Tålamod!

Är en trädgårdsmänniskas bästa vän. När jag började med vår trädgård hade jag absolut inget tålamod. Undvek vissa växter eftersom det skulle ta en säsong eller två innan de skulle blomma...korkat? Jag vet. Men under årens lopp så har jag blivit en mästare på tålamod...eller i alla fall nästan.

Den här irisen har inte blommat på tre år sen jag köpte den men nu är den på gång. Så otroligt läcker i färgen.


Twinny Rose blommar för fullt. Lejongap är verkligen lätta att så och få i blom.


Annars har jag ökat på en av verandarabatterna. Vill ha dom ännu bredare. H var lite misstänksam och bevakar varje gräsmattecentimeter. Sakta men säkert... tålamod är en trädgårdsnörds bästa vän...


Här är vyn från andra hållet mot sjön. Jag ska möblera om men nu börjar det bli för varmt för att flytta allt för mycket. Får göra lite små justeringar nu och en större flytt i höst. 


Känns som tiden rinner iväg och jag skulle vilja ägna hela min vakna tid i trädgården. Varför måste man jobba när det är trädgårdssäsong? 

Kommentarer

Det där med tålamod är inte enkelt:). Ditt lejongap är så vackert, det var några år sedan jag hade det hos mig.
Trevligt att bredda rabatterna:).
Lika fint som alltid hos dig.
Ha en fortsatt fin helg.
Kram Maria
AnnaHelena sa…
Jag sådde också lejongap i våras och är heeelt imponerad över hur fort och lätt det blir starka, fina, friska plantor av fröna! Kul med såna sådder!

Jättefin färg på irisen! Hoppas du visar den utslagen sedan!

Kram // AH
Nora sa…
Som jag känner igen mig i det du skriver. Jag hade inget tålamod alls när jag hade min första trädgård - nu sår jag perenner och tar sticklingar av buskar och bryr mig inte det minsta att jag får vänta flera år på resultatet. Tur att man kan ändra sig:-)
Din Iris ser ut till att bli en riktig snygging!
Kram!
Anonym sa…
Himmel vilka bilder! Lite i taget.. Helt rätt. Vet inte hur många gånger M har kommit hem och stannat till "Hmmm.. det är något som är annorlunda! Vad har du gjort!?" ;)
Kram finaste!
Merja sa…
Så fint ni bor vid sjön! Rabatten blir säkert bra.
Ledigt maj till augusti slut vore toppen:)
Ha en bra dag!
Ruben sa…
Är det sådant här som gett upphov till epitetet "rabattmaffia"? En utökning med 20 cm per år, det blir en hel tomt med tiden det! Men H får ju god tid att vänja sig, ho ho!! ;-)
Fina bilder från en fin trädgård.

Ha det gott!
/Ruben
Så här är det. Jag beviljar dig sommarlov - så går du samma sak åt mig. Okej?
Ni ser ut att bo så vackert!

Visst är det jobbigt att "ting tar tid"? Men oj så belönad man kan bli om man bara härdar ut...

Önskar dig en fin söndag!
Kram Tamara
Nog kan det vara svårt med att ha tålamod.När jag sår så brukar jag försöka stirra upp plantorna då är inte tålamodet stort.Vill att det ska ske nu.Men man lär sig med tiden.
Kram.
Marina sa…
Tålamod är ett intressant kapitel. Jag tror att jag har tålamod med vissa saker men inte med andra. Trädgården har gjort mig bättre på att kunna ha tålamod.

Vilken underbar färg på irisen och att bredda rabatter, det är kul.

Kram
Carina sa…
Ser ut som ett kul projekt du pysslar med och vyn mot sjön är jättefin. Jag var på väg att ta bort en gräsmatta helt för ca 3 år sedan. Men då sa min dotter - mamma om du gräver bort den gröna ytan kommer man bara se en massa växter utan något som lugnar ner emellan. Så en del gräsmatta är kvar :-) Hon hade rätt den kloka! Kram
Charlotta sa…
Tålamod har jag gott om, det är för att jag glömmer bort vad det är jag väntar på när det finns så mycket annat att titta på och glädjas över. ;)

Har du planterat lejongap och nävor tillsammans? Bladverket ser ut som nävor bland tulpanblad. Fiffigt att sätta blomvilliga växter som snabbt kommer i blom - oavsett om man har tålamod eller inte.
1906 kvm sa…
Första året med trädgård, gissa vart mitt tålamod är just nu... men jag jobbar på det!!
Inger sa…
Tålamod är vad en trädgårdsodlare behöver, och det var väl inte fel att vänta på denna läckra iris.
Kram
Mycket roligare med planteringar än med gräsmatta om du frågar mig. :) Lycka till med fixandet, håller helt med om att vi borde vara lediga mer under den här tiden på året. Kram Kristina
Veronica sa…
Det där med tålamodet verkar faktiskt växa med åldern! Även jag börjar få ett sådant... Problemet är väl att jag hinner glömma vad jag satte i rabatten för 2 år sen och snart ska börja blomma? ;)

Kram
Anna-Maria sa…
Jag tror också att det har lite med ålder att göra, kanske. ;) ursnyggt Iris, du har inte väntat förgäves!
Louise sa…
Tålamod ja! Det är ett kapitel för sig! Jag tränar flitigt på den biten! Har varit sugen på att så lejongap efter att du visade dem förra året men så var det just det med tålamod! Har inte det när det gäller sådder. Känner igen det där med rabatterna som breddas efter hand, här gör jag det i smyg eftersom maken älskar gräsmatta:-)

kram louise
Anonym sa…
Blir gräsmattan för liten för fotboll så är det ju inte så svårt att räkna ut var bollen kommer att hamna.....

Populära inlägg