På gång!

Vårteckenutmaningen hos Annica fortsätter och vilken skillnad att blogga om våren i år mot förra året! Pionen har blivit modigare sen förra veckan och sträcker lite mer på sig.



Tulpanerna i äppelrabatten kommer igen i år och de verkar vara ännu fler. Ska bli mycket spännande och se hur stora de blir i år. Jag har inte satt några nya lökar i denna rabatt utan jag vill se hur många som kommer igen.




Och för första gången någonsin, för mig, så tror jag minsann att Rosmarinen har övervintrat och det utan täckning. Kan knappt tro att det är sant!



Dessutom såg jag krokusar i rabatten i morse men vi har varit iväg och hälsat på svärföräldrarna idag och det var mörkt när vi kom hem så de får jag bjuda på en annan dag.

Kommentarer

Veronica sa…
Och i år kommer jag komma när de står i vackraste blom, tulpanerna alltså! När är det förresten??

Sonen ska flytta till Tumba 1:a maj och det är väl i trakterna va?

Jösses vad jag ser fram emot lördag! Såå, kul!

Kram
Marina sa…
Underbart med allt som är på gång nu.
Tänk att vi har hela härligheten framför oss nu.

Kram
Anonym sa…
det är roligt när man blir överraskad som att tex rosmarinen övervintrat! Kul!
Mary sa…
So lovely! Your photos are gorgeous!
Lotta sa…
Visst är det härligt nu! samma sak här, rosmarinen verkar ha överlevt vintern och det har aldrig hänt förr!!!
Önskar dig en bra vårvecka. Kram Lotta
Så roligt att det verkar bli fler tulpaner i år! Heja heja!
Inte dåligt att rosmarinen överlevt, jag har försökt nära år, men det har inte gått, hoppade över denna vintern, typiskt:)
Kram Maria
Den milda vinter gör att många växter får en fin start.Har en Rosmarin i kruka ute i växthuset och tyckte jag såg antydan till knoppar i den.
Kram.
Åh, det händer så mycket nu. Man vill nästan flytta ut!

Vilken tur med rosmarinen. Jag kollade in min som står i "orangeriet", den ser stendöd ut. Inte lika tursam med andra ord. Nåja. Jag är nöjd ändå för olivträdet verkar ha klarat sig!

Ha en fin vecka!
Kram Tamara
Vad härligt det är när våren är på gång! Det ser ju lovande ut med dina tulpaner, den rabatten väcker alltid ett ha-begär hos mig när du visar bilderna från den i blom. Jag har gjort en minivariant. I kruka :). Hoppas de blommar lika vackert.

Ha en bra vecka!

Kram Malin
Vilken lycka att våren är så tidig! Oh, grattis till den överlevande rosmarinen!! Och spännande med tulpanerna.

Kram, kram
Caroline sa…
Ser att även hos dig överlevde rosmarinen vintern, kul!

Tulpaner kan jag bara ha några få närmast huset, annars är de odrägliga rådjuren där och gnager på dem!
/Caroline
Oh, vad många tulpaner som är på väg upp hos dig! Hoppas att riktigt många kommer åter, rabatten var ju så snygg förra våren när du visade bilder.
Här har också rosmarinen övervintrat, men den fick bo frostfritt i lekstugan... Har aldrig lyckats hålla liv i den utomhus, så just i år när vintern var mild grävde jag upp den.
Kram Kristina
Visst är det fantastiskt vilken skillnad på vinter! Min Rosmarin har också övervintrat utan täckning. Hade slängt den på komposten och där låg den och såg spirande fräsch ut... Min Jätteverbena har också övervintrat. Den brukar på sin höjd fröså sig... /Anita

Populära inlägg