Drömmen om ett staket och en grind!

Som rosfantast är rådjur ett gissel, en ganska sött gissel men dock ett gissel. Det är stört omöjligt att försöka få några som helst rosor att växa sig stora och starka när rådjurens E4;a går tvärsöver vår tomt. Innan vi byggde vårt hus så var här en äng där rådjuren bodde och födde sina kid. Fint eller hur?

Eftersom jag i grund och botten är djurvän så vill jag inte göra en Runar och skjuta Bambi genom fönstret utan jag har en helt annan plan. Jag ska göra tomten inbrottssäker för rådjur.

Två av trädgårdens sidor är numera inhägnade med staket. Staketet mot grannen har röda spjälor och ligger på minst 1.80 m. Staketet mot skogen är gjort av armeringsnät och har en lägsta höjd på 2.20 m. Den tredje sidan är nästan helt klar, där har vi ett likadant staket som vi har mot grannen. Det som fattas är en liten snutt där vi ska ha en grind och ett par meter staket innan det sista staketet ska komma på plats.

När jag var nere och hälsade på mamma och pappa sist hittade jag grinden som vi ska ha.Lyckan var total när jag hittade den här gamla ekgrinden hos Toggas byggåtervinning utanför Visby. För 750 kronor blev den min och nu står den lutad mot vår ek i väntan på att få sättas upp. Den är massiv, stor, tung och kommer bli perfekt som entrégrind.

Kommentarer

Nina sa…
va roligt att du hittat precis en sådan grind du ville ha. Det är svårt med grindar tycker jag.

Vi ska hängna in rosengården på något sätt men jag tror det blir med grön aloxnät eller heter det så? Har glömt.

Ska bli kul att se bilder när allt är klart.

/nina
AnnCharlotte sa…
Vilken fin grind. Den kan väl inte rådjuren öppna ;))
Anonym sa…
Hej ! Vilken fin grind den kommer bli pricken över i , det är så fint i din trädgård nu jag tar en titt varje morgon när jag går förbi , den som ändå finge vara hemma och gräva :-)
Kram

Populära inlägg