Premiär - Årets trädgårdsplaner!

Så var det dags! Dags för årets första blommig fredag och nya utmaningar. Första temat för i år är vilka planer vi har för trädgården i år. Säsongen 2015!

Förra året blev ett trädgårdsfattigt år för mig! Jag hade 23 bröllop under året och när man går ut så hårt och samtidigt har ett heltidsjobb som biträdande rektor så måste något ge vika och tiden i trädgården blev mindre. Mer trädgårdstid är något som jag kommer att satsa på i år och jag ska helt klart söka och försöka vara ledig en dag i veckan under april för att kunna gräva och göra klart grunden för växthuset. Här en bild med F som står i mitten av det som ska bli växthuset. Det första jag ska göra är att gräva ur lite mer och sen grunda med singel, mura sockel, lägga tegelgolv, mura vägg, få dit alla fönster och så på med taket... Easy peasy! Andra trädgårdsplaner är att sätta igång med rabatten framför Eken och jag misstänker att det kommer att bli tvunget att skaffa en studsmatta. Blir en utmaning att få den att smälta in i trädgården. Slänten ska i år bli med hallonbuskar och lite andra buskar. Här är en bild från augusti 2013 när jag planterade blåbärsbuskarna. De har växt mycket under 2014 och gav rikligt med bär. Granhäcken är mycket större och jag tror minsann jag får göra ett granhäcksinlägg i veckan.


Jordkällaren ska bli klar!Tror det får räcka för den här säsongen...ska bli spännande att se hur trädgården ser ut om ett halvår!Nästa fredag är temat - Min favorit perenn!

Kommentarer

Unknown sa…
Hei! Moro å være i gang igjen, og jeg gleder meg til å lese om alles hageplaner og få inspirasjon til årets sesong:) God helg!
Eva Linnea sa…
Kul att blommig fredag är i gång igen!
/Eva Linnea
Veronica sa…
Till sist så...;)

...blir du klar med dina projekt därute!

Men ska du fortsätta fota bröllop varje helg så är det nog vettigt att jobba 4 dagar och hänga i trädgården 1!

Det kommer att bli superfint när det är klart. Dock är det ju det där problemet med studsmattan... Du får plantera snabbväxande häckväxter - Tuja? i en rundel och ställa studsmattan i och när F tröttnat så har du en finfin kaffegrotta :D

Kram och ha en skön helg!
Lotta sa…
Roligt tema och perfekt nu när det spritter och kliar lite i grävmusklerna. Din blivande jordkällare är jag mycket nyfiken på. Lova ge noggranna beskrivningar med tillhörande ritning (som jag kan ge till K!).
Kram
Ninnis sa…
Kul att vara igång igen och att få höra om/ se alla härliga planer runt om i vårt avlånga land....=)

Trevlig helg!

Kram Ninni
Villrose sa…
Det var store planer! Lykke til!
Så fint at du er tilbake :-)
Roligt att vara igång igen, ser fram emot vårens alla inlägg att inspireras av.
Kram Maria
Sofie sa…
Härligt med så mycket fina projekt inplanerat :) Blir alldeles säkert tur tjusigt som helst när det är klart. Jätteroligt att blommig fredag är tillbaka!
Varma hälsningar,
Sofie
Det var rejäla projekt. Ska bli kul att följa.
Allt gott
Anette
Ingmarie We sa…
Roligt att Blooming Friday är tillbaka igen! Så många projekt du/ni har. Jag har faktiskt nästan inga och det känns skönt också. Ha en bra helg
Maribel sa…
Det var en hel del projekt du har, det skall bli roligt att följa dem. Kul att Blommig fredag är igång igen, då känns det som att snart är vi igång i trädgården också. Ha det gott! Marika
Kul att Blommig fredag är igång igen! :) Lycka till med trädgårdsplanerna. Låter bra att du tänker vara ledig en dag i veckan i vår så du kan vara i trädgården lite mer.
Kram Kristina
Storslagna planer, men med lite god vilja och en hammare går det mesta som man brukar säga! Gillar så mycket sitt sätt att rita in grejor på foton, det blir mycket tydligare än bara med en ritning. Kommer spänt att följa dina bravader!
Ha en skön helg!
Kram
Elin
Inger sa…
En jordkällare är ju kanonbra, växthus likaså. Bra när det inte går för fort, man får känna in hur man vill ha det.
Kram
Högagärde sa…
Härliga projekt. Jag hänger på med mina imorgon. Jättekul att blommig fredag är igång igen.Jag har nästan längtat.

Kram Elisabeth

Hej igen! Kul!
Oj så mycket roligt på gång, jag gjorde nyss ett inlägg som handlade om en lugn tillvaro, när det gäller planerandet. ( men det ligger inte långt där bak) finns mycket jag har tänkt ;)
Var lite oförberedd på din premiär, men kul att den startar nu.
Så jag bidrar med det jag har nu och där jag är nu.

Ha det gott, det ska bli kul att följa dig, god fortsättning och en Trevlig helg o vecka!

Kram Ewa :)
Marta rike sa…
Storslagna planer, stor lycka till. För mig är växthus en uppnåelig dröm innan jag lyckas övertala mannen, men nu när du låter så handlingskraftig har jag lust och att bara börja gräva.
Bärbuskar är mer på min nivå.
Hälsar
Marta
ulla laiho sa…
Det är rejäla tag! Jag försöker minska gräsmattan genom att kantskära den mot rabatterna så den får mjuka, böljande svängar. Inget dramatiskt utan lite smygande allt eftersom åren går och växterna breder ut sig.
Merja sa…
Låter underbart med växthuset!
Trevlig helg!
Nette sa…
Det er nogle herlige projekter, du har gang i! Det mest fantastiske er, at du ikke føler dig overvældet. Rigtig god arbejdslyst. Du kommer ikke til at kede dig.
Louise sa…
Ja det var ju några projekt på gång! Jag följer gärna ditt arbete på lagom bloggavstånd:) Lycka till med både trädgårderande, fotograferade och rektorsarbete.

kram louise
lavendia sa…
Det var inga småplaner precis. Att följa växthusbygget ska bli spännande. / Britt
Meta sa…
Ja du det finns alltid att göra. En jordkällare vore inte dumt, får nog köpa grannens tomt hihi.
Ha en fin helg
Kram Meta
Marina sa…
Många planer! Hoppas året innehåller mer trädgårdstid för dig. Om du vill det alltså...

Er trädgård och hus gillas verkligen!

Kram
Cat sa…
Åhh nej!! Jag missade den här fredagen :-( men jag kommer igen nästa vecka.
Ha de gott. ram, Cat
Kul att blommig fredag är igång igen! Härliga projekt du har på gång till sommaren. Blir spännande att få se ditt växthus klart med de fina fönstren. Blir nog kanon:-)
Wow, heltids jobb och 23 bröllop jag är imponerad!!! Vilket energi knippe du är!!! Lycka till med alla nya projekt.
Fine hageplaner og flott illustrert. Blir spennende å se til sommeren ja :-)
Gleder meg over å være igang igjen og skal bli så morsomt å se hva de andre planlegger også.
Ha en fin helg!
Många järn i elden! Ska bli spännande att följa. Önskar dig balans i allt du gör;)
Kram
Felix sa…
Det är alltid pågående projekt när man har trädgård. :-) Du kanske kan gräva ner studsmattan i marknivå...? Då syns den inte så mycket.

Vinterhälsningar
Elisabet
Carina sa…
Ska bli roligt att följa växthusbygget.Jag kommer ihåg dina vackra fönster som du kärleksfullt började vårda. Jordkällare låter också spännande. Idag är jag bortskämd med en matkällare i huset men när man inte har det så... :)

Roligt att se dina och andras planer. Kul att börja igen :)

Kram, Carina
Kul med blommig fredag och bra tema- fick mig att sätta igång och gräva på en gång, är ju ingen tjäle i marken på Öland denna vinter!
Malin sa…
Du får det att låta just easy peasy.
Tycker så mycket om att titta in hos dig.
Kanske får jag till det på fredag.
Kram Malin
Anonym sa…
Ja, kära nån vilka planer ni har. :) En sak i taget bara, kära du, så du inte bränner ut dig eller tappar trädgårdsglädjen.
Hur som helst är jag grön av avund för att ni ändå har kommit så långt med växthusplanerna. Vet ju hur snyggt det kommer bli med de där fönsterna. :)
Allt gott bästa du och så hoppas jag att vi ses snart! Puss o kram!

Populära inlägg