Det var det där med måttfullhet!

I morse vaknade jag med en ledbruten kropp!  Det kändes att jag hade årets första riktiga grävning igår. Tack för era hejarrop de hjälper till. Efter biobesök, Bamse Tjuvarnasstad kan varmt rekommenderas till alla med barn, åkte vi till Hornbach för att H skulle köpa något till inomhusbygget. Självklart smet jag in på trädgårdsavdelningen och hittade jättefina perenner som Pion, Sarah Bernardt, Temynta Beauty of Cobham och Strandiris Sparkling Rose. Helt perfekta till Sissinghurstrabatten. Så planen att fortsätta grävandet idag byttes mot att plantera lite perenner. Måttfullhet var det ja!

Här kommer en liten uppdatering kring Sissinghurstrabatten som har fått sitt namn efter inspirationen jag fick när jag besökte Sissinghurst. Hela rabatten ska gå i framför allt rosa och lila. Först har jag plantera dessa rosor.


Några klättrare och några buskrosor och självklart måste Sissinghurst Castle finnas med. Jag har planterat klättrarna tillsammans och tanken är att jag ska bygga ett rostorn nu i vår. Rosorna planterades i november och ser ut att må hur bra som helst efter den milda vintern.


Tre pioner, två Sarah Bernard och en Gay Paree. Gay P är närmast trappen. Trappen ska kläs in på båda sidor av Stjärnklocka och min inspirationsbild ser ut så här.


Dagens nytillskott Temyntan Beauty of Cobham såg jag i somras i Botaniska trädgården i Visby och den åkte in på vill ha listan direkt. Hittade den idag och nu bor den i både Sissinghurst rabatten och Äppelrabatten. 


Blir 80 cm, blommar i juli-augusti och är en riktig bi och fjärlisväxt. Iris gillar jag mycket både på grund av blomman men också för att jag tycker så mycket om bladen. Kunde inte motstå strandirisen Sparkling Rose som ska blomma i juni-juli och bli 80 cm


I höstas planerade jag tulpanlökar lila och vita, vita hyacinter och trädgårdsriddarsporre  Astolat.


Ja, det var väl en liten sammanfattning om läget för Sissinghurst rabatten i dagsläget. Annars så pryds numera trappen med gula solar som F valde ut idag.


Man kan inte annat än bli glad när man ser påskliljor när man kliver ut ur huset. Hoppas ni har haft en lika underbar helg som jag har haft. Mer vår och lediga helger till folket!

Kommentarer

Oj, vad det händer grejer hos dig! Ska bli spännande att se hur din rosrabatt blir framåt sommaren!
Och tänk om man hade en sån blommande trappa...

Ha en bra vecka
/Anette
Nora sa…
Det kommer säkert bli hur fint som helst!
Trappan var ju helt ljuvlig, där skulle jag gärna sitta med en kopp te och njuta:-)
Hoppas du får en fin ny vecka! Kram!
Lotta sa…
Helt klart är att helgen varit underbar, men nu känner jag mig nästan sjuk :-) efter att ha kollat in dina härligt inspirerande bilder, ja vill också ha det så där fint som det kommer att bli hos dig....längtar redan efter att se resultatet och nu ska jag snart
ut och fortsätta gräva runt miba perenner i trädgårdslandet!
Ha en kanonvecka.
Kram Lotta
Vad fint! Trappen kommer bli supergullig. Nu ångrar jag att jag inte satte några tulpanlökar i höstas. Kraaam Pia
Roligt att följa dina projekt! Trappen kommer bli så fin. Och Sissinghurstrabatten ser jag så mycket fram emot att få se i sommar.
Ha en bra måndag
Kram Maria
Jenny sa…
Det där kommer att bli jättebra!!! Underbara växter!

/Jenny
Veronica sa…
Ja, jag har haft en härlig helg i solen och ägnade en hel dag åt att plantera om alla pelargoner!

Den lilla trappen kommer att bli underbar inbäddad i det romantiska...

Kramar i massor
Inger sa…
Gillar färgerna i din rabatt, ungefär som hos mig. Sen har du lyckats plantera ännu mera tätt än vad jag brukar, men rosorna går ju alltid att flytta när det blir för trångt. Lycka till!
Kram
Marina sa…
Alltid mycket härligt och fint på gång hos dig :). Inspirerande!

Härliga helg! Jag skulle kunna ha helg hela tiden nu för jag vill så gärna vara ute i trädgården.

Kram
Vad vackert det kommer att bli när det växer upp och blommar. Jag önskar jag vore lika strukturerad som du, jag flyttar blommor hej vilt och gräver ner dem helt utan tanke...sedan ser det ut som det gör i vår trädgård också haha.
Kram Annica
ellan sa…
Vilken fin trapp! Sån skulle man kanske ta och skaffa sig. (Hm, jag får nog vänta några veckor innan jag släpper den idén hos mannen. Han försöker fortfarande smälta köksträdgården, ruinen och lusthuset...)
Må så gott!
Charlotta sa…
Vilken energi och arbetsglädje jag känner här. Att kunna visualisera rabatten och bygga upp en blommande dröm är en egenskap som jag önskar att kunna utveckla lite själv. (Mina rabatter är mer på nivån att trivs det så låt det växa...)
Ska bli roligt att följa utvecklingen av denna färgsprakande rabatt i sommar.
Ajaj, hoppas du återhämtat dig nu. Visst känns det i kroppen att vissa muskler inte blir använda vintertid. Ser fram emot att se din rabatt i blom i sommar, hopas du visar många bilder.
Kram Kristina

Populära inlägg