Dessa underbara junikvällar!

Finns det något skönare? Jag tror inte det! Förut sa jag alltid att augustikvällar var det bästa jag visste men nu...  Junikvällar, som den ikväll, är magiska. Jag går runt och klipper lite med sekatören, planterar om någon planta och bara njuter.

Luktärtorna börjar skjuta fart. Ska bli spännande att se hur de blir i år.


Irisen som jag väntat så länge på slog ut nu ikväll. Den är mäktig, vacker och hög. Når mig upp i brösthöjd.


Under kvällen har två knoppar på vallmon Coral Reef släppt sitt skal. Det går fort nu! Jag blir lite fundersam på min vallmo. Har sett andra som har Coral Reef i sin trädgård och de är mycket skärare. Mina är mer babyrosa. Kanske är det en annan sort. Jag sådde mina för fyra år sen och de blir fler och fler.


I äppelrabatten tronar nu alliumbollarna ensamma. Planerna kring växterna som ska dölja alla tulpanblad går framåt och jag tror jag har fått tag på stor bockrot.


Ja, jag vet inte...augustikvällar eller junikvällar...svårt val! Precis som månadens favoritväxt hos Anna Vattenkanna... Hur ska jag kunna bestämma mig!

Kommentarer

AnnaHelena sa…
Ja, visst är det ljuvliga kvällar i juni! Inte konstigt att det finns en sång om det... :-)

Hur gör du med dina luktärter - brukar du toppa dem för att få dem att förgrena sig och bli kraftigare? Mina luktärter ser ut att må jättebra, men de är "otoppade" och jag går och funderar på om jag borde ha klippt ner dem...

Kram // AH
Unknown sa…
Oh...you catch the light so perfect!
Beautiful photos!
Ja du, att välja mellan juni och augusti är inte lätt precis! Men det är klart att just nu så har man ju väntat så länga på dom här mysiga dagarna och kvällarna, så kanske juni är bäst. Fast å andra sidan är det ju så härligt med varma sommarnätter i mörker under augusti..... Nej, jag ger upp - det är lika fint hela SOMMAREN!!
Felix sa…
I kväll var det verkligen en varm och ljuvlig kväll! De ljusa junikvällarna är absolut bäst - åtminstone när det är soligt och varmt! Det blommar så mycket underbart så här års också, som syrener, lupiner, pioner... Jag njuter av allt vackert!

Sommarhälsningar
Elisabet
Visst är det skönt nu! Jag kom precis in efter en härlig trädgårdskväll - det blev för mörkt helt enkelt. Tur att jag inte bor längre upp i landet för då hade jag väl aldrig gått in :-)

Kram
Svårt val det där.. Jag gillar både juni, juli och augustikvällar. Men kanske mer juni eftersom det är lite ljusare på kvällarna och inte så mycket dagg som det är i augusti. Ska bli spännande att su dina fina vallmo slå ut.

Kram Therese
Almbacken sa…
Ååååh, kvällarna är helt ljuvliga nu.

Underbara bilder!

Kram,
Maria
Ja nu är det gudagott att bara vara.
Ha det gott
Birgitta
Anonym sa…
Underbara kvällar är det verkligen nu! Igår satt jag i hammocken och filosoferade medan mörkret föll, och bara njöt. Dina luktärter har kommit en bra bit längre än mina, som bara står still känns det som. Kram & ha en fin tisdag! Härnere hos mig händer det mycket idag, utanför trädgården, håll tummarna!
Ruben sa…
Spänningen är olidlig, vad skall du plantera i tulpanrabatten? Nävor är väl det första man tänker på, men du kommer säkert med något ÄNNU bättre när du tänkt färdigt! ;-)

Ha det gott!
/Ruben
Lotta sa…
Jaa, det är så underbart så det är inte sant....Så läckert du fångat alliumbollarna. Jag hade hoppats på mina som jag planterade i höstas men inte en enda syns till! VARFÖR????
Ha en härlig midsommarvecka.
Kram Lotta
I går var det så härligt ute.Gick en runda ganska sent och plockade sniglar och det var så skönt.Lite myggor men det hör ju till.Och så det där härliga ljuset som jag saknar i Augusti.Så Juni är nog min favoritmånad.
Kramar.
Jaaaaa, njuter jag också. Varje kväll. Skulle vilja rationalisera bort att sova under sommaren och gå i ide under vintern istället.
Det är lika härligt men kanske på olika vis dessa underbara kvällar. Framföraltt om man är ledig och bara kan njuta i sin trädgård, ha familjen hemma och bara ha underbart.

Kram Anna
Marina sa…
Det är väl så att man kan få gilla både juni och augustikvällar. Det gör nog jag, tror jag. Junikvällar gillar jag absolut och särskilt när de är som igår. Underbart!

Tycker dina vallmoknoppar ser ut att få en fin färg. Jag har ännu bara vita men ska minsann skaffa mig ler färger.

Kram
Jenny sa…
Visst är det härligt med junikvällar, ja alla kvällar har väl sin charm som tur är. Hoppas verkligen att mina Pattys plum (vallmo) vill sätta fart också, har haft den i ett par år och nu i år först kommer EN knopp. Skulle behöva flytta dem, vet du om man törs göra det? Har för mig att de har en svår pålrot ...

Ha det bra,
Jenny
Berit sa…
Ja nu är det underbara kvällar och nätter här uppe i norr där aldrig solen går ner:)
Ha en underbar dag!!
Hittade just hit till dig. Oj så mkt vackert! Jag har frösått nån Coral-vallmo. Men de lär ju inte blomma iår... trist att behöva vänta. Jag får kika in här ist ;) Ha det gott!
Så vackert ljus i dina bilder! Åh luktärtor, så stora och fina redan. Jagbhåller nog med dig om juni, men bara för att då ligger allt framför en:) I augusti är hösten skrämmande nära:).
Ha en fin tisdag
Kram Maria
Anonym sa…
Det är säkert coral reef. Jag har den på flera ställen och jag tycker att färgerna skiftar beroende på om den står i sol eller skugga.
Kul med bockroten! Är lite nyfiken på den. Du får nog berätta mer helt enkelt. :)
Kram, darling!
Helt klart junikvällar om du frågar mig. Är inte så förtjust i augusti tyvärr...fuktigt och mörkt, nej då är ljust och fräscht bättre =)
Inger sa…
Junikvällarna har varit ovanligt fina och varma i år, inte mig emot.
Kram
Nora sa…
Ja, nu blir det många sena kvällar i trädgården. Det är så underbart att vara där ute!
Vilken läcker Iris!
Kram!

Populära inlägg