Bästa trädgårdsvännenTidigt igår morse vaknade jag av att H väckte mig med ett tecken att följa med. När jag kom ner låg Blixten i hallen med ett blodigt framben och ingen tass kvar. 
Han var lugn och kunde dricka vatten när jag höll en skål framför honom. När hela familjen fått på sig kläder och jag skulle lyfta honom för att kunna åka till veterinären så upptäckte jag att även hela bakbenet var borta från själva böjen på benet, bara trasor kvar. Kan inte i ord beskriva hur det kändes och hur definitivt allting blir. Hur hoppet om att man kanske kan ha en katt med amputerad tass, eller robottass som F sa, till att kastas in i det uppenbara att ingen räddning finns att få. 


Veterinärerna på Animalen i Södertälje var fantastiska och hela familjen fick vara med när Blixten fick sina sprutor och somnade in. Han till och med spann lite när jag hade honom i famnen på väg till Animalen. Hur han lyckades ta sig hem och in genom kattluckan är en gåta men vi är så tacksamma att han lyckades så vi fick säga hej då och han inte bara var bortsprungen, att han inte legat kvar i skogen och lidit.
Exakt vad som hänt vet vi inte men veterinärerna sa att han kan ha fastnat och slitit sig loss. Hon trodde inte på ett rovdjur eftersom då skulle han inte ha överlevt. Med så svåra skador hade han inte kunnat fly. Själv är jag lite orolig eftersom det här är 4:e katten i vårt område som råkar illa ut. 1.5 år sen hittade de sin katt hemma med krossad tass som gick att reparera, 8 månader sen fick jag åka in med Blixtens syster som hade ett långt skärsår på sidan som såg ut som man har delat huden med päls från kroppen och det var en stor ficka, lika stor som ett A5. Veterinären sa då att hon kanske hade fastnat. Samma vecka fick en annan katt också ett skärsår på magen och nu det här. Funderar på att kontakta polisen och i alla fall informera om händelserna.
Blixten som älskade att ligga på min mage och bröst när vi skulle sova och sträckte upp en tass i ansiktet på mig om jag slutade att klappa honom. Som slickade mina händer när man kelade och älskade att bli kliad på magen och över huvudet. 
Gud vad jag kommer sakna honom!

Kommentarer

Merja sa…
Vilken hemsk morgon för er alla! Som du skriver var det tur att han tog sig hem. Har varit med om samma sak fast då med krossad bakdel och hon tog sig konstigt nog också hem.
Tycker absolut att ni tar kontakt med polis! Känns som händelserna är ovanligt många!
Tänker på er!
Kram
Charlotta sa…
En sån mardröm! Olycka eller djurplågare, er fina lilla katt finns inte längre. Sorgen efter ett älskat husdjur är stor. Jag gråter med er och minns med fasa när vår katt släpade sig hem efter att ha blivit skjuten med luftgevär (han överlevde dock och mår finfint idag). Vi polisanmälde inte, jag kan inte förklara på annat vis än att jag inte orkade då. Tänkte att det kunde ju faktiskt ha varit en olycka... och jag ville inte veta om vi har en djurplågare i grannskapet eller inte. I enstaka fall är ovissheten faktiskt en vän för sådana som mig. Polisanmäl om det känns rätt. Om inte annat borde det vara förbjudet att placera ut fällor som kan ge sådana skador på en katt...
Varma kramar.
Anjas Hill sa…
Så fruktansvärt illa! Så alldeles hemskt! Åh den lilla....lilla...
Det gör så ont i mig både när det gäller din förlust av en trädgårdsvän och Blixtens lidande.
Herregud så smärtsamt det är ibland att leva. Du har ju alldeles nyligen haft en annan stor förlust.

Så otroligt vackra bilder du har av honom!

En innerlig tröstens kram till dig
/Anja
Anonym sa…
Men vad fruktansvärt! Stackars, stackars kissen. Mitt hjärta går sönder, skickar lite kärlek till er alla. ❤❤❤
Anmäl. Det är för konstigt för att vara slump. Lider med er i sorgen. Det är ju en familjemedlem man förlorar, vilket är det jobbiga med att ha husdjur. Läskiga upplevelser. Vill ni gosa med hund får ni komma förbi, bor inte så långt bort.
Många kramar till er
Kram kram
Känner verkligen med er. Vad hemskt! Vår förra katt som blev 21 år råkade också ut för flera otäcka grejer. En gång hade han blivit skjuten i magen av luftgevär då han satt i ett träd. Han var mycket nära döden men med veterinärens hjälp och nio liv fick han leva ett långt liv. Utan tass och trasig bakdel hade det inte varit lätt. Som det är nu slapp han att lida.
Styrkekramar
Det här blev lite för mycket för mig. Anmäl! Kanske starta nån grannsamverkan vad det gäller djuren... Helt orimligt att så många katter skadar sig så illa i ett och samma område. Har aldrig hört talas om nåt liknande och inte att katter skulle fastna nånstans heller. Bilolyckor men annars nej. Fy sjutton!
Vackra bilder på kisse!
/Anette
Nej vad hemskt! Jag ryser när jag läser detta och jag känner med er med hela mitt hjärta!
StyrkeKramar
Anonym sa…
Lille fine Blixten! Jag är så glad att han ändå orkade hem och ni då fick möjligheten att ta adjö av honom. Har själv haft katter som bara försvann, det tar år innan man ger upp att de kanske, kanske kommer tillbaka...
Angående händelserna, anmäl snarast till både djurskyddet på kommunen (det kan hända att någon även ger sig på större djur) och till polisen. Jobbigt, jag vet, men gör det för Blixtens skull.
Många kramar till er allihop!
Kristina
Lotta sa…
Men så hemskt! Jag lider verkligen med er och har tyvärr i färskt minne hur det är att förlora sin underbara katt. Man vill ju hoppas och tro att det inte är någon människa som ligger bakom men det låter onekligen konstigt med alla olyckor i ert område. Så här på avstånd kan jag sitta och säga att du ska riva upp himmel och jord och anmäla till alla instanser men jag vet ju hur sorg tröttar och tynger en. Hoppas ni får en fin vecka och helg trots allt.
Kram /Lotta
Kan inte med ord berätta om hur jag känner för er! Det är ju fruktansvärt att förlora ett husdjur och att det sker under så hemska omständigheter gör ju att det blir ännu värre!!
Det var dock bra att han kunde ta sig hem så ni vet vad som skett. Alternativet att ni en dag skulle hitta honom död ute hade varit ännu värre, eller att ni aldrig fick reda på var han var. Det är min fasa och det som gör att vi inte har katt också.
MÅNGA KRAMAR
Susie
Hei kjære deg, så trist at du har mistet katten din. Man blir jo så utrolig glad i dem, vi har selv katt, det er så trist når de går bort..
Det var godt at han kom hjem til dere, han ville til familien sin, det er vondt å lese hva som skjedde med han, men så godt at dere fikk ta farvel. Sender deg gode tanker,

Klem, Ida
Anita sa…
Men så hemskt. Jag sitter här med tårar i ögonen. Tänk att er fina Blixten tog sig hem med de svåra skadorna, att han fick tillbringa de sista timmarna av sitt liv tillsammans med er. Att hann fick känna den värme och trygghet han var van vid. Jag tycker att ni ska anmäla, det låter inte som det är en slump att så många katter råkat illa ut och på liknande sätt. Stackars fina Blixten. Men han fick ett fint liv hos er, det är i varje fall en tröst.

Varma kramar
Anita
Carina sa…
Bra att ni valde att anmäla, det här var lite för mycket för att vara en slump och skadorna för konstiga. Jag har bekanta där hon är veterinär och med sin man föder de också upp travhästar. Det de berättat att människor gör mot hästar i hagar är ofattbart sjukt.

Min katt brukade också ligga på bröstet och spinna oss till sömns. Blixten kommer vara oändligt saknad...

Kram, Carina
Tante Rose sa…
Huff, noe så grusomt! :'( Sitter faktisk her med våte øyne. <3
UplayOnline sa…
Jag ryser när jag läser detta och jag känner med er med hela mitt hjärta!


เกย์ไทย

Populära inlägg