Vi har blivit med ungar!

Igår efter att jag hade skrivit mitt förra inlägg om staket, grindar och rådjursgissel gick jag ner för att borsta tänderna. När jag står i glasverandan och ser ut ser jag plötsligt rådjursbockens huvud sticka upp ur gräset... Jag kommer inte ihåg vad jag sa men att det förekom svordomar det vet jag.

Mysigare är det då att titta ut genom hallfönstret och se Björktrastens ungar som vill ha mat. Otroligt med första parkett.


Björktrast med ungar

Annars är det mycket mys i trädgården. Jag vattnar, flyttar lite plantor och njuter av de blommor som blommar. Nu på kvällen planterade jag ett av mina senaste inköp, två klematis med namn Blue Belle. De ska få vara i pergolan tillsammans med rosorna New Dawn och Venusta Pendula.


Klematis Blue Belle

En blomma som blommar just nu är Fransktrift. Förra året sådde jag både vit och röd och de blommar nu för fullt. Jag är så glad att jag lät de små tuvorna stå kvar i våras när jag funderade på vad jag skulle göra med rabatterna. De såg inte mycket ut för världen och jag hade lust att bara slita bort allt. Nu blommar de för fullt och skickar nya blommor hela tiden.

Röd Fransktrift

Efter gårkvällens rådjursmöte bestämde jag mig för att inhandla mer rådjursstaket. Innan blomsteraffären stängde hann jag dit och köpte 40 meter. H har satt upp längs hela stenmuren och nu är det väl själva sjutton om vi inte ska få ha rabatterna i fred.

Kommentarer

Anonym sa…
Vilken fin bild du fått av Björktrast med ungar. Vi hade begravning här, en gråsparvsunge hade ramlat ur boet under vår taknock och tyvärr var den död. Men det finns flera i boet som tur är.
Fint trädgårdsfix du gjort också.
Hälsningar Inga från Närke

Populära inlägg