Efter att ha lämnat F på förskolan imorse så gick jag tillbaka hem för att göra klart och ta en liten tupplur. Men när jag klev in genom grindarna stannade tiden och all trötthet var borta. Det gick en timme, kanske två och jag hittade mig själv i rabatten med kameran i ena handen och rensa ogräs med den andra. Den här våren har varit intensiv och jag har inte hunnit vara så mycket i trädgården som jag brukar och det är just stunder som dessa som jag älskar. När tid och rum stannar upp. När man bara är! Följ med på en liten rundtur! Vi börjar bakom huset med Sissinghurstrabatten och stentrappen.Tänk när stjärnklockan börjar blomma och klär in trappen! På framsidan är Queen of Night på gång och jag gillar verkligen ligistkloten tillsammans med QoN. Bladen matchar varandra.


I Regnbågsrabatten har Brown Sugar och Salmon Parrot börjat slagit ut och de matchar varandra så bra. Insidan på Salmon har samma nyans som Brown Sugar. Läckert!I den gula delen så sträcker sig höga vackra ljusgula tulpaner som jag satte för tre år sen, Ivory Floradale. De verkar trivas bra och framför dom växter primula Ballerina som har samma krämiga ljusgula färg. Nyplanterat är regnbågslupin Chandelier och guldakleja.


I vita delen så har jag också tulpaner som kommer igen, Inzell. Jättevacker och oftast stor tulpan som är inne på tredje året och kommer med fler och fler lökar. Förra året satte jag 20 Tres Chic och av dom så är det två som blommat om. Här finns även vinteriberis och vita narcisser. Magnolian Merrill är inne på sista blomningsversen och rosen Mme Platinier ser ut att må alldeles utmärkt.


Framför glasverandan växer avenboken så det knakar och gullregnet som planterades för tre år sen kommer i år att ge massor av blommor. Förra året fick vi ett hänge men nu har jag sett hundratals.Runt fötterna på Gullregnet växer lungört och Jack Frost. Sist men inte minst är det roligt att spana in nykomlingar och förra årets bebisar. Jag fick flera små plantor Pimpinella major rosea från en snäll själ som hörde min efterlysning på Facebook. De ser ut att må alldeles utmärkt men jag får jaga sniglar eftersom de är lika förtjusta i pimpinellan som jag är. Sen hittade jag två luktärtor i krukan där de stod förra året. Två frön har helt enkelt bestämt sig för att fröså sig själva. Tack säger jag som inte har hunnit så något den här säsongen.


Ska bli roligt att se vilken färg det blir på luktärten!

Kommentarer

Ruben sa…
Vilka härliga vårfärger! Man skall tydligen inte vara rädd för lite sol bland blommor och blad! Men det kanske krävs ett proffs för att få till det.

Ha det gott!
/Ruben
Nora sa…
Underbara bilder! Hoppas du får en riktigt skön helg och att du hinner vara i trädgården också:-)
Kram!
Marina sa…
Sådana stunder är underbara! Hela min dag idag har tillbringats i trädgården och jag har njutit, mycket.
Hoppas det kan blir lite mer trädgård för dig framöver. Du har ju så mycket fint att njuta av. Vackert!

Kramar
Lotta sa…
Sitter här och bara gapar och säger åhhh, åhh, åhhhhhh såååå vackert och vilken tur att du tog dig tiden med kameran och ogräset hoppas du fortsätter att unna dig den tiden!
Ha en härlig helg! Här ska målas för brinnande livet!!!!
Kram lotta
Annika sa…
Så ljuvliga bilder! Hoppas du får en somrig, trädgårdshelg med massor av avkoppling!
Annika
Tack för guidningen i din trädgård, jättefint att få följa med. Ha en fin och solig helg/Carita
Inger sa…
Nu är trädgårdssäsongen igång på allvar, underbart.
Kram
Tack för rundturen och fina bilder!
Trevlig helg
/Anette
Så vackra färgavstämda rabatter! Så började jag göra här. Eftersom jag hade en enorm icke odlad tomt och få växter, så fick jag en massa plantor av vänliga trädgårdsvänner. Alltså så slutade det med att det kom in katter bland hermelinerna! Regnbågslupinen Chandelier har jag och älskar. Hade också en riktigt julröd, men den har dött tyvärr och jag har inte hitta några fler. Den som skulle vara röd, visade sig vara rosaröd - vilket väl är OK men inte riktigt det jag ville ha!
Susie
Jenny sa…
Ljuvligt!

/Jenny
AnnaHelena sa…

Fina bilder! Och Jack Frost och lungört är väl helt underbara!
Härligt att äntligen få tid att njuta och ta in allt vackert!

Kram // AH
Veronica sa…
Nu är det verkligen njutbart i våra trädgårdar! Sååå underbart!

Och nu har även värmen kommit!


Ha det bra och inte stressa ;)

//Veronikc


Vackra bilder, underbart! "Behöver" fler tulpaner... =oP
Allt gott!
/Katarina
Charlotta sa…
Du har så mycket att visa upp. Jag undrar om det kanske inte är en trädgård du har... kanske är det en hel park... eller ett paradis rent ut sagt. :)
Hoppas du får många såna här stunder i vår/sommar.
Ha det gott!
Tack för rundturen - ser riktigt riktigt bra ut. Den lilla trappan har fått en fin inramning /Anita
Tante Mali sa…
Wonderful! Love your sun washed pictures.
Have a wonderful and sunny week
Elisabeth
Gunilla sa…
Tack för guidningen i din fina trädgård. Ja tiden stannar verkligen när man går runt och ser allt vackert och fint......och plötsligt vaknar man och det har gått några timmar. Fina bilder. Ha det gott !

Populära inlägg