Men hur det ut i trädgården?

Ja, det kan man undra! Efter en långhelg späckad med inspiration så är det med nya ögon jag tittar på vår trädgård. Helt plötsligt ser jag nya motiv och nya tavlor. Blodhasseln, rönnen och strutbräken med staket och mur bildar tillsammans med grannens silverbuske och havtorn ett riktigt snyggt stilleben.


Många har frågat och undrat över äppelrabatten. Vad kommer att ta över efter tulpanerna? Ja, det vet jag inte! Jag har inte planterat något än :-) Vi gjorde muren förra året och i höstas planterade vi äppelträden, sen satte jag lökar. Jag har lite funderingar...


Jag är helt klart inspirerad av det jag har sett under Chelsea Flower Show och allt jag har upplevt under den här helgen. Jag vill ha lite ängsliknande växter, aklejor, fingerborgsblommor, vallmo och sen strutbräken som står lite längre bak. Jag vill ha kvar tonerna lila och rosa och en växt som jag föll pladask för och bara är ett måste är Stor bockrot, pimpinella major rosea. Tyvärr är den svår att hitta här i Sverige. Odlarglädjen hade den men nu är den slutsåld. Om någon som läser det här vet var jag kan lägga händerna på några exemplar så hojta till.

Mina frösådda lejongap Twinny peach blommar. Jag tycker de är helt underbara och så söta.


Rabarbern växer så det knakar och jag tror vi ska ta och skörda lite i helgen även plantorna bara är två år. 


Vädret är minst sagt omväxlande. Idag har det varit regn och sol om vartannat. När vi kom hem sken solen och sen när F somnat så började regna. Det är väldigt sällan jag använder mitt stativ men nu slet jag fram det för att försöka få fram skyfallet.


Älskar ljudet och dofterna som blir när det kommer ett riktigt sommarregn.

Kommentarer

Härlig regnbild!

Kram
Anonym sa…
Väldigt fint! Härligt med regn, och att gå ut i trädgården och rensa ogräs (eller det jag tror är ogräs....). Fredagsmys för en glad nybörjare med liten radhustomt. :-)

Linda
Lotta sa…
Man blir alldeles stum av beundran när man läser och ser alla din bilder från alla bloggvänner du besökt....så fint och genomtänkt alla har det och vilken tis d och möda alla lägger ner på sina trädgårdar, vilket intresse, vilken kunskap och vilken glädje...
Så fint du fångat det efterlängtade regnet, vi har också fått regn till vår stora glädje.
Ha en skön helg.
Kram Lotta
Älskar din utsikt!! Så vackert.
Jättefina bilder som alltid, spännande att se hur din rabatt kommer utvecklas.
Ha en fin helg
Kram Maria
Anonym sa…
Cool regnbild! Man borde använda stativet lite oftare.. :)
Ska bli spännande att se vad det blir i din äppelrabatt.
Kram, hjärtat!
Anonym sa…
Underbar regnbild! Din trädgård är så fin, och dina planer kommer bli kalas. Saknar er dock härnere i Skåne, när kommer ni tillbaka? Kram!!!
Nora sa…
Vilken underbar regnbild!
Ha en skön helg!
Kram!
ja, det var ju riktigt vackert med regnet! Och du har så fint hos dig, ser fram emot vad det blir i tulpanrabatten!
Ha en fin helg!
WOOW... vilka SuperDuperbilder :)
du e duktig......
å missa nu inte..

SATURDAY SHOW OFF

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan
Tins roser sa…
Det er mange skjønne bilder hos deg, både her og i innleggene dine innen dette. For en koselig hage du har!
Hans sa…
Så fina bilder, och din regnbild ger en härlig känsla.
Trevlig helg!
susanne sa…
Vilken underbart regnig bild!
Jenny sa…
Härliga bilder, även regn är vackert. Lejongapet är fint, jag har vita som inte slagit ut ännu. Brukar ha vita, men förra året slog jag till på en rosa sort som jag aldrig riktigt gillade, så nu är det vita igen.

Trevlig helg,
Jenny
Så kul det är när man blir överraskad i sin egen trädgård. I alla fall när upplevelserna är av den här typen ... Det ser så fint ut!
Marina sa…
Vilken bild på regnet! Nu påminde du mig om att använda stativet minsann :)

Det är skönt att se sin egen trädgård med nya ögon ibland. Att bli alltför kritisk är ganska lätt tycker jag när man man sett många andra trädgårdar. Men ens egen är ju ändå ens egen och det är processen som är hela poängen. SÅ tycker jag i alla fall.

Kramar
Lena sa…
Vilken fantastisk regnbild!
Idag verkar det bli torrare, hoppas det i alla fall, jag vill vara ute!

Kramar
Härlig regnbild. I onsdags kväll när regnet kom, kom också den där speciella lukten som dyker upp när det börjar regna efter en tid av torka.
Nu är det underbart att ha en trädgård.
Fortsatt trevlig helg.
Birgitta
Här regnar det för fullt nu... Men det var uppehåll under dagen när vi var på plantskolebesök och fixade i trädgården, så jag klagar inte. Gillar din regnbild skarpt, regnet ser verkligen ut som ett draperi av droppar! Kram Kristina
Ruben sa…
Härliga bilder! Tyvärr har jag ingen bockrot. Inte ens bockfot, om jag får säga det själv. Det skall bli spännande att se hur du gör med äppelrabatten. Säkert blir det riktigt bra.

Ha det gott!
/Ruben
Carina sa…
Vad läckert och härligt med regnet! Just nu älskar jag regn, vill ha det till mina nysådda delar av gräsmattan- Gillar verkligen din regnbild:)
Gunsside sa…
Nydelig sommerregn, vakkert fanget :)

Populära inlägg