Vad händer i rabatten - Blommig Fredag

För ett år sen så blommade körsbärsträden och rabatterna var färgglada med alla tulpaner som slagit ut!  Vi ligger helt klart efter i år, vädret har varit minst sagt ombytligt och några riktiga kalla nätter har gjort att allt stannat upp. Magnolian kämpar på men en och annan blomma gillar inte minusgraderna!

Tulpanerna är på väg och några har startat, får vi bara ett par varma dagar nu så kommer det snart vara färgglatt i rabatterna!
 Hyacinter är något som jag upptäckte sent och jag älskar att ha dom i rabatterna, så himla fina och doften... Mer och fler måste jag skaffa mig!
 Pioner på väg och i år verkar det som de börjar ta sig ordentligt. Hoppas, jag älskar pioner men har inte riktigt fått det att funka! Ullungrönnen har också växt till sig i lilla murrabatten. Den fungerar nästan som en kruka så den håller sig i bra storlek...än så länge!
 Allium...Frösår sig och i år kommer jag ha massor i rabatterna, bara älskar dom!
Nästa fredag är temat i Blommig Fredag - Månadens bild!
Och till Veronica som är så nyfiken på vad jag menade i ett inlägg på FB så har jag något stort på gång som jag hoppas, hoppas, hoppas går igenom och där vi skulle kunna hitta på lite roliga saker... Nyfikna! Bra :-D  

Kommentarer

Unknown sa…
Jaa, denna våren är helt ur led, när det skulle vara vinter hade vi vår och nu när det ska vara vår liknar det mer vinter MEN nu har vi haft 2 frostfria nätter så nu hoppas jag att det vänt. Tulpanerna blommar iallafall fint även om några trillat omkull pga frosten. Önskar dig en härlig helg! Kram Lotta
Hans sa…
Alltid en tröst att våren står i startgroparna, vi har ju det bästa kvar.
Trevlig helg!
Så fint det spirar i rabatterna! Det tog lite tid för mig att acceptera hyacint som vårblomma, eftersom den är så förknippad med julen men nu blommar den här också.
Önskar trevlig helg
/Anette
Carina sa…
Hyacintherna är så vackra i rabatten och efter första säsongen blir de lite mindre och sirligare i uttrycket. Jag planterade i en kruka i höstas och de har blommat många, många veckor på trappen. Härligt för mig som har svårt att ha de inne.

Spännande med projekt! KRam, Carina
Maggan sa…
I år så gäckar våren oss vilket gör att man längtar ännu mer samtidigt som man blir lite "snuvad" på Maj är min känsla men det är bara att acceptera.Det blir bättre till veckan för då vänder det.Roligt är det att se att det spirar ändå i rabatterna både hos dig och i mina norrländska.Ha det gott/Margareta
Anni sa…
Tänk att precis som din bild på magnolian, så ser min också ut - jag som väntat i femton år på att få se den blomma ...
Inger sa…
I södra Norrland är vi ungefär i samma fas som ni, men nu blir det äntligen varmare.
Kram
Wunderschöne Bilder von den frühlings Pflanzen.
Viele liebe Grüße
Loretta
Anita sa…
Ja hu så kallt det varit men nu hoppas vi på en vänding. Känns lite varmare idag. Spännande med ditt projekt.

Ha en skön helg!

Kram Anita
Maribel sa…
Det är fint och blir ännu finare med lite värme.
Ha det bra /Marika
Härliga bilder och friskt vågat att hålla Veronica på halstret! Klart man blir nyfiken! Ska blir spännande att höra vad det är du har i görningen.
Kram
Jag odlade hyacinter för första gången i år fast i kruka. Kändes nästan lite konstig när de började blomma för en månad sedan, både luktar och påminner om jul.
Anonym sa…
Love your style of photography! Happy for you to see the sun if shining:(
Jesh StG~
Lotta sa…
Här hann ju våren rätt långt innan vintern kom tillbaka och jag är faktiskt imponerad av hur mycket växterna tål. Hyacinterna har legat böjda till marken efter några minusgrader men alltid rätat upp sig tills jag kommit hem på kvällen. En riktig pärla i trädgården.
Ha en härlig helg
Lotta
Anonym sa…
Men hallå, så där får man inte retas! Säga A men inte B. ;) Väntar med spänning och håller tummarna.
Fina blommor på väg upp hos dig, den här våren har verkligen varit både seg och full av bakslag.
Kram Kristina
Drömgården sa…
Härligt med Magnolia! Denna vår är minst sagt sen... trög... och, ja.. tråkig...
Nu ser vi framemot lökarnas blomning! :D
/Kitty
Ja nu börjar det spira i rabatterna, får vi bara lite mer värme och lite regn så bli det explosion. Ha en fin helg. CArita
AnnA sa…
Hej mitt i natten!
Eller...tidig morgon.
Här i Skåneland här man nästan hur knopparna brister, och fredagen var en aktiv dag där ute, så det blev mindre aktivt här...
Men det blommar hejvilt bland tulpaner och vivor och annat, och inget rådjur i sikte.Som tur är!
Du levererar fina bilder, som alltid, och dina instagrambilder med bröllopstema är bara såååå fantastiska! Bara så att du vet...
Trevlig helg!
hälsn
AnnA
Ja, våren henger nok litt etter i år. Takk for at du fortsetter å arrangere fotoutfordringen. Så mye fint å se rundt i Skandinavia!
Villrose sa…
Kanskje dette blir året peonene slår til?
De trenger jo noen år, men akkurat disse vekstene gjør det bra hos meg :)
Ha det fint!
Unknown sa…
Så mye fint å se rundt i Skandinavia!


หนังตลก
Awesome and interesting article. Great things you've always shared with us. Thanks. Just continue composing this type of post.

Populära inlägg